Zakłady bukmacherskie (Bellator, ACA, PFL etc.)

U Lee zawiodło nie cardio, tylko dziurawa garda i ciosy bite bez żadnego przygotowania (high kicki, obszerne cepy).
Też się mocno zastanawiam nad Gegardem, ale nie jestem pewny, czy nie lepiej odpuścić po prostu tej walki. Machida to mimo wszystko Machida. Zobaczymy :)
A co sądzicie o Yuri Alcantarze? Reis bez większych problemów pokonał Menjivara (1 runda wyrównana, 2 zdecydowanie Reisa), ale Ivan stacza się na dno. Yuri z kolei według mnie mimo ostatnio słabej passy jest mocnym zawodnikiem i świetnie zaprezentował się w walce z Faberem. 1.4 może szału nie robi, ale na takiego singla?

Chciałbym zauważyć, że nasze typy są zazwyczaj prezentowane na podstawie retrospekcji. Do czasu ważenia nie możemy ocenić np. przygotowania fizycznego zawodników. Na tej gali mocno stawiałem na Enza, a potem obejrzałem ważenie i byłem niemal pewny, że był to strzał w kolano i Hester zje go fizycznie. Im wcześniej stawia się zakłady, tym większa możliwość pomyłki co do aktualnej dyspozycji. Dlatego od następnej gali bezwzględnie czekam na ważenie, choć typy przygotuję sobie wcześniej.

@up

Sporo racji w tym co piszesz, ale zawsze można zrobić kontrę tak jak ja ostatnio przy walce Bagautinov - Lineker. :)

Szady, ja też puściłem kontrę, ale dla odmiany na Trujillo. I tylko dzięki temu nie skończyłem gali z -300 :-).

Szkoda tylko, że do ważenia kursy spadają diametralnie. Np. Trujillo był chyba po 2.40, a po ważeniu zaledwie ponad 2.

Typy redakcji z ostatniej gali:
Barao, kurs 1.30
Aldo, 1.13
Overeem, 1.25
Bagautinov, 1.75
[strike]Varner, 1.70
[strike]Makdessi, 1.65
Cariaso, 1.59
Watson, 1.65[/strike]
Iaquinta, 1.67
Hester, 1.50
Magomedov, 1.35
Umalatov, 1.55[/strike]
Kursy pisane z pamięci, ale raczej się zbytnio nie pomyliłem. Jak widać w każdej jednej walce typowany większością głosów był faworyt bukmacherski. Czterech przegrało swoje walki.
Zrobiłem sobie tabelę w excelu z ostatniej gali, kursy z Betsafe (te początkowe zaraz jak się pojawiły). Stawiając pojedyńcze kupony na samych faworytów tracimy 0.67 stawki. Stawiając tak samo tylko, że tym razem na samych underdogów tracimy 2.25 stawki, także recepty nie ma. Więc stawiając pojedyńcze kupony tak jak redakcja również jesteśmy do tyłu.

Przejrzałem sobie aktualne kursy i tak na pierwszy rzut oka moje typy to: Sato, Carmont, Ronson i Blanco. Ale dokładniej zajmę się typami w weekend.

Zychal

Jeszcze się zastanawiam, bo nie widziałem wszystkich walk, które zamierzam obejrzeć, ale wstępnie tak.

Kogo widzicie takiego dość pewnego na najbliższej z kursem około 1.5 na podbicie AKO? Może Trinaldo?

Comber,

pamiętam, że często trafiałeś wszystkie bonusy u naivera. Może to by było dla Ciebie najlepsze rozwiązanie - jeden kupon na galę z trzema "pewniakami" - AKO koło 2.00 albo i więcej.

fikusny

Mi się kimś takim wydaje Tumenov, 1.55 na Betsafe. Tylko nie miej pretensji jak coś nie pyknie. ;)

Nie mogę mieć do nikogo pretensji, bo pieniądze stawiam sam i nikt mnie do bukmacherki nie zmusza.

Nie spodziewałem się takiego niskiego kursu na Silve po ostatnim KO.

Też w tej walce nie widzę innego scenariusza jak wygrana Silvy. Przeciwnik na odbudowanie się i efektowną wygraną żeby cały czas był hype na niego.

No niby tak, ale kurs tak niski że szkoda go dawać do taśmy nawet na jakieś minimalne podbicie. To jest mma i Silva może się na coś nadziać i po walce.

Kurs na Musoke posypał się . Płacą już tylko @2.27

Co do zakładów to mam już dwa :

Gegard Mousasi @3.20 - 30 GBP

Zubair Tuhugov - @2,50 - 50 GBP: @2.55 - 50 GBP ( dzisiaj poszła następna kasa )

Moim zdaniem młody czeczen będzie betem gali. Na razie postawiłem stówę, może jeszcze coś dorzucę. ( tak Szady, tym razem budżet idzie na 3 kupony :-) )

Trzeci kupon prawdopodobnie będzie taki :

Ronaldo Souza + Yuri Alcantara + Albert Tumenov. @2.65

Zanim jednak go postawię muszę przemyśleć wszystkie za i przeciw. ;)

Wszystko rozumiem, ale czara goryczy zaczynała napełniać się po typowaniu Codego Mckenziego. Nie rozumiem jak można kiedykolwiek na niego stawiać?! Choćby nie wiem co się działo, on już zawsze będzie na cenzurowanym u mnie. Jak już kiedyś pisałem to taki Rasiak mma.

Niestety często muszę opierać swoje typy na analizach w tym temacie, bo ogranicza mnie limitowany Internet, stąd nie o wszystkich zawodnikach mogę zebrać opinie na podstawie własnych obserwacji - filmików. Po prostu czasem na siłę stara się kilka osób zrobić z kogoś dobre value w danej walce. Tylko o to mi chodzi.

Oczywiście również jednocześnie mam wielki szacunek do Waszej wiedzy o mma i zawodnikach, jednak z typami nie zawsze mogę się zgadzać:) Ale właśnie to jest sedno bukmacherki, bo jak wiadomo, gdyby było wszystko wiadomo i tak dalej... :)

The Beast, rozumiem i oczywiście zero dissu. Uwierz, że każdy tutaj próbuje robić jak najlepszą robotę. Niestety jest to MMA i wszystko może tu się zdarzyć. Czasami porównanie argumentów, jakie zawodnicy mają na siebie się nie sprawdza, jak na przykładzie Enz'a - miał być parter i szansa poddania Hestera, ale ten olał totalnie opcje obaleń i mamy wynik...

A tak między nami, kto tu polecał McKenziego bo chyba przegapiłem.Nie postawiłem na niego jeszcze nigdy. Oczywiście na kuponie grałem Stout'a. ;) Pozdro.

Pietagoras tak jak mówię, mam do Was szacunek za Waszą wiedzę na temat mma i mnie jako "powoli poznającemu" i nakręconemu na ten sport to po prostu imponuje, więc nie chcę być odebrany jako jakiś hejter:) tylko po prostu sporo wtopiłem ostatnimi czasy, bo ciągle jakiś ten jeden typ nie wypałał:( stąd takie lekkie podirytowanie. Tak czy inaczej, pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego dobrego nie tylko w bukmacherce:)

Co zaś do McKenziego to niestety sam byłem po jego walce zaskoczony, że naprawdę sporo osób miało go w typach jako zwycięzcę. Już nie chce mi się wertować tematu, ale dobrzy Typerzy to byli na pewno.

u mnie 3 albo 4 ,musoke juz zagrany po 2.5 a juz kurs polecial troche

Szady co myslisz o Ivanie Jorge? 1.72 z tego co pamietam to Damm z Hirota za wiele nie pokazal

Wg mnie Blanco jest zbyt nieprzewidywalny żeby na niego stawiać. Równie dobrze może wygrać przez KO, ale tak samo prawdopodobne jest, że wypompowany odklepie jakiegoś suba albo zostanie ubity na glebie lub po prostu nadzieje się na jakiś cios. Ja bym to odpuścił.

Ja mam upatrzonego fajnego wg mnie underdoga, tylko jeszcze nie wiem czy nim będzie, ale chyba jest na to spora szansa - Ivan Jorge.

Walkę Jorge póki co widziałem tylko jedną - ostatnią z Wiśniewskim i moim zdaniem tamto starcie przegrał, ale to nic nowego, że obcokrajowcy są w Brazylii dymani przez sędziów. Damm lata świetności (o ile można było je tak nazwać) ma już za sobą, ale jest to gość, ktory jest w ciągłym treningu i nie można go lekceważyć. Kursy chyba dobrze odzwierciedlają szanse obu - Ivan faworytem, ale jeszcze się zastanowię czy to ryzykować, bo w takich walkach przeciętniaków może się wszystko zdarzyć.

tomek-host

ciężko powiedzieć,na pewno po porażce z Piotrkiem mocniej przytrenował ale tnie sporo wagi i jeśli miałby wygrać to wcześnie bo wydolność to jego słaba strona i z czasem będzie pływał i opadał z sił.Mnie Trinaldo nie przekonuje i na pewno go nie zagram.

Back