Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
No i chuj, taką prawdę trzeba powielaćDwie strony wstecz …
![]()
Kiedyś to była młodzież...![]()
Może jeszcze zmądrzeją z wiekiem, bo w tym wieku do głowy przychodzą różne rzeczy, a już dostali tu małą nauczkę Karate KidDo utylizacji zanim to dorośnie i zacznie się rozmnażać

To już koniec... inwigilacja nawet w domu![]()
![]()

poprzednia strona ciulu![]()

View attachment 104881Wystarczy dać żółtą kartkę
Jak to na polski przetłumaczyć
Pierdolone grube macioryJak to na polski przetłumaczyć
Alternatywny alternatywny nagłówek:
Kobiety rodziły dzieci nawet podczas okupacji niemieckiej, w najgorszych czasach stalinizmu... a dzisiaj aborcja bo 60m2 mieszkanie jest za małeAlternatywny alternatywny nagłówek:
"Ludziom wmówiono, że nie stać ich na zakładanie rodzin i posiadanie dzieci."
Wiadomo, że to post z USA, ale u nas jest taka sama narracja. Jak nie masz własnego mieszkania z osobnym pokojem dla dziecka, i pół banki oszczędności to "nie stać cię na dziecko".
Moi rodzice dość długo mieli kawalerkę i bachora i jakoś żyli, wielu moich kolegów mieszkało z jednym albo dwojgiem rodzeństwa w jednym pokoju. Czasem w mieszkaniach komunalnych, albo z dziadkami. Wszyscy, żyjemy może nie było za bogato, ale nikt z głodu ani ciasnoty nie umarł.
Ostatnio miałem przemyślenia, że wgranie takiej idei do ludzkich głów to jeden ze skuteczniejszych sposobów na zmniejszenie dzietności ludzi zachodu.

Jasne jak słońce, ale lajk za spostrzegawczość, SzerlokuAlternatywny alternatywny nagłówek:
"Ludziom wmówiono, że nie stać ich na zakładanie rodzin i posiadanie dzieci."
Wiadomo, że to post z USA, ale u nas jest taka sama narracja. Jak nie masz własnego mieszkania z osobnym pokojem dla dziecka, i pół banki oszczędności to "nie stać cię na dziecko".
Moi rodzice dość długo mieli kawalerkę i bachora i jakoś żyli, wielu moich kolegów mieszkało z jednym albo dwojgiem rodzeństwa w jednym pokoju. Czasem w mieszkaniach komunalnych, albo z dziadkami. Wszyscy, żyjemy może nie było za bogato, ale nikt z głodu ani ciasnoty nie umarł.
Ostatnio miałem przemyślenia, że wgranie takiej idei do ludzkich głów to jeden ze skuteczniejszych sposobów na zmniejszenie dzietności ludzi zachodu.

Jeszcze dodam, że w czasach kiedy jest największy w historii socjal, prąd i woda jest wszędzie, pampersy zamiast szmat, leki na wyciągnięcie ręki, no chyba nigdy nie było tak łatwo mieć dzieci jak dzisiaj.Kobiety rodziły dzieci nawet podczas okupacji niemieckiej, w najgorszych czasach stalinizmu... a dzisiaj aborcja bo 60m2 mieszkanie jest za małe![]()

To na Cohones jest taki temat...Jeszcze dodam, że w czasach kiedy jest największy w historii socjal, prąd i woda jest wszędzie, pampersy zamiast szmat, leki na wyciągnięcie ręki, no chyba nigdy nie było tak łatwo mieć dzieci jak dzisiaj.
Kiedy zdecydowaliśmy się z żoną na drugie (a wyszły bliźniaki) to się tak niektórzy mnie pytali z przerażeniem w oczach jak sobie poradzimy, ay way, nosz kurwa bułka z masłem w dzisiejszych czasach, a moja od roku jest na wychowawczym więc jedziemy jedynie na mojej wypłacie
Ludzie dali się zrobić w chuja, zwłaszcza młode kobiety i to im wyjdzie, a może nawet już wychodzi bokiem, a teraz wypierdalać do tematu o rodzeniu dzieci![]()