"Sztuczna inteligencja" - temat jak najogólniejszy, by zmieścić wszystko!

chatgpt.

Po angielsku, bo sam poprawiłem tłumacznie (lol, pewnie też robione z AI ;)).

Po rozmowie to wygląda tak, że chatgpt za pomocą api prosi o wygenerowanie obrazka inny silnik. Zapytałem o szczegóły 1go i 2go żądania i rzeczywiscie chatgpt uwzglednil moje uwagi, ale silnik do generowania obrazkow i tak se wygenerowal slady po samolotach. Wiec chatgpt robi za przydupasa w sumie...
Nie jestem pewny ale chyba korzysta z modelu dall-e

Chłopaki Deep Seek jest darmowy póki co ? Bo zadałem mu pytanie czy ma premium ale coś wydukał ogólniki same

Jako, że koledzy @Kraszer i @Shadowmma pytali, jako człowiek kulturalny nie ignoruję, odpowiadam. Pioseneczki wygenerowane w takim oto narzędziu:

plan darmowy ma mało tokenów, ale można wygenerować dwa kawałki. Plan płatny ma sporo ciekawych opcji (export do midi albo samego instrumentala jak i myk z majątkowymi prawami autorskimi by na tej wytworzonej muzie na spokojnie móc ewentualnie zarabiać - ale nie wiem, nie testowałem).

Słowa napisane własnoręcznie, wklejone w pole "Lyrics". Title wiadomo, a w "styles" należy podać styl muzyki - ja wpisywałem "hardcore underground gangsta rap". Następnie w polu tworzenia - tam gdzie słowa warto prompty walić w nawiasach np:

[short intro] albo [instrumental intro] albo [pause] albo [scretches] czy też podzielić kawałek na sekcje [intro][verse][hours][outro] itp. itd. można kombinować a efekty bywają porażające.

Wyglądało to później po wygenerowania tracka w polu jego edycji tak:

Zrzut ekranu 2025-02-13 182335.png

Miał pilnować to pilnuje xD
Pamiętam pare lat temu jak były u nas imprezy studenckie w mieście, ochrona ławami napierdalała w ludzi żeby jakoś ogarnąć rozochocone towarzystwo. Jak robocik ma taki skrypt to co zrobisz. Gorzej ludzie odpierdalają.

Musze powiedziec ze chatGPT oszczedza czas, ale nie gwarantuje dobrych odpowiedzi i trzeba rozumiec niuanse tego, o co sie pyta - wtedy mozna dopytac, albo mu zwrocic uwage ze cos blednie przedstawil.

Dodatkowo chujek jest złośliwy. Poprosiłem go o zaprojektowanie zabudowy do pokoju ze skosem, i generalnie musialbym miec z 10 iteracji zeby to poprawic, wiec napisalem "jest dla nas ludzi nadzieja ;)" a ten mi odpisał "Haha, dokładnie! Jeśli ludzie dalej będą budować porządne szafy pod skosem, to może jeszcze nie wszystko stracone!".

Jaki generator zdjęć darmowy, polecacie bracia ?? Tak żeby se można było np swoje fotki dopracować np w garniturze albo na tle Wieży Ajfla !!! Na Tindera !!!

Jaki generator zdjęć darmowy, polecacie bracia ?? Tak żeby se można było np swoje fotki dopracować np w garniturze albo na tle Wieży Ajfla !!! Na Tindera !!!
Kogo Ty chcesz oszukać zboczeńcu :deniro:

Musze powiedziec ze chatGPT oszczedza czas, ale nie gwarantuje dobrych odpowiedzi i trzeba rozumiec niuanse tego, o co sie pyta - wtedy mozna dopytac, albo mu zwrocic uwage ze cos blednie przedstawil.

Dodatkowo chujek jest złośliwy. Poprosiłem go o zaprojektowanie zabudowy do pokoju ze skosem, i generalnie musialbym miec z 10 iteracji zeby to poprawic, wiec napisalem "jest dla nas ludzi nadzieja ;)" a ten mi odpisał "Haha, dokładnie! Jeśli ludzie dalej będą budować porządne szafy pod skosem, to może jeszcze nie wszystko stracone!".
Jest jak mówisz, ale nie do końca, czasami te "dobre" odpowiedzi trzeba z niego wydobywać, czy może wręcz wydobywać je razem z nim, warstwa po warstwie dochodząc do sedna sprawy. Wydaje się też, że czasami jest "ograniczony" w niektórych kwestiach, ale bynajmniej nie własną mocą operacyjną. Im głębsze i bardziej szczegółowe pytanie tym lepsza odpowiedź. Fascynuje mnie, że w ostatnim czasie po udzielonej odpowiedzi zadaje mi pytania i zmusza tym samym do przemyślenia niektórych kwestii jak i siłą rzeczy dojścia do pewnych konkluzji.

Kogo Ty chcesz oszukać zboczeńcu :deniro:

Jest jak mówisz, ale nie do końca, czasami te "dobre" odpowiedzi trzeba z niego wydobywać, czy może wręcz wydobywać je razem z nim, warstwa po warstwie dochodząc do sedna sprawy. Wydaje się też, że czasami jest "ograniczony" w niektórych kwestiach, ale bynajmniej nie własną mocą operacyjną. Im głębsze i bardziej szczegółowe pytanie tym lepsza odpowiedź. Fascynuje mnie, że w ostatnim czasie po udzielonej odpowiedzi zadaje mi pytania i zmusza tym samym do przemyślenia niektórych kwestii jak i siłą rzeczy dojścia do pewnych konkluzji.
Serio morda co polecasz ?!?

Używa ktoś Perplexity Pro? Wziąłem to za darmo dziki T-Mobile i stwierdzam, że jest to mega kozackie narzędzie - a „przestrzenie” w cholerę ułatwiają pracę :antonio:

Używa ktoś Perplexity Pro? Wziąłem to za darmo dziki T-Mobile i stwierdzam, że jest to mega kozackie narzędzie - a „przestrzenie” w cholerę ułatwiają pracę :antonio:
Zastanawiałem się nad tym, ale może trzeba wrócić w takim razie do t-mobile?

Back