Ktoś tam wspominał wojny z kumplami i godzienie się po 10 minutach. To było piękne w tamtych czasach. Pamięam jak kiedyś w podstawówce na przerwach 5 minutowych graliśmy w berka i koleżka niechcący dał mi liścia i spierdalał bo ja byłem berkiem. Ale się wkurwiłem, że zapłakany go goniłem specjalnie ale nie dorwałem i strzeliłem focha na tego skurwysyna. Ale siedzieliśmy w jednej ławce, także po przerwie znów byliśmy najlepszymi ziomkami :D
Commodore, Atari, Pegasus, PSX, RTL 7, DBZ, kapsle i karty z czipsów, Wędrówki z dinozaurami (pamięta to ktoś jeszcze? :D) i pierdylion innych klimatycznych rzeczy.
hehe kiedys pokazywanie się w towarzystwie bez "karteczek" było mega wstydem :D
BTW, a kapsle z gum 'horror' po 20 gr ktoś jeszcze pamięta? Około 1997 się pojawiły i przedstawiały ujęcia z prawdziwych horrorów, skany fragmenty okladek kiepskiej jakosci itd, chodzi o to, ze na jednym z nich był fragment okladki z Nekromantika, pamietam ze kiedys miałem ten kapsel (w wieku z 8 lat) i rozkminiałem o czym jest ten film :-)
Świetna animacja od Tartakovsky'ego, niestety emisja zakończyła się na pilocie(więc, może nie taka świetna?):-) Tak mi teraz przyszła na myśl, co prawda nie powstała, w czasach mojego dzieciństwa, ale czyjegoś na pewno:-) Polecam, się zapoznać.
Co do mojego dzieciństwa, to nikt jeszcze nie wymienił:-)
Najlepsze hopisy były te snickersa związane chyba z World Cup 98 we Francji. Mój pierwszy jaki miałem to Gianfranco Zoli. Później mu kibicowałem bardzo długo:-)
Buka to ch*j. Była kiedyś taka polska animacja, nie pamiętam czy kukiełkowa czy coś. Odcinkowe to było z dubbingiem, Czarnoksiężnik z Krainy Oz. Nigdzie nie mogę znaleźć w necie. Była tam postać czarownicy. Sama w sobie była straszna, a jak się pojawiała to jeszcze miała swój podkład upiorny. To dopiero było k***a straszne!
Ja nigdy Buki sie nie bałem. Muminków w ogóle jakoś tak nie lubiłem. Ni to ludzie, ni hipopotamy. Zawsze mnie irytowała Mała Mi, Włóczykij, i ten śmieszny mały stworek.
Zawsze na pierwszym miejscu jak chodzi o Dobranocki były: Tabaluga, Smerfy i Gumisie.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.