Smartfony, tablety, laptopy, telewizory, GPS i inna elektronika.

Pytanie do smartwatchowych gadżetowców. Chcę kupić dla dziewczyny jakiegoś smartwatcha, który musi, cytuję:

"Tylko damski musi być
Żeby liczył kroki
Km
Puls
Kiedy spie"

Czyli zasadniczo chyba po prostu damski z GPSem i pulsometrem. To chyba nie są jakieś gigantyczne wymagania na dzisiejsze smartwatche? Kojarzy ktoś i poleci coś? U mnie w pracy paru kolegów ma Garminy, firmę ogólnie polecacie i jakiś konkretny damski model? Nie napalam się na tą firmę, po prostu to jedyna o której mam jakiekolwiek opnie i chyba jedyna którą z głowy kojarzę co robi smartwatche. Z tym pomiarem snu, to wiem, że jeden kolega ma po nocy cały wykres/podsumowanie snu czy coś takiego, nie wiem czy to standardem jest. Zdaje się, że ma Garmina Forerunnera, ale głowy nie dam.

Ma ktoś żony/dziewczyny/konkubiny/siostry/matki/kochanki/córki/babki/dociążatorki, które posiadają coś takiego i jest to sprzęt godny polecenia?
Tak, garmin to sportowy, bierz huawei lub Samsung, bo one wyglądają elegancko, a pewnie raczej w taką stronę. Analiza snu w tych firmach jest.

Moja ma coś podobnego, chyba gt2, bardzo zadowolona. No i jak ma gdzieś wyjść, to zegarek ma rangę biżuterii, jakieś ważne spotkanie to na 99.9% założy, bo wygląda.

Jej szwagierka ma też gt2, ale z dużą tarczą (46mm?) i tam dodatkowo może rozmowy odbierać, też ładny, czarny.

Gt2 coś pewnie 600-800 pln teraz, dwa czy trzy lata temu płaciłem 1000, czy 1100.

Za 1300 bodajże jest gt3 w ładnej białej wersji.

Last edited:
Panowie warto kupic motorole g84 ?
Do jakiej kwoty masz możliwość zakupu. Ogólnie jak już wspomniałem, osobiście wolę dopłacić do rzeczy której używam w sposób codzienny. Jednak komfort użytkowania sporo daje. Druga sprawa, że akurat telefon to aktualnie jeden z najczęściej używanych urządzeń, więc dobrze kupić coś co Cię nie wkurzy.

Ps. @Roshi to wymagający użytkownik :jimcarrey:

Ogólnie do 2-2.5 tyś. Fajny jest nothingphone 2. Podobno bateria na poziomie 6-7 SoT. Dobre aparaty, ale wiadomo, że odstają od czołówki. Jednocześnie podobno fajny system, niekonwencjonalny wygląd, ładowanie zwrotne, ekran LTPO. Gabarytowo spory, ale to najlepiej zobaczyć samemu.

Z tańszych 1.5-1800 sporo Yt-erów związanych ze smartfonami poleca Samsunga A54.
Na promocji w podobnej cenie jak się trafi to jak zwykle S21 Fe nadal godny polecenia. Spore wsparcie, dobry aparat, funkcje flagowca. Największy minus to bateria.
Do 2300:
Używane sprzęty, ale równie dobrze ktoś mógł wyjąć i wsadzić do pudełka w celu odesłania. Dodatkowo sprzedaje amazon. @Roshi jak coś to polecam S23 bo to fajny kompaktowy smartfon, dobra bateria bo to snap a nie exynos. Wszystko flagowe, w tej cenie złoto, które posłuży na lata. Jedyny minus to podobno lekkie zniekształcenia w szerokim, chyba, że zostały naprawione aktualizacjami.
za te kase nie jest zle, ale bateria slaba, gps strasznie gubi ... muli czasem troche
Aktualnie bateria to kula u nogi 3/4 smartfonów. Druga sprawa, że ludzie chcą bezproblemowego działania, mocy, wodotrysków, ale nie biorą pod uwagę, że w kwestii technologii baterii nic się za bardzo nie zmieniło. W związku z powyższym jedyne co mogą producenci to zwiększyć jej rozmiar a to = z większym rozmiarem telefonu. Więc aktualnie mamy złoty środek do maks pojemności 5000. Pamiętać trzeba, że procesory te najmocniejsze mają duże zużycie prądu, ponadto mało jeszcze smartfonów używa ekranów LTPO, które ratują sporą ilość energii.

Ma ktoś tv z internetem w Playu? Rodzice z UPC chcą przejść, a widzę że ludzie strasznie narzekają

Pytanie do smartwatchowych gadżetowców. Chcę kupić dla dziewczyny jakiegoś smartwatcha, który musi, cytuję:

"Tylko damski musi być
Żeby liczył kroki
Km
Puls
Kiedy spie"

Czyli zasadniczo chyba po prostu damski z GPSem i pulsometrem. To chyba nie są jakieś gigantyczne wymagania na dzisiejsze smartwatche? Kojarzy ktoś i poleci coś? U mnie w pracy paru kolegów ma Garminy, firmę ogólnie polecacie i jakiś konkretny damski model? Nie napalam się na tą firmę, po prostu to jedyna o której mam jakiekolwiek opnie i chyba jedyna którą z głowy kojarzę co robi smartwatche. Z tym pomiarem snu, to wiem, że jeden kolega ma po nocy cały wykres/podsumowanie snu czy coś takiego, nie wiem czy to standardem jest. Zdaje się, że ma Garmina Forerunnera, ale głowy nie dam.

Ma ktoś żony/dziewczyny/konkubiny/siostry/matki/kochanki/córki/babki/dociążatorki, które posiadają coś takiego i jest to sprzęt godny polecenia?
Generalnie takie funkcje o jakich piszesz ma teraz 90% smartwatchy. Na dobrą sprawę weźmiesz jakiegoś Amazfita czy siajomi i będzie git. Ja mojej kupiłem amazfita gt2, dopóki nosiła to była zadowolona. Po dwóch miesiącach skończył jak każdy jej zegarek: zapomniany w szufladzie nocnej szafki.

Mam, place 10 złotych za telewizję, polecam. Poza tym UPC zostało wykupione przez Play więc dylemat z głowy.
Ale masz ten dekoder play box tv ? Nie ma ścinek, zawiech, resetowania?

Bo ogólnie to można zostać na tym starym horyzont, co nie potrzebuje netu do tv

Ale masz ten dekoder play box tv ? Nie ma ścinek, zawiech, resetowania?

Bo ogólnie to można zostać na tym starym horyzont, co nie potrzebuje netu do tv
Mam ten dekoder, ogólnie zalicza sporo ścinek i jakiś błędów. Prawda jest taka że już rok temu powinienem go wymienić na nowy, ale mi się nie chce jechać do salonu.
Generalnie przez pierwsze dwa lata nie było z nim problemu wszystko chodziło legancko.
Ogólnie warto pojechać do salonu i zagadać z kobietkami tam, bo często te oferty które masz w internecie one jeszcze mogą obniżyć jakimiś swoimi rabatami i wychodzi całkiem spoko.

Mam ten dekoder, ogólnie zalicza sporo ścinek i jakiś błędów. Prawda jest taka że już rok temu powinienem go wymienić na nowy, ale mi się nie chce jechać do salonu.
Generalnie przez pierwsze dwa lata nie było z nim problemu wszystko chodziło legancko.
Ogólnie warto pojechać do salonu i zagadać z kobietkami tam, bo często te oferty które masz w internecie one jeszcze mogą obniżyć jakimiś swoimi rabatami i wychodzi całkiem spoko.
Właśnie o to chodzi, że na starym UPC nie mieli żadnych problemów....

Właśnie o to chodzi, że na starym UPC nie mieli żadnych problemów....
Ja w grudniu przedłużalem umowę i babka poleciła mi bym został na dekoderze horizon, a jak będę chciał to mogę zmienić za free na ten nowy w dowolnym momencie.

Właśnie instaluję sprzęt roomba i od strony aplikacji piękna sprawa, polecam. Choć sam robot sprzątający głośniejszy niż mój, którego tu polecałem 2 lata temu.

Do tego robot mopujący - I jak byłem sceptyczny, tak po obejrzeniu go w pracy mogę śmiało polecić, jeśli mamy boazerię, lub dużo jakiegoś cennego limoleum :beczka:

@respect myślę, że możesz polecać klientom, jak już się zgłosisz na reprezentanta marki :enterthehorwitch:

https://www.euro.com.pl/odkurzacze-...zzBCZUUEWIAAMnhhDQhoCXpQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Sprzęt na 4+/5.

W przypadku sprzątającego minusem jest głośna praca, a w przypadku myjącego - konieczność stosowania płynów firmowych (może jakieś zastępcze są, ale ryzyko istnieje - robot se tym miksem płynu z wodą tryska z zamontowanego spryskiwacza na dziobie, inna gęstość może uszkodzić spryskiwacz).

Właśnie instaluję sprzęt roomba i od strony aplikacji piękna sprawa, polecam. Choć sam robot sprzątający głośniejszy niż mój, którego tu polecałem 2 lata temu.

Do tego robot mopujący - I jak byłem sceptyczny, tak po obejrzeniu go w pracy mogę śmiało polecić, jeśli mamy boazerię, lub dużo jakiegoś cennego limoleum :beczka:

@respect myślę, że możesz polecać klientom, jak już się zgłosisz na reprezentanta marki :enterthehorwitch:

https://www.euro.com.pl/odkurzacze-...zzBCZUUEWIAAMnhhDQhoCXpQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Sprzęt na 4+/5.

W przypadku sprzątającego minusem jest głośna praca, a w przypadku myjącego - konieczność stosowania płynów firmowych (może jakieś zastępcze są, ale ryzyko istnieje - robot se tym miksem płynu z wodą tryska z zamontowanego spryskiwacza na dziobie, inna gęstość może uszkodzić spryskiwacz).
Kupując taki sprzęt zabierasz babie aktywność i hodujesz tłustą loche
:jarolaugh:

Sprzęt na 4+/5.

A słyszałem zawsze, że roomby się nie kupuje tylko te roboty z siajomi, roborock itd.

Ja mam roombę i przepłaciłem wtedy w chuj. Dzisiaj wiem, że wystarczy jakiś siajomi za 4 stówki i będzie robił dokładnie tyle samo co roomba za nie powiem ile.
Prawda, choć ten mop naprawdę mnie zadziwia, ale na szczęście nie mam takich pakietów :jarolaugh:

Ja miałem za 600 chyba, dwa lata porobił za służbę i zdechł. Czas na kolejnego w podobnej cenie:arielcry:

Edit - a właśnie - jak ktoś ma do polecenia jakieś tanie robotów sprzątanie, to poproszę link. Tak do 500 pln.

Proszę o polecenie jakiegoś fajnego telewizora 65 cali w granicach 5/6 tysięcy. Miałby służyć przede wszystkim do oglądania filmów i pod konsolę.

@szplin znalazleś jakiś telefon? Szukales ostatnio jak kojarze. Mój POCO x3 dzisiaj upadł po raz ostatni i niestety 1/3 ekranu wylała. POCO X5 teraz chyba (999pln xkom na allegro) chyba, że macie coś lepszego w tej cenie?!

@szplin znalazleś jakiś telefon? Szukales ostatnio jak kojarze. Mój POCO x3 dzisiaj upadł po raz ostatni i niestety 1/3 ekranu wylała. POCO X5 teraz chyba (999pln xkom na allegro) chyba, że macie coś lepszego w tej cenie?!
Nie, jeszcze nie znalazłem. Ten x5 jest gorszy od x3?

Nie znajdziesz raczej (do 1000zl)
W zeszłym tygodniu x5 pro był za 1299, 2 sztuki wpadły do teściowej i teścia, całkiem spoko sprzęt z tego co go obmacałem. Szybkie ładowanie 67w robi robotę od 30% do 100 chyba nawet 30 min nie minęło, przedni aparat na whatsup aż się zdziwiłem że taka jakość, tylny też daje rade i fajnie pstryka. System jak to xiaomi syfne gierki wywalić i jest żwawo po ustawieniu wszystkiego pod siebie.

W zeszłym tygodniu x5 pro był za 1299, 2 sztuki wpadły do teściowej i teścia, całkiem spoko sprzęt z tego co go obmacałem. Szybkie ładowanie 67w robi robotę od 30% do 100 chyba nawet 30 min nie minęło, przedni aparat na whatsup aż się zdziwiłem że taka jakość, tylny też daje rade i fajnie pstryka. System jak to xiaomi syfne gierki wywalić i jest żwawo po ustawieniu wszystkiego pod siebie.
Na allegro za 1300 są. Opyla się?

Rozważ jeszcze moto g84 w tej cenie ale @Roshi jojczył że lipa, sam nie pomacasz to się w sumie nie dowiesz, moto ma 12gb ram vs 8 w poco

Jakbym miał brać dla siebie budżetowca to postawiłbym na poco jednak

Wrzuć sobie oba modele w porównywarke Motorola G84 i poco x5 pro

4 sztuki zostaly. Na xkomie i xiaomi sklepie 1600-1800

1704132672341.png

Dostawa niby już w czwartek, kurierem normalnie. 13 osob kupiło z tej aukcji, brak negatywnych ocen. Na allegro od 5 miesiecy

View attachment 88266

Dostawa niby już w czwartek, kurierem normalnie. 13 osob kupiło z tej aukcji, brak negatywnych ocen. Na allegro od 5 miesiecy
Czyli fartem te telefony dla teściów z euro rtv wjechały za 1299, to wiszą dobra flachę za to w takim razie. Mogły być taniej bo na 30 rat 2 płacił sklep na 20 po 1
:antonio:

Back