UFC 312: Du Plessis vs. Strickland 2 (08.02.2025)

Ile płacą za poddanie?
Ok. 3.80. Zdziwiły mnie trochę gabaryty Zhang przy Suarez. Chinka ma bardzo podobne warunki fizyczne, wyobrażałem sobie że będzie wyraźnie mniejsza. Namajunas pokazała już, że można Weili kontrolować w parterze dłuższymi fragmentami a Suarez jest prawdopodobnie lepszą zapaśniczką.

Ja bym dorzucil Tafa KO, ten Texeira z samymi bumami wygrywal. Tafa tez CV ma smieszne ale wg mnie jest duza szansa ze wygra.

Nie no DDP po 1.46 jest nie do grania. Walka ze wskazaniem na Polaka rodaka Afrykanera ale tak 55/45 co widać było w pierwszej walce, a kursy jakby był ogromnym faworytem. Po takim kursie to lepiej grać już Szona.

Ciezka gala do typowania. Ja postawilem na DDP, Zhang, Tafa, Jenkins i Micallef. Kurs ok. 50 za dyszke mozna sprobowac :D

Kurde kusi ten Colby Thicknesse po kursie 4.00 :hi: Presja na Aleksandre Topurii jest w pewnym stopniu naprawdę spora, wszyscy będą obserwować, jak zaprezentuje się brat Ilii Topurii - trochę tu jest sytuacja Krystiana Pudzianowskiego, do którego przylgnęła ksywka "brat Pudziana".

Aleksandre Topuria:
  • kariera rozpoczęta w 2015 roku w wieku 19 lat - stoczył w tym roku trzy pojedynki - wygrana z rywalem 0-3, 1-1 i przegrana z debiutantem
  • po przegranej, z rekordem 2-1, Topuria przez 6 kolejnych lat nie jest widziany w zawodowym MMA
  • wraca w grudniu 2021 roku i wygrywa w niecałe dwie minuty z rywalem o rekordzie 7-18-1
  • kolejną walkę toczy kilka miesięcy później i wygrywa w niecałe dwie minuty z rywalem o rekordzie 1-9
  • ostatnią walkę przed angażem w UFC toczy w maju 2023 roku - prawie 2 lata temu - i wygrywa w pierwszej rundzie z rywalem z rekordem 3-1
Colby Thicknesse:
  • kariera amatorska rozpoczęta w 2017 roku w wieku 17 lat
  • 9 pojedynków amatorskich w latach 2017 - 2020, z których 8 wygrał i 1 przegrał
  • zawodowy debiut w listopadzie 2020 roku, szybka wygrana z debiutantem
  • 2 lata przerwy, powrót we wrześniu 2022 roku, następnie jednak walka w 2023 roku
  • 4 walki w 2024 roku, wszystkie wygrane
Uważam, że tak niski kurs na Topurię jest tu spowodowany hype’em na niego i to nie ze względu na jego rekord czy umiejętności, tylko ze względu na to, że jest bratem Ilii. Co prawda Topuria wygląda na mocniejszego fizycznie, co może mieć spore znaczenie. Do tego Thicknesse dowiedział się o walce jakieś 2 tygodnie temu, więc naprawdę krótki okres przygotowań - tak naprawdę żaden - ale przez to też może wejść do klatki bez żadnej presji.

Jeszcze pomyślę, ale jakoś mi się wydaje, że Topuria może być tutaj lekkim scamem.

U mnie jeszcze taki wariat za dwie dyszki ( kurs 20.97)

DDP
Suarez sub/dec
Tafa/Texeira ponizej 1.5
Crute/Bellato przed czasem
Slava/Nolan przed czasem
Wang ko/dec
Jousset
Steele

Kurde kusi ten Colby Thicknesse po kursie 4.00 :hi: Presja na Aleksandre Topurii jest w pewnym stopniu naprawdę spora, wszyscy będą obserwować, jak zaprezentuje się brat Ilii Topurii - trochę tu jest sytuacja Krystiana Pudzianowskiego, do którego przylgnęła ksywka "brat Pudziana".

Aleksandre Topuria:
  • kariera rozpoczęta w 2015 roku w wieku 19 lat - stoczył w tym roku trzy pojedynki - wygrana z rywalem 0-3, 1-1 i przegrana z debiutantem
  • po przegranej, z rekordem 2-1, Topuria przez 6 kolejnych lat nie jest widziany w zawodowym MMA
  • wraca w grudniu 2021 roku i wygrywa w niecałe dwie minuty z rywalem o rekordzie 7-18-1
  • kolejną walkę toczy kilka miesięcy później i wygrywa w niecałe dwie minuty z rywalem o rekordzie 1-9
  • ostatnią walkę przed angażem w UFC toczy w maju 2023 roku - prawie 2 lata temu - i wygrywa w pierwszej rundzie z rywalem z rekordem 3-1
Colby Thicknesse:
  • kariera amatorska rozpoczęta w 2017 roku w wieku 17 lat
  • 9 pojedynków amatorskich w latach 2017 - 2020, z których 8 wygrał i 1 przegrał
  • zawodowy debiut w listopadzie 2020 roku, szybka wygrana z debiutantem
  • 2 lata przerwy, powrót we wrześniu 2022 roku, następnie jednak walka w 2023 roku
  • 4 walki w 2024 roku, wszystkie wygrane
Uważam, że tak niski kurs na Topurię jest tu spowodowany hype’em na niego i to nie ze względu na jego rekord czy umiejętności, tylko ze względu na to, że jest bratem Ilii. Co prawda Topuria wygląda na mocniejszego fizycznie, co może mieć spore znaczenie. Do tego Thicknesse dowiedział się o walce jakieś 2 tygodnie temu, więc naprawdę krótki okres przygotowań - tak naprawdę żaden - ale przez to też może wejść do klatki bez żadnej presji.

Jeszcze pomyślę, ale jakoś mi się wydaje, że Topuria może być tutaj lekkim scamem.
Dokładnie tak, jak piszesz. I ok, to może być walka zakończona w 1 minucie przez Topurie, bo rywal też jest niewiadomą, ale kurs absolutnie nie wart grania.

Ok. 3.80. Zdziwiły mnie trochę gabaryty Zhang przy Suarez. Chinka ma bardzo podobne warunki fizyczne, wyobrażałem sobie że będzie wyraźnie mniejsza. Namajunas pokazała już, że można Weili kontrolować w parterze dłuższymi fragmentami a Suarez jest prawdopodobnie lepszą zapaśniczką.
Od tych walk z Namajunas trochę minęło, Chinka zaczęła trenować zapasy z Cejudo, poprawiła się w tym elemencie, może nawet sama próbować obalić, ona z góry jest mocna, zabetonowała ostatnie dwie rywalki, nie wiem czy na ten moment Suarez ma rzeczywiście taką przewagę. Tutaj jest 5 rund, Suarez w życiu tyle nie przewalczyła i wiecznie ma kontuzje, wątpliwe cardio, dwie walki w 5 lat, ostatnia w sierpniu 2023. Suarez jak wyszła z Nunes do 3 rundy to już nie miała sił na zapasy i była blisko wyłapania kaosa w końcówce walki, a teraz po tych kontuzjach i przerwach, nie sądzę żeby skończyła szybkim poddaniem jak z Andrade. Imo Zhang wygra, może nawet skończyć Suarez w mistrzowskich.

Co Wy tak w tego Tafe lecicie? Texeira taki chujowy? Brazol ma ponad 20cm przewagi zasięgu, jak potrafi coś boksować to powinien przejść Tafe
Takie mam przeczucie, że z nim będzie jak z Despaigne, też ogór tylko młody. Jak mu Tafa jebnie to się nakryje tymi rękami.

I jeden i drugi moga tak naprawde szybko przejebac, dla mnie no bety

30 za 30 chcę puścić, jakieś @50 przynajmniej :awesome:

Mi jeden kupon zamyka Steele, a drugi Matthews + Bellato przez KO/TKO. Zobaczymy jak będzie :beer:

Back