Tanio skóry nie sprzedam

Tutaj zgoda, nasz system niestety jest niewydolny na każdym etapie, mental rodem z PRLu też nie pomaga.

A tutaj się nie zgodzę.

Każdy prokurator podniesie argument że to był odwet, ponowny atak został sprowokowany celem dokonania zemsty/samosądu a sprawca działał z premedytacją na co wskazuje to iż przyniósł na miejsce zdarzenia broń.

Znam sprawy o przekroczenie obrony koniecznej w których nie było takich okoliczności, niby ewidentnie osoba powinna być uniewinniona a prokuratura i sąd wywijali wszystko od podszewki żeby tylko udowodnić coś na niekorzyść tego który się bronił.

Przecież nawet ktoś trenujący sporty walki jest w takich sytuacjach traktowany jako osobnik ze śmiercionośną bronią w rękach.
To jest odpowiedz idealnie świadcząca jak gleboko mentalnie (i prawnie) utopieni jestesmy w gownie absurdalnego pogladu ze dobro nie moze uzywac sily, nawet do obrony.

Podkresle, ja nie mowie o prawie, mowie o sprawiedliwosci, rozsadku. Jest jednak takie coś.

Tak tylko napisze ze w Polsce mozna spokojnie zabijac bezbronnych ludzi, i wiesz o czym mowie. Ale atakujacych przestepcow to juz nie, "bo prawa człowieka", "bo cośtam", "bo on chciał tylko skopać i pouderzać kastetem, wywieźć do lasu, potem oszczać, no i trochę rządzić miastem, a został aż zabity i jest to nieproporcjonalne"...

Last edited:
To jest odpowiedz idealnie świadcząca jak gleboko mentalnie (i prawnie) utopieni jestesmy w gownie absurdalnego pogladu ze dobro nie moze uzywac sily, nawet do obrony.

Podkresle, ja nie mowie o prawie, mowie o sprawiedliwosci, rozsadku. Jest jefnak takie coś.

Tak tylko napisze ze w Polsce mozna spokojnie zabijac bezbronnych ludzi, i wiesz o czym mowie. Ale atakujacych przestepcow to juz nie, "bo prawa człowieka", "bo cośtam"...
To przyszło niestety z zachodu, tam to pięknie obrazują wyroki na gwałcicielach czy mordercach pochodzenia imigracyjnego.
Dwa miesiące robót społecznych za gwałt na 16latce i tak dalej,
bo biedny murzyn nie wiedział.
Sprawiedliwości dla ofiar nie ma.
I dokładnie jest jak napisałeś tak nas tresują od małego, że każdy człowiek ma wartość, a jakby tresowali, że ma wartość ale z automatu ją traci w wyniku nękania/gwałtu/morderstwa to społeczeństwo patrzyłoby na to zupełnie inaczej.

Albo 1x2 i 60 kg
no tak się nie godzi

Mam nadzieję że chłop ciężko przeżył to spotkanie i już więcej nie przyszły mu do głowy takie ‚wybryki’.

Btw. Kiedyś pod cmentarzem najebany typ pokazał kobiecie na krocze i ‚że by ją wyruchaal’… to z bratem, 2x 2 metry i każdy po 120kg min, skakaliśmy po nim to już mu się nie chciało ‚ruchaac’
do tego dał bezpieczną furtkę - minimum, więc pewnie chłopiska cirka 140kg na licznikach
1000003722.gif

Przecież nawet ktoś trenujący sporty walki jest w takich sytuacjach traktowany jako osobnik ze śmiercionośną bronią w rękach.
1776338286513.png

Tak to już działa że od zatrzymywania jest policja, od skazywania prokurator i sąd bo inaczej napieprzalibyśmy się do dzisiaj maczugami po głowach.

Tylko świetnie że policja, prokuratora i sąd zaczyna działać jak coś się już stanie i jest o tym głośno. Dobrze że po tej sytuacji wychodzi więcej faktów i rzeczy które miały miejsce w tym mieście. Ludzie którzy dostarczają więcej informacji i nagrań co się tam wyprawiało przyprawia o zawroty głowy. Dobrze że wierzysz w te organy które wymieniłeś, tylko słabo że kiepsko wywiązują się ze swoich obowiązków, słysząc co ta patologia tam wyprawia.

Tylko świetnie że policja, prokuratora i sąd zaczyna działać jak coś się już stanie i jest o tym głośno. Dobrze że po tej sytuacji wychodzi więcej faktów i rzeczy które miały miejsce w tym mieście. Ludzie którzy dostarczają więcej informacji i nagrań co się tam wyprawiało przyprawia o zawroty głowy. Dobrze że wierzysz w te organy które wymieniłeś, tylko słabo że kiepsko wywiązują się ze swoich obowiązków, słysząc co ta patologia tam wyprawia.
Właśnie to jest istota tego wszystkiego, że państwo i służby nie funkcjonują. Gdyby było inaczej, to by mogło nie dojść do tej akcji.

Bardzo dobra odpowiedź
Forum Cohones niestety schodzi na dno, jak nie wielbiciele milicji i kodeksu karnego (@hujk, @podwarszafskiKonusek, @emejemajhujtam) to coming outy (@teczowyNinja)… :rainbowvomit: :childcry:

Sam mam przykład na swoim podwórku, gdzie gość spuszczał psa w lesie, gdy mu zwracałem normalnie uwagę, to zero reakcji, więc musiałem mocniej co również nie przyniosło efektu. Nie chciałem robić niczego by były z tego konsekwencje prawne dla mnie, dlatego uruchomiłem służby - od nadleśnictwa po policję (oficjalne pisma). Efekt? Leśniki twierdziły, że pouczyły, a policja no jest zawiadomienie o popełnieniu wykroczenia, ale póki co nie wiem co dalej. W każdym bądź razie jak zakładałem, że nie będzie konkretnego działania ze strony służb. Właśnie z takiego braku reakcji dzieją się takie eskalacje konfliktów dalej.

Mnie to nie interesuje. Lubisz to się bawisz… jak to się mówi w waszym ‚środowisku’, raz w doopke to nie zdrada? :rainbowvomit:
Widzę kolega poznał ten świat i stwierdził po solidnej jednostce treningowej,
że jest za miętki na najbardziej męską formę rozrywki.
1776340344002.png

Nie przejmuj się, raz to nie pedał. Nie będziemy Ci więcej o tym przypominać.
Mariusz mówi, że jesteś rozgrzeszony.

IMG_5579.gif

Widzę kolega poznał ten świat i stwierdził po solidnej jednostce treningowej,
że jest za miętki na najbardziej męską formę rozrywki.
View attachment 144947

Nie przejmuj się, raz to nie pedał. Nie będziemy Ci więcej o tym przypominać.
Mariusz mówi, że jesteś rozgrzeszony.

View attachment 144946
Skoro tak uważasz, znasz temat, to gratuluję. Szerokości mordo, zabezpieczaj tyły nasz forumkowu tęczowy kazamacie. Bywaj zdrów

Skoro tak uważasz, znasz temat, to gratuluję. Szerokości mordo, zabezpieczaj tyły nasz forumkowu tęczowy kazamacie. Bywaj zdrów
Mariusz mówi, że szkoda że się po pierwszym razie wykruszyłeś, widocznie mocno Cię bolało mordo.
Liczy biedaczysko na to, że kiedyś jednak oddzwonisz. Na koniec jeszcze wybełkotał przez łzy, taka piękna masa w ruchu....
Szerokości.

Mariusz mówi, że szkoda że się po pierwszym razie wykruszyłeś, widocznie mocno Cię bolało mordo.
Liczy biedaczysko na to, że kiedyś jednak oddzwonisz. Na koniec jeszcze wybełkotał przez łzy, taka piękna masa w ruchu....
Szerokości.
Następnym razem wystękaj mu żeby nie dzwonił bo i tak nie oddzwonię. Jest cały twój. Bywaj

Mordo, ale ja przecież pisze że te organy państwowe są do dupy i wcale nie wierzę w ich skuteczność i działanie na korzyść pokrzywdzonych, przecież o tym napisałem.

Co nie zmienia faktu że jak weźmiesz sprawy w swoje ręce to będziesz miał dzięki nim przejebane.

Back