Decca
Maximum FC Lightweight
I to już któryś rok.A to już dwa lata.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
I to już któryś rok.A to już dwa lata.

alkohol uszkadza pamięć krótkotrwałąKurwa mać, nawet na tej samej stronie i dałem reakcję.
No tak myślę, gdzieś już to widziałem..![]()

alkohol uszkadza pamięć krótkotrwałą
![]()

To wyobraź sobie co musi robić z pamięcią krótkotrwałąalkohol uszkadza pamięć krótkotrwałą
![]()
Lubię tych snobuf co majo na balanciage i te gówniane kaszkiety ale krawat zawiązany przez przedszkolaków
Może trzeba było zaproponować osobny obwód na przekaźniku bistabilnym?A, i w salonie 20m2 4 schodówki se wymyśliła, w każdym rogu, ja pierdole, do każdego włącznika 5 kabli wchodzi i 5 wychodzi a to tylko kable do schodówek/krzyżowych.

I nowe przyczłapki z 2024r gratisMoże trzeba było zaproponować osobny obwód na przekaźniku bistabilnym?![]()
Roboty dodatkowe, mówi to Panu coś?Kurwa wyjebałem wszystkie ściany, położyłem i zatynkowałem elektrykę, a dzisiaj się widziałem, że jednak projekt gościowi nie pasuje
Całe piętro 160m domu. Wszystkie ściany do odmurowania spowrotem, nowe kable do wyrwania, skrętki rozsupłać i w te same miejsca spowrotem wszystko, 3 kontenery 7metrowe gruzu sam ojebałem, kurwa plus w chuj roboty na darmo; nowobogaccy są najgorsi (do tego chujowa projektantka) Co najśmieszniejsze koleś zaklepał ten projekt dwa tyg temu. No i już od kilku dni projektanka to wiedziała i nie raczyła mnie poinformować, że jednak kurwa projekt się TROSZKĘ KURWA ZMIENIŁ. a wczoraj skończyłem to wszystko.
A, i w salonie 20m2 4 schodówki se wymyśliła, w każdym rogu, ja pierdole, do każdego włącznika 5 kabli wchodzi i 5 wychodzi a to tylko kable do schodówek/krzyżowych.
Jutro spotkanie z inwestorem i "projektantką"
JEBAĆ ROBOTĘ, PICIE TO JEST ŻYCIE, nosz kurwa
e: oczywiście kasa będzie za to co zrobione, ale żyć się odechciewa spotykając samuch idiotów na swojej drodze
Rzydzi kurwa co wy dodajecie do tej wody?????

To robota na fakturę, spokojnie, klauzula zawsze musi być. To kurwa wykończeniówka, zawsze coś dochodzi / się zmieniaRoboty dodatkowe, mówi to Panu coś?
Czy umowa dżentelmeńska była grana
![]()
Bistabilnym? Nie przeszłoby mi to przez gardłoMoże trzeba było zaproponować osobny obwód na przekaźniku bistabilnym?![]()
if ju noł łoraj min. 
projektant starej daty - za jego czasów takich wynalazków nie było. A poza tym przekaźnik klika przy załączaniu a inwestor jest bardzo wrażliwym na takie bodźce człowiekiemMoże trzeba było zaproponować osobny obwód na przekaźniku bistabilnym?![]()
na przekaźniku wystarczy impuls z każdego narożnika czyli tylko 2 żyły na każdy pstryczekBistabilnym? Nie przeszłoby mi to przez gardłoif ju noł łoraj min.
A tak serio to elektrykę robię z doskoku, ogarniam, ale lekko![]()
Dzięki chłopaki @hatemenow i @szplin ogarnę to sobie. PIONA!na przekaźniku wystarczy impuls z każdego narożnika czyli tylko 2 żyły na każdy pstryczek
Nie projektankt starej daty tylko projektanka młoda głupia dupa, która najebała jak najwięcej punktów i przeróbek żeby wziąć 40koła za projekt. Nieczytelny w chuj, jedyne co wysyła to pliki do wudrukowania do chuja. Za ten hajs to powinna BYĆ KSIĄŻKA Z PROJEKTAMI, WIZUALIZACJĄ I WSZYSTKIM CO POTRZEBNE. jEBANA WARSZAFKAprojektant starej daty - za jego czasów takich wynalazków nie było. A poza tym przekaźnik klika przy załączaniu a inwestor jest bardzo wrażliwym na takie bodźce człowiekiem
Dokładnie, to jest wygodne rozwiązanie, a przy zwykłych schodowych i krzyżowych też nie trzeba ciągnąć niewiadomo ile przewodów. Do pierwszej zasilanie, odejście na lampę i odejście na pozostałe łączniki przewodem trzyżyłowym. W tym ostatnim dwie żyły na łączniki i jedna jako powrót z ostatniego łącznika. Ewentualnie do pierwszego łącznika zasilanie i odejście czterożyłowym przez wszystkie łączniki i z ostatniego odejście na lampę.na przekaźniku wystarczy impuls z każdego narożnika czyli tylko 2 żyły na każdy pstryczek
No to elegancko, umowa musi być.To robota na fakturę, spokojnie, klauzula zawsze musi być. To kurwa wykończeniówka, zawsze coś dochodzi / się zmienia
Po prostu wkurwił mnie nawał pracy, której musiałem odjebać miszczu
Na dużych robotach, do tego jeszcze z pojebami, to musNo to elegancko, umowa musi być.
Między łącznikami to nawet 2 żyły (2 schodowe po skrajach i 2 krzyżowe w środku) a ze schodowych po jednej żyle - na starcie do fazy a na wyjściu przez N do lampy.Dokładnie, to jest wygodne rozwiązanie, a przy zwykłych schodowych i krzyżowych też nie trzeba ciągnąć niewiadomo ile przewodów. Do pierwszej zasilanie, odejście na lampę i odejście na pozostałe łączniki przewodem trzyżyłowym. W tym ostatnim dwie żyły na łączniki i jedna jako powrót z ostatniego łącznika. Ewentualnie do pierwszego łącznika zasilanie i odejście czterożyłowym przez wszystkie łączniki i z ostatniego odejście na lampę.
Edit. Chyba, że to schodowe i krzyżowe kilkuprzyciskowe, to trochę się komplikuje (potrzeba więcej żył)
Jak ktoś ma budżet wyjebany w kosmos to można iść w jeszcze bardziej inteligentne instalacje gdzie tak naprawdę sky is the limit. Od kilkukanałowych sterowników typu moeler easy po systemy typu knx itp
Jest tam tylko jeden podwójny krzyżowy w każdym rogu (a 3 zwykłe schodowe na włącznik), poczwórna puszkaDokładnie, to jest wygodne rozwiązanie, a przy zwykłych schodowych i krzyżowych też nie trzeba ciągnąć niewiadomo ile przewodów. Do pierwszej zasilanie, odejście na lampę i odejście na pozostałe łączniki przewodem trzyżyłowym. W tym ostatnim dwie żyły na łączniki i jedna jako powrót z ostatniego łącznika. Ewentualnie do pierwszego łącznika zasilanie i odejście czterożyłowym przez wszystkie łączniki i z ostatniego odejście na lampę.
Edit. Chyba, że to schodowe i krzyżowe kilkuprzyciskowe, to trochę się komplikuje (potrzeba więcej żył)
Jak ktoś ma budżet wyjebany w kosmos to można iść w jeszcze bardziej inteligentne instalacje gdzie tak naprawdę sky is the limit. Od kilkukanałowych sterowników typu moeler easy po systemy typu knx itp
Are You sure? Rozumiem, że ze schodowych na krzyżowe są potrzebne dwie żyły ale z ostatniego schodowego potrzebujesz powrót do pierwszego jako zasilanie lampy lub przez krzyżowe przepuszczasz dwie dodatkowe żyły jako N i PE i z ostatniego schodowego odejście na lampę.Między łącznikami to nawet 2 żyły (2 schodowe po skrajach i 2 krzyżowe w środku) a ze schodowych po jednej żyle - na starcie do fazy a na wyjściu przez N do lampy.
A i jeszcze jedno, łączniki przy bistabilnych też mogą iść od włącznika do włącznika tylko, że trzeba je równolegle połączyć.wszystkie pstryczki lecą do jednej rozdzielni a nie od włącznika do włącznika
Brzmi jak suchar BillaKurwa wyjebałem wszystkie ściany, położyłem i zatynkowałem elektrykę, a dzisiaj się widziałem, że jednak projekt gościowi nie pasuje
Całe piętro 160m domu. Wszystkie ściany do odmurowania spowrotem, nowe kable do wyrwania, skrętki rozsupłać i w te same miejsca spowrotem wszystko, 3 kontenery 7metrowe gruzu sam ojebałem, kurwa plus w chuj roboty na darmo; nowobogaccy są najgorsi (do tego chujowa projektantka) Co najśmieszniejsze koleś zaklepał ten projekt dwa tyg temu. No i już od kilku dni projektanka to wiedziała i nie raczyła mnie poinformować, że jednak kurwa projekt się TROSZKĘ KURWA ZMIENIŁ. a wczoraj skończyłem to wszystko.
A, i w salonie 20m2 4 schodówki se wymyśliła, w każdym rogu, ja pierdole, do każdego włącznika 5 kabli wchodzi i 5 wychodzi a to tylko kable do schodówek/krzyżowych.
Jutro spotkanie z inwestorem i "projektantką"
JEBAĆ ROBOTĘ, PICIE TO JEST ŻYCIE, nosz kurwa
e: oczywiście kasa będzie za to co zrobione, ale żyć się odechciewa spotykając samuch idiotów na swojej drodze
Rzydzi kurwa co wy dodajecie do tej wody?????

Dobra, na szybko sobie to narysowałem. Jak masz czas i chęci to sprawdź czy czegoś nie popierdoliłemAre You sure? Rozumiem, że ze schodowych na krzyżowe są potrzebne dwie żyły ale z ostatniego schodowego potrzebujesz powrót do pierwszego jako zasilanie lampy lub przez krzyżowe przepuszczasz dwie dodatkowe żyły jako N i PE i z ostatniego schodowego odejście na lampę.