Seriale

Obejrzałem "Legion". Serial mocno nierówny - niektóre momenty świetnie zrealizowane - z pomysłem i niepowtarzalnym klimatem, inne niestety zbyt przekombinowane i za bardzo "artystyczne", bądź po prostu kiepskie (jak np. niektóre sceny walk). Ale ogólnie serial na plus - dużo ciekawszy od typowych seriali superbohaterskich i zdecydowanie mniej sztampowy. Oprócz tego warto zwrócić uwagę na psychodeliczny momentalnie klimat i świetną muzykę. Jak ktoś będzie chciał do tego serialu podejść to warto mieć na uwadze, że jest dosyć mocno zakręcony i trzeba cały czas uważnie śledzić akcję na ekranie.

The Handmaid's Tale - są już napisy do 3 pierwszych dostępnych odcinków. Jak dla mnie - jestem po 2 odcinkach - wielkie objawienie i wielkie MUST SEE!

@VoRaNeK i reszta

A macie już może angielską wersję odcinka najnowszego Prison Break z wtopionymi polskimi napisami od Grupy Hatak ?

Bo ja mam jakąś słabo jakościową wersję z pseudopolskimi napisami. Jak teraz dorzucę te hatakowe to będzie misz-masz...

https://tb7.pl/pobierz/7afa635648ee....S05E05.PL.SUBBED.720p.WEB.DL.XviD.AC3.MH.avi

bez napisów
https://tb7.pl/pobierz/60967d415d12...rison.Break.S05E05.720p.HDTV.x264.KILLERS.mkv
mozesz wgrać napisy od hataków gdyby przypadkiem wersja wyżej nie była od nich

Jak się bawić to na całego. Rebelia Roberta to będzie hicior.
Rebelia Roberta, Rebelia Blackfyre'ów, podbój Westeros przez Aegona I, i chociażby zagłada rodu Reyne'ów.
Te wydarzenia mnie zawsze interesowały jak czytywałem Pieśń lodu i ognia.
Dawno już nie czytałem sagi, a ostatnio dużo podróżuje to i może wrócę znów do Westeros.

ogladał ktoś mozart in the jungle? dlugo myslalem, ze ten serial to nie moj klimat, a pozniej stal sie jednym z moich ulubionych, polecam, chociaz wiem, ze moze nie kazdemu podejsc.

HBO chce zrobić 4 spinn-offy Gry o Tron :o o: Leżę :lol:
Jak mam być szczery to jeżeli mają trzymać poziom to jestem jak najbardziej za. Podoba mi się ten trend z ostatnich lat w serialach i filmach - tworzenie uniwersów i przedstawianie ich z perspektyw różnych historii i bohaterów.

@Gambit jak wrażenia po 3 odcinku The Leftovers? Widzę, że tu jest znowu wprowadzony zabieg z drugiego sezonu, każda postać ma jakby swój odcinek i swoją część historii. Mi się mega podoba to, w którą stronę to idzie. Wspominałeś wcześniej o Lostach i że Leftovers w tym sezonie idzie całkowicie w ich styl - nie oglądałem Lostów (właśnie, warto nadrobić? Chociaż czytałem, że któreś tam kolejne sezony to już szmira) - chodzi tutaj właśnie o ten styl, że każdy bohater niesie ze sobą dopełnienie histroii, czy jak? BTW. ktoś inny Pozostawionych ogląda? Jakieś rozkminy macie, albo czytacie reddita czy cuś?

@Gambit jak wrażenia po 3 odcinku The Leftovers? Widzę, że tu jest znowu wprowadzony zabieg z drugiego sezonu, każda postać ma jakby swój odcinek i swoją część historii. Mi się mega podoba to, w którą stronę to idzie. Wspominałeś wcześniej o Lostach i że Leftovers w tym sezonie idzie całkowicie w ich styl - nie oglądałem Lostów (właśnie, warto nadrobić? Chociaż czytałem, że któreś tam kolejne sezony to już szmira) - chodzi tutaj właśnie o ten styl, że każdy bohater niesie ze sobą dopełnienie histroii, czy jak? BTW. ktoś inny Pozostawionych ogląda? Jakieś rozkminy macie, albo czytacie reddita czy cuś?

Ja startuje z drugim sezonem dopiero także tego.

The Leftovers jest zdecydowanie w moim Top3 wszechczasów. Świetnie nakręcony, muzyka (Ritcher!), praca kamery, aktorstwo, scenariusz, który mimo skomplikowania jest przejrzysty, mindfucki, zwroty akcji, klimat! - wszystko to czego potrzebuję.

Żadnego spoilera nie napisałem całe szczęście. Określisz się, czy jesteś #TeamGambit (S1 < S2) czy #TeamMidern (S1 > S2) :D

Ej no ja też jestem #TeamMidern i uważam, że S1>S2 :lol:

Co do POV każdej postaci, to tak leci już od początku, nie tylko od drugiego sezonu. Pisząc o Lostowym stylu, miałem na myśli np. zakończenie 1 epa 3 sezonu i WIELKI WTF?! Ogólnie Lost jak najbardziej polecam (choć sam nie skończyłem) serial do pewnego momentu był telewizyjnym fenomenem na niespotykaną skalę, który ogromnie wpłynął na kolejne seriale. Powinien jednak skończyć się dużo wcześniej, jakimś sensownym zakończeniem. Niestety w kolejnych sezonach scenarzyści "przeskakiwali rekina" wymyślając coraz to głupsze odpały. Właśnie przez miałem obawę co do zakończenia Leftovers - jego twórcą jest gość, który właśnie stworzył Lost. Lindelof po zakończeniu Zagubionych i przez krytykę fanów popadł w małą (chyba) deprechę, jednak mam nadzieję, że Pozostawieni to będzie jego opus magnum.
Dla mnie tak jak wcześniej TOP wśród seriali, z tylko jedną skazą ... za mało panny z mojego avka :heart:

The Leftovers jest zdecydowanie w moim Top3 wszechczasów. Świetnie nakręcony, muzyka (Ritcher!), praca kamery, aktorstwo, scenariusz, który mimo skomplikowania jest przejrzysty, mindfucki, zwroty akcji, klimat! - wszystko to czego potrzebuję.
Serio cokolwiek tam jest przejrzystego? Im dalej w las tym bardziej jestem rozjebany jeśli chodzi o ten serial. :) Tak naprawdę to potrzebuje zawsze kilku dni żeby wszystko przetrawić, a i tak chodzi o całkowicie coś innego. Bardzo dziwne dzieło.

@VoRaNeK & RESZTA

miałby ktoś z Was 4. odcinek Prison Breaka w wersji z PL lektorem?

Tak jak pisałem, ja oglądam sobie z napisami, ale dla ojca muszę mieć z lektorem...

Back