UFC 306: O'Malley vs. Dvalishvili (14.09.2024)

Ortega gada o przejsciu wage wyzej po walce i ma najgorsza sylwetke przed walka odkad pamietam. Wg mnie cos tam z deklem jest nie tak u niego, naprawde ciezko mi sobie wyobrazic, do tego zasada ze dwa takie same style sie neutralizuja i mamy wojne w stojce gdzie Ortega bedzie walczyl stylem Homera Simpsona tzn zbieral na leb liczac ze Diego sie zmeczy i padnie z wycienczenia przed czasem.

Tak, mozna uwazac ze Torres konczacy wszystkich w pierwszej rundzie to czerwona flaga, bo co jesli wyjdzie poza pierwsza i sie zmeczy. Ale to wg mnie bardzo naciagane, co jesli sie nie zmeczy? Wg mnie gosc jest najwiekszym prospektem i po prostu jest dobry. Moze posypie glowe popiolem w Niedziele ale poki co mam ich trzech na glownym kuponie i ide za pierwsza czutka.
Ortega zawsze miał słabą sylwetkę, można się cofnąć na ważenia z poprzednich walk i zawsze wyglądał podobnie, pocięty nigdy nie był. Podoba mi się luz jaki prezentuje przy okazji tego starcia, sama walka raczej w kategoriach no betu (choć obecne kursy na Ortegę mają sporą wartośc) ale widowisko powinno być przednie.

Duet wjeżdża i rozjeżdża. Goat i jakiś no name.

Osobiście jie zdziwi mnie przegrana Ortegi, ale Lopee niejest faworytem takim jakim przedstawiają to kursy. Sporo przyjmuje. Oregano gdyby nie mała aktywność to byłby faworytem. Przeciwników miał znacznie lepszych dlatego sam postawie kilka zloty na jego wygrana. W parterze Lopes mu nie zagrozi a jednak szczeka jeszcze trzyma więc postawie na weterana.

Oprócz ortegi Merab, a takto ksw I wow.

:)

Attachments

• IMG_20240914_133540.jpg
    IMG_20240914_133540.jpg
    108.8 KB · Views: 83
Ortega zawsze miał słabą sylwetkę, można się cofnąć na ważenia z poprzednich walk i zawsze wyglądał podobnie, pocięty nigdy nie był. Podoba mi się luz jaki prezentuje przy okazji tego starcia, sama walka raczej w kategoriach no betu (choć obecne kursy na Ortegę mają sporą wartośc) ale widowisko powinno być przednie.
nie podoba mi sie to pierdolenie ze idzie wage wyzej, ostatnio nie zrobil limitu, wypadl w ostatniej chwili, gada o jakichs orłach. Jak zaumowac wszystko to daje mi to podstawy do tego zeby grac Lopesa, ktory jest na fali, zalatwia wszystkich i ma swietna forme.

Glowny bet:
Sean
Lopes
Torres

dodatkowy:

Mi tez się wydaje że Valentina wygra tym razem. Ogólnie jest dużo lepsza zapaśniczo i siłowo i w tym obszarze powinna szukać swoich szans na punktowanie. Odnoszę wrażenie że miała dużego pecha w 2 poprzeddnich pojedynkach z Grasso. Z drugiej strony prawdopodobnym scenariuszem jest taki że walka znowu będzie ciaśniutka.

Mi tez się wydaje że Valentina wygra tym razem. Ogólnie jest dużo lepsza zapaśniczo i siłowo i w tym obszarze powinna szukać swoich szans na punktowanie. Odnoszę wrażenie że miała dużego pecha w 2 poprzeddnich pojedynkach z Grasso. Z drugiej strony prawdopodobnym scenariuszem jest taki że walka znowu będzie ciaśniutka.
no moim zdaniem close będzie znowu, oby tym razem Valentina

Według przewidywań - zapasy zrobiły robotę.

To musi być klątwa... nawet strzelając na pałe ciężko mieć niższą skuteczność niz on
Mam nieco inną teorię. Myślę że on współpracuje z na prawdę świetnymi analitykami/bukmacherami którzy specjalizują się w typowaniu walk, podpowiadają mu kto ma duże szanse na zwycięstwo w danym starciu a on stawia po prostu odwrotnie by za nim poszedł naiwny tłum a co za tym idzie bukmacher był zadowolony.

Mam nieco inną teorię. Myślę że on współpracuje z na prawdę świetnymi analitykami/bukmacherami którzy specjalizują się w typowaniu walk, podpowiadają mu kto ma duże szanse na zwycięstwo w danym starciu a on stawia po prostu odwrotnie by za nim poszedł naiwny tłum a co za tym idzie bukmacher był zadowolony.
No to że wali ludzi w chuja z tym bukmacherem wiedziałem ale te jego typy są dziwne. Często stawiał przecież na murowanych faworytów i w wielu walkach byla niespodzianka. Stąd klątwa Drejka :lol:

Wrzuciłem sobie taką mini taśmę UFC + KSW. Powodzenia :beer:

View attachment 108394

Od jakiegoś czasu gram zupełnie bez analiz i muszę przyznać, że jednak efekty są wyraźnie gorsze :) O ile KSW dosyć czuję i zazwyczaj typy są trafne, tak z UFC są ostatnio spore problemy. Wróciłem z wakacji i zobaczymy. Albo jedziemy dalej na czutkę za małe stawki 4fun, albo trzeba będzie przysiąść, choć nie za bardzo mam ochotę poświęcać na to czas. Będę teraz miesiąc w PL to może jednak coś pooglądam, bo później znowu wylot, tym razem za ocean i na dłużej. Wrzuciłem na forum nowy wątek dotyczący UFC Fight Night: Moicano vs. Saint-Denis. Powodzenia w typowaniu:beer:

Back