Syn, dąb i... ...DOM :)

W pustaku pojedyncza kotwa chemiczna może unieść nawet 200kg w ścianie "pustej". Takie normy znalazlem. Na trzy elki dałbym po dwie albo trzy. Tutaj jeszcze mowa żeby szpilka była na przelot. Nie ma opcji żeby spadło. Chyba że majstrowie ukradli cement i za zaprawę robi głównie piasek. :beczka:
Tylko i tak najsłabszym ogniwem w tej układance będzie ten pustak ceramiczny. Ale niech wypowiedzą się mądrzejsi ode mnie.

https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=minimalne+wymiary+kojca+dla+psa :muttley:
czytam komentarze pod tym tweetem, a tam jakże wymowna perełka
FFWdAxqXsAsxth7.jpg

Śpiewak to typowy lewar, pierdoli ciągle o tym że młodych nie stać na mieszkania jest kryzys a mieszkanie prawem nie towarem.
Ale jebany rzuca takimi pomysłami na rozwiązanie problemu, które jeszcze bardziej podniosą ceny, albo doprowadza do kompletnego załamania rynku i jeszcze większej patologii.
:beczka:

Jak kurwa ostatnio słyszałem te pomysły, że trzeba prywaciarzom zabrać pustostany i oddać pod opiekę samorządom żeby oni tym zarządzali i organizowali najemców to się zastanawialem czy ten debil przyleciał z Marsa czy Jowisza.

Śpiewak to typowy lewar, pierdoli ciągle o tym że młodych nie stać na mieszkania jest kryzys a mieszkanie prawem nie towarem.
Ale jebany rzuca takimi pomysłami na rozwiązanie problemu, które jeszcze bardziej podniosą ceny, albo doprowadza do kompletnego załamania rynku i jeszcze większej patologii.
:beczka:

Jak kurwa ostatnio słyszałem te pomysły, że trzeba prywaciarzom zabrać pustostany i oddać pod opiekę samorządom żeby oni tym zarządzali i organizowali najemców to się zastanawialem czy ten debil przyleciał z Marsa czy Jowisza.
Dlatego tak skomentowałem a nie inaczej.

To jest typ myślenia taki, że przy wielkim głodzie jak ludzie żeby przetrwać jedliby gówno, to on by pieczątki robił na zakazach sprzedaży gówna, zamiast zająć sie realną zmianą sytuacji i realnym dostarczeniem wyższej jakości produktu dla ludzi.

Nikt normalny nie zmuszony ekonomią nie będzie mieszkał w norze (choć jak się popatrzy na chaty w których żył przeciętny lub biedny człowiek przez tysiąclecia i jeszcze nie tak dawno temu to dosłownie to były nory na nocleg, gdzie na parunastu m2 żyły 3 pokolenia - z tego wydzwignął nas kapitalizm, tak naprawdę to obecny stan jest odchyleniem od normy), ale kurwa ten nieudolny nieproduktywny śmieć komunista wanna-be-god bedzie "zakazywał", bo to jest JEDYNE co potrafi...

Bo to żyd, czego innego się po nim spodziewać? :fjedzia:

A tak sobie w tle słucham...

Nie dam rady zrobic pieca "w pierwszym rzucie" raczej, ale kusi mnie bardzo. Trzeba tylko wymyslic wygląd by pasował do stylówy domu/salonu i znalezc dobrego zduna.

Jeszcze żeby człowiek tak czas i siły miał
Nic mi nie mów o czasie i siłach :childcry:
W połowie października malowałem przedpokój i dołożyłem drzwi pomiędzy nim a salonem. Do dzisiaj nie pomalowałem skrzydła ani listew od ościeżnicy (tych to nawet nie zamontowałem jeszcze) :robertmakeup:

Nic mi nie mów o czasie i siłach :childcry:
W połowie października malowałem przedpokój i dołożyłem drzwi pomiędzy nim a salonem. Do dzisiaj nie pomalowałem skrzydła ani listew od ościeżnicy (tych to nawet nie zamontowałem jeszcze) :robertmakeup:
Zamontowałeś drzwi bez ościeżnicy? Poka :roberteyeblinking:

6900 brutto. Za montaz jeszcze nie jestem rozliczony.
No to tyłka nie urywa jak za to cudo tyle dałeś.
Myślalem że gdzieś w okolocach 4k max.
Inna sprawa, że powinien ci to zrobić na fakturze z montażem, bo wtedy masz na całość 8%vat, a jak Ci sprzeda osobno i zamontuje osobno to już masz i za to i za to po 23%var. więc kupa kasy stracona.

Back