Syn, dąb i... ...DOM :)

a ziomeczek robi mi ogrodzenie tymczasowe.
Co to takiego?
On coś autentycznie robi czy kupujesz coś co on później składa (jakieś elementy czy coś takiego)?

Google pokazuje różne rzeczy, a właśnie przydałoby mi się coś łatwego i szybkiego do zmontowania i równie łatwego do demontażu gdyby trzeba było na szybko.

Co to takiego?
On coś autentycznie robi czy kupujesz coś co on później składa (jakieś elementy czy coś takiego)?

Google pokazuje różne rzeczy, a właśnie przydałoby mi się coś łatwego i szybkiego do zmontowania i równie łatwego do demontażu gdyby trzeba było na szybko.
Ci się będziesz ograniczał. Jebnij średniowieczną palisadę. Jak Ci się ktoś przypadkowo zakręci po działce to go przy okazji na nią nabijesz wraz z psem. Tak ku przestrodze

depositphotos_257243256-stock-photo-medieval-wooden-fence-made-of.jpg

Nie jestem przekonany, że Ameryka Płd. to dobre miejsce dla przeciętnego, białego, europejskiego zjadacza chleba na spokojne i bezpieczne życie... :eddieconspiracy:

Co to takiego?

Pracuje w tartaku więc ma drewno za darmo lub za grosze (to co niby idzie na odpadki) i z tego zrobi mi ogrodzenie tymczasowe, taką siatkę leśną ale lepiej wykonaną i razem z bramą żeby później ciężki sprzęt mógł wjechać.
Cos takiego będę mieć:

IMG_7275.jpeg

pany, potrzebuje piłe łańcuchówą ale na prund i kabel, nie spalinówke, coś wartego uwagi w budżecie do 4 stówek?

Panowie jaka kamera wifi przed drzwi domu (pod zadaszeniem) lub na klatke schodową? Nie musi mieć komunikacji dzwiekowej, warto by miała szeroki zakres obrazu.

Panowie jaka kamera wifi przed drzwi domu (pod zadaszeniem) lub na klatke schodową? Nie musi mieć komunikacji dzwiekowej, warto by miała szeroki zakres obrazu.
Kupiłem 2 tygodnie temu: https://www.lidl.pl/p/parkside-pila...sFbURKNYJh2iEMI2_Jvn6r8Vu0iRkRLEaAjCOEALw_wcB
U mnie potrzeby ciecia bardzo małe, raz na jakis czas cos do kominka rekreacyjnego pociąć. Akurat była promocją w Kaufie za 249. Zastanawiałem się nad nią i taka na 2 akumulatory też parkside, ale jednak tamta cena x2 i czas pracy na akumulatorach do 10 min. Narazie raz testowałem i gałęzie (brzoza) 10, 20 cm średnice tnie szybko i bez problemu.

Kupiłem 2 tygodnie temu: https://www.lidl.pl/p/parkside-pila...sFbURKNYJh2iEMI2_Jvn6r8Vu0iRkRLEaAjCOEALw_wcB
U mnie potrzeby ciecia bardzo małe, raz na jakis czas cos do kominka rekreacyjnego pociąć. Akurat była promocją w Kaufie za 249. Zastanawiałem się nad nią i taka na 2 akumulatory też parkside, ale jednak tamta cena x2 i czas pracy na akumulatorach do 10 min. Narazie raz testowałem i gałęzie (brzoza) 10, 20 cm średnice tnie szybko i bez problemu.
Kamerą wifi tniesz brzozę? :penn:

Domek z drewna fajna opcja, ale musi być dobra ekipa (wbrew pozorom nie są na rynku same wyspecjalizowane firmy).
Mam z kilkadziesiąt domów rocznie do rekuperacji na takich domach.
80% z nich ma takie spękania że ja pierdolę. Z tego co mi mówili kwestia wilgotności drewna.
A te domy do z litego grubego drewna czy jak?
zeby jak było suszone drewno nie ma huja zeby nie popękało taki jego urok

kupiłem tego tańszego parksajda, z plusów to tani i działa, a z minusów to chujowy naciąg łańcucha
:werdum:

chyba że ja już tak prostych rzeczy nie ogarniam i coś źle robię, a jest tam tylko jedno pokrętło do regulacji naciągu na obudowie.

Miało być tylko małe odświeżenie kuchni. Przeszlifować i zaolejować blaty, przemalować jedną ścianę, a skończyło się jak zawsze :siara:. Blat na którym jest zamontowana płyta indukcyjna i zlew wziął i sobie pękł. Na szczęście to było wczoraj, więc zdążyłem podjechać do marketu po nowy. Zapadła też decyzja, że płytki przy blacie do wymiany i stare trzeba było skuć. Dzisiaj zaolejowałem od rana blat i wziąłem się za ścianę, którą miałem pomalować. Najpierw umyłem, później zagruntowałem i przeszpachlowałem. Na dole ściany zrobił się mały pęcherzyk. Myślę chuj tam, wydłubię i zaszpachluję. No i zaczęło odchodzić wszystko z farbą lateksową, która była pod spodem. Teraz siedzę i czekam aż znowu mi grunt wyschnie na ścianie i idę znowu szpachlować. Ogólnie to jebać farby lateksowe, nigdy więcej tego gówna. Na szczęście tylko tam było taką malowane w całym domu. Podsumowując, niedzielna praca w gówno się obraca :childcry:

@respect @ninja
wy chyba z branży to podpytam: coś robili w geoportalu? Bo nie widzę teraz przyłączy, a jeszcze 2-3mce temu pokazywał?

Widzę że te warstwy są wyszarzone? Co to się stanęło?
If7kpYM.png

EDIT:
Widzę że to kwestia powiatu, te obok udostępniają te dane, a mój przestał? WTF?

Last edited:
Back