Skoki Narciarskie

podium_kl_2011-02-02_08-35-16.jpg

Tak było w 2011. Dzisiaj trójka mistrzów ma równo po 23 wygrane w Pucharze Świata.

Swoją drogą komentatorzy z Eurosportu to niezłe śmieszki. Szczególnie Błachut ma czasem dobre fazy (cytaty nie są w 100% identyczne, ale sens zachowany):

O kaskach Czechów: Czesi to chyba... ciepłe mają te kaski.
O Niemcach: Indywidualnie błyszczą, ale w drużynówce już im tak dobrze nie idzie. Zawsze mieli problem z walką na dwa fronty...
O sędziowaniu Niemca: 18,5, 18,0, tylko Niemiec dał 17,0. Pewnie się mści za reparacje.
O zbyt wczesnym odbiciu na progu przy skoku Żyły: Teraz pytanie, lepiej przypóźnić czy przywcześnić?
O ubiorze kibica: O, a tutaj pelerynka model Prezes.

a ja mam pytanie trochę z innej beczki; Czemu Marek Rudziński odszedł z TVP ( wrócił do eurosportu) ? wiem że to było już jakiś czas temu, ale zawsze zapominałem spytać.

#Szaranki
- Miajamar... miajanomar, mijanaari - o skoczni w Sapporo
- jest drugi, a nie jednak jest drugi za Kraftem,tak przynajmniej komputer podpowiada - po skoku Freitaga w I
- Adam wygrał turniej nie wygrywając dwóch pierwszych konkursów, dziadek Maruszarz, Bobak, Fijas
- Ryoyu i Junshiro nie są spokrewnieni
- skoczkowie słoweńscy popełniają jakiś błąd
- milion odmian nazw skoczni

Gość coś łyknął przed konkursem:baldwinwhiskey:
dlatego ja zawsze oglądam na eurosporcie ;p

a ja mam pytanie trochę z innej beczki; Czemu Marek Rudziński odszedł z TVP ( wrócił do eurosportu) ? wiem że to było już jakiś czas temu, ale zawsze zapominałem spytać.
Tak najczęściej pisali: Nigdy nie był tym pierwszym wyborem w TVP. Po tylu latach pracy bycie tylko drugim po Szczęsnym, po Szaranowiczu, czy w innych dyscyplinach na IO go znudziło. No i najważniejsze przez co przeszedł do TVP to była utrata praw do IO przez ESP, a potem przyszedł inwestor prosto z juesej do ESP i prawa odzyskali.

@billmurray ja Pieczatowskiego nie trawię bardziej niż Szarana. W ESP tylko Rudziński+Błachut:antonio:

Pary na jutro:

Domen Prevc (Słowenia) – Piotr Żyła
Gregor Schlierenzauer (Austria) – Maciej Kot
Jakub Wolny – Markus Eisenbichler (Niemcy)
Andreas Wank (Niemcy) – Kamil Stoch
Cestmir Kozisek (Czechy) – Stefan Hula
Mackenzie Boyd-Clowes (Kanada) – Dawid Kubacki

Pary na jutro:

Domen Prevc (Słowenia) – Piotr Żyła
Gregor Schlierenzauer (Austria) – Maciej Kot
Jakub Wolny – Markus Eisenbichler (Niemcy)
Andreas Wank (Niemcy) – Kamil Stoch
Cestmir Kozisek (Czechy) – Stefan Hula
Mackenzie Boyd-Clowes (Kanada) – Dawid Kubacki
Dwie pierwsze pary są ciekawe, ale raczej Polacy gładko wygrają nie licząc Wolnego.

Noty dla Junshiro to parodia. Gość się prawie wywalił przy odjeździe, a oceny po 18,5. Co po raz kolejny utwierdza w przekonaniu, że sędziowie nie patrząc do końca tej linii wyznaczającej strefę bezpieczeństwa po wylądowaniu.

5 naszych w drugiej serii, odpadł tylko Wolny choć dość pechowo. Niespodzianką jest brak w finałowej części Krafta.

Hula odbił się z metr za progiem.
Kraft odpadł. Zostało już tylko dwóch kandydatów do zwycięstwa TCS: Stoch i Freitag.

Rzućcie chłopy jakim streamem żeby na tel działał bo w drodze jestem niestety a tam historia tworzy się na naszych oczach cytując klasyka..

Back