Seriale

Bardziej doceniłem właśnie grę Brosnana niż samą charakterystykę postaci Conrada. Im bardziej myślę o postaci „głowy rodziny”, to nasuwają mi się podobne wnioski i stwierdzam, że Meave i Conrad są siebie warci.

Meave w większości przypadków w serialu wydaje się być prawdziwym liderem działającym zza kulis. Pamiętam Kevina, który wspomniał, że matka gromadzi wokół siebie ludzi i tworzy z nich potwory. Rozmowa przez telefon Conrada i Meave, która porównuje się do matki natury moim zdaniem potwierdza to wszystko.
To zła do szpiku kości wiedźma, która myśli, planuje, mianując się przy okazji przeznaczeniem i strażnikiem dziedzictwa rodziny.

Conrad i Meave to mieszanka wybuchowa.

Co myślisz o ostatniej scenie w której Harry dostaje kosę od żony w kuchni? Zastanawia mnie jak potoczy się relacja rodzinna Harry-Jan-Gina.

Gwoździem do trumny mojego ulubionego bohatera byłby fakt, że Gina zaszła w ciążę z Eddiem. Nie wykluczam takiej sytuacji.

:beer:

Ta ostatnia scena to kwintesencja całej roli żony Harrego.

Tak jak napisałeś wcześniej: stwarza same problemy, porusza się w świecie swojego męża jak słoń w składzie porcelany.

To chyba najgorzej napisana i najbardziej denerwująca postać.

Niby wie z czego żyje jej mąż ale po kilkudziesięciu latach małżeństwa przeżywa kryzys jak przeciętna gospodyni domowa, mogli to wszystko bardziej uprawdopodobnić.

A co do córki, mogłeś trafić w dziesiątkę.

Ale po cichu liczę że Harry wyeliminuje Eddiego w przyszłym sezonie.

Kiedyś to były seriale, teraz już nie ma ambitnych produkcji, koreanskie sztos jedynie

MobLand całkiem niezły serial. Tylko kobiece postacie zjebane, Conrad swoją żonę od razu powinien odjebać za to co odpierdala. Jak na taki kryminał to też mało brutalny, Gangi Londynu imo pod tym względem lepiej wyglądały w pierwszym sezonie, tutaj jak jest jakaś krwawa akcja to niewiele pokazują, liczyłem na fajną scenę z piłą łańcuchową, a tu chuj, pokazali tylko jak krew tryska. 7/10.

MobLand całkiem niezły serial. Tylko kobiece postacie zjebane, Conrad swoją żonę od razu powinien odjebać za to co odpierdala. Jak na taki kryminał to też mało brutalny, Gangi Londynu imo pod tym względem lepiej wyglądały w pierwszym sezonie, tutaj jak jest jakaś krwawa akcja to niewiele pokazują, liczyłem na fajną scenę z piłą łańcuchową, a tu chuj, pokazali tylko jak krew tryska. 7/10.

Za to fabułą, postaciami bohaterów i kreacjami aktorskimi Mobland miażdży Gangi Londynu.

Zero podjazdu.

Jedyny minus, tu się zgodzę po raz kolejny, to postacie kobiece.

Byłem trochę na bakier z Dexterem, wielki fan oryginału do sezonu czwartego, obejrzane do końca, oglądałem z sentymentu New Blood, i kojarzyło mi się że Original Sin to najnowsza produkcja, nie widziałem, bo skapnąłem się, że najnowsza to Resurrection i to właśnie odpaliłem. I ogląda mi się to zacnie, czuję ten klimat. Jestem w trakcie 4 odcinka, musiałem zrobić pauze, wejść tu i napisać komentarz, bo aż mi się ciśnie na usta sparafrazowany tekst "ale ekipę zmontowali, ekipę totalnych pojebow", dosłownie i w przenośni. Jestem pod dużym wrażeniem obecności takiej plejady aktorów.

Czy Original Sin jest klimatem bliżej do Resurrection czy do New Blood?

vero6h12d0jf1.jpeg

2 odcinek jak dla mnie bardzo przyzwoity, dużo bebechów i ofiar :heart:
JPRDL tam nawet pojawia się Sid z Epoki Lodowcowej... Sid w uniwersum Obcego ... Jebany kreskówkowy Sid w Alienie
GySLHidaYAAnJkN
:burnit:

Przypomnę, że w pierwszym epie w rolę obcego wcielił się Stephen Hawking
89b5b8ee50ba8e901eedcaf29a60ec10dd964478eb3b17918d4c5aa967bc488a.gif
Ogólnie problemem tego serialu jest jak zwykle logika, a raczej jej brak. Myślałem, że akurat twórca Legionu i pierwszych Fargo akurat tutaj nie będzie odstawał, a tak mamy bieda teen drame z
autystycznymi 20-latkami, którzy tak naprawdę nie są autystyczni, ale musimy uwierzyć, że 12-latkowe po przejściu w synstenyczne ciała o wyglądzie 20-latków zachowują się jak 5-latkowie
Alien też tak sobie zrobiony, w jednej chwili potrafi w 5 sekund rozerwać na strzępy kilku nołnejmów, by za chwilę bawić się jak kot z muszą z jakim chudym pryszczatych wysrywem i dostać gonga od robota murzyna z zapalniczka w palcu, paralizatorem i generatorem kononow z bawełny.
Wspominałem o młodym genialnym właścicielu korporacji, który zachowuje się i wygląda jak totalny idiota.
Jak na razie wyszło zakręcone hooywieco dla tiktokowej młodzieży z żałosnym wykonaniem i irytującymi postaciami.

JPRDL tam nawet pojawia się Sid z Epoki Lodowcowej... Sid w uniwersum Obcego ... Jebany kreskówkowy Sid w Alienie
GySLHidaYAAnJkN

Ogólnie problemem tego serialu jest jak zwykle logika, a raczej jej brak. Myślałem, że akurat twórca Legionu i pierwszych Fargo akurat tutaj nie będzie odstawał, a tak mamy bieda teen drame z
autystycznymi 20-latkami, którzy tak naprawdę nie są autystyczni, ale musimy uwierzyć, że 12-latkowe po przejściu w synstenyczne ciała o wyglądzie 20-latków zachowują się jak 5-latkowie
Alien też tak sobie zrobiony, w jednej chwili potrafi w 5 sekund rozerwać na strzępy kilku nołnejmów, by za chwilę bawić się jak kot z muszą z jakim chudym pryszczatych wysrywem i dostać gonga od robota murzyna z zapalniczka w palcu, paralizatorem i generatorem kononow z bawełny.
Wspominałem o młodym genialnym właścicielu korporacji, który zachowuje się i wygląda jak totalny idiota.
Jak na razie wyszło zakręcone hooywieco dla tiktokowej młodzieży z żałosnym wykonaniem i irytującymi postaciami.
Qrwa przekonałes mnie, w sumie wszystko prawda, ale chociaż dużo bebechów :beczka:

GySLHidaYAAnJkN

po 2 odcinkach,
ja mam wrażenie, że to miała być jakaś parodia czy coś
na razie wg mnie słabo i to słabo w chuj trochę się zmuszam jako fan obcego

ja wiem, że w Alien zawsze silna kobieta a Wendy jest słodka ale ta historyjka to już przegięcie

Edit: jestem w trakcie 3ciego jest coraz gorzej, liczyłem,
że Wendy inteligencją pokona ale kurwa nie, łeb ścięła jak gołębiowi :lol: o kurwa ale to jest gówno

Last edited:
po 2 odcinkach,
ja mam wrażenie, że to miała być jakaś parodia czy coś
na razie wg mnie słabo i to słabo w chuj trochę się zmuszam jako fan obcego

ja wiem, że w Alien zawsze silna kobieta a Wendy jest słodka ale ta historyjka to już przegięcie

Edit: jestem w trakcie 3ciego jest coraz gorzej, liczyłem,
że Wendy inteligencją pokona ale kurwa nie, łeb ścięła jak gołębiowi :lol: o kurwa ale to jest gówno
to nawet nie jest słabe to jest jakieś dziwne, może to już nie dla mnie i kompletnie nie czuję klimatu gen z :)

Last edited:
to nawet nie jest słabe to jest jakieś dziwne, może to już nie dla mnie i kompletnie nie czuję klimatu gen z :)

Zdecydowanie dziwne
Jako dziecko lat 90'tych nie ogarniam tego klimatu pewnie tworzonego pod obecną młodzież, a miałem spore oczekiwania co do serialu

Back