Seriale

Ogólnie to wydaje mi się, że ten co na końcu ożywił ich wszystkich jest chyba Bogiem Innych albo chociaż szefem Białych Wędrowców, bo to jest chyba ten sam ze sceny z dzieckiem Crastera.

To jest ich król. Niegdyś lord dowódca nocnej straży.Zwany nocnym królem, ma około 8000 lat.

W ogóle to Hobbit chowa się przy tym odcinku i tutaj konkretna zagwostka, skoro potrafią robić takie cuda, to co do chuja wafla stało się w Dorne :o o:

game-of-thrones-giant-3.0.gif

W ogóle to Hobbit chowa się przy tym odcinku i tutaj konkretna zagwostka, skoro potrafią robić takie cuda, to co do chuja wafla stało się w Dorne :o o:

game-of-thrones-giant-3.0.gif

Po prostu skracają i upraszczają fabułę. Mysle że ogranicza sie do jednego hmmm najeźdźcy Westeros w osobie Khaleesi.

Bardziej chodziło mi o porównanie tego do żenującego widowiska jakim była próba odbicia córy w wykonaniu Jamiego.

Bardziej chodziło mi o porównanie tego do żenującego widowiska jakim była próba odbicia córy w wykonaniu Jamiego?

Ej no jak miała wygląda nieudana próba wykradzenia księżniczki za pomocą kaleki i zdradzieckiego najemnika?

strasznie przehajpowaliście mi ten odcinek, w sumie cały Internet mi to nakręcił, a dla mnie bez rewelacji. jak na ten sezon to bardzo mocny, ale ogólnie najlepszy? wątpię.

strasznie przehajpowaliście mi ten odcinek, w sumie cały Internet mi to nakręcił, a dla mnie bez rewelacji. jak na ten sezon to bardzo mocny, ale ogólnie najlepszy? wątpię.
Nie no były znacznie lepsze odcinki. Przereklamowany pewnie dlatego, bo w końcu jakiś dobry odcinek w tym kiepskim sezonie.

Nie no były znacznie lepsze odcinki. Przereklamowany pewnie dlatego, bo w końcu jakiś dobry odcinek w tym kiepskim sezonie.
zero elementu WOW, którego oczekiwałem po zdaniach 'best episode of the series', które padały często w necie. how about NO.

No jak, zajebiaszcza walka w końcu. Dotąd było dość spokojnie. Zależy kto czego szuka ;) Ja od razu pomyślałem, że będzie dużo walki po zapowiedziach i się nie zawiodłem :P

zero elementu WOW, którego oczekiwałem po zdaniach 'best episode of the series', które padały często w necie..

Hmmm... Z pewnością jest to najlepsza ekranizacja bitwy w serialu. Do tej pory była to bolączka Gry o Tron. Czy to w Zatoce, czy też na Pięści Pierwszych Ludzi... ekranizacji nie było albo była słabiutka. Teraz mamy bitwę rodem z filmu fantasy, dlatego zrobiło to aż taką furorę.

Mnie bitwy rodem z fantasy nie przekonują, wolę bliższe rzeczywistości starcia jak nad Czarnym Nurtem, to było coś ciekawego dla mnie.

Nie wyobrażam sobie, aby tego nie pokazano, bo promują to wydarzenie od początku sezonu, robiąc smak na to, że będzie bitka między Stannisem, a Boltonami.

Nie wyobrażam sobie, aby tego nie pokazano, bo promują to wydarzenie od początku sezonu, robiąc smak na to, że będzie bitka między Stannisem, a Boltonami.

w książkach jest dobra akcja z tą bitwą, do której w sumie nie doszło jeszcze :D #banksterzy

w książce nic nie było, był motyw z listem do Castle Black od Boltona, w którym informuje, że wygrał i zabił Stannisa chyba, ale mógł to być blef (mam wielką nadzieję, bo jestem #teamstannis)
myślicie, że rzeczywiście, zgodnie z niektórymi teoriami, Tyrion jest trzecim z ocalałego rodzeństwa Targ'ów???

w książce nic nie było, był motyw z listem do Castle Black od Boltona, w którym informuje, że wygrał i zabił Stannisa chyba, ale mógł to być blef (mam wielką nadzieję, bo jestem #teamstannis)
myślicie, że rzeczywiście, zgodnie z niektórymi teoriami, Tyrion jest trzecim z ocalałego rodzeństwa Targ'ów???

Jon Snow gościu, Jon Snow :) a co do bitwy, to czy tma nie było tak, że bank ze wschodu przyszedł do stannisa pod samym winterfell żeby mu powiedzieć, że dadzą mu hajs na wojnę? :D

Jon Snow gościu, Jon Snow :) a co do bitwy, to czy tma nie było tak, że bank ze wschodu przyszedł do stannisa pod samym winterfell żeby mu powiedzieć, że dadzą mu hajs na wojnę? :D

Zarówno Stannisa jak i Nocna straż zapożyczyły mnóstwo pieniędzy głównie na jedzenie. Armia Stannisa w książce jest wspierana przez kilka rodów północy, czego w serialu nie ma. Pomimo tego, że ma wsparcie banku Bravos to nie wynajął złotej armii, która podbija westeros z Aegonem. Jedynie opłacił flotę Salvadora. Davos wyruszył na Skagos by odzyskać Rickona i mieć wsparcie północnych lordów. Stannis wysłał także jednego ze swoich ludzi do Bravos, żeby ten wrócił z armią 20 000 najemników.

Zarówno Stannisa jak i Nocna straż zapożyczyły mnóstwo pieniędzy głównie na jedzenie. Armia Stannisa w książce jest wspierana przez kilka rodów północy, czego w serialu nie ma. Pomimo tego, że ma wsparcie banku Bravos to nie wynajął złotej armii, która podbija westeros z Aegonem. Jedynie opłacił flotę Salvadora.

jesteś pewien, że na samym końcu to bank z bravos nie przyjeżdża, kiedy armia Stannisa niemalże umiera z głodu i zimna pod Winterfell? ja to tak pamiętam...

jesteś pewien, że na samym końcu to bank z bravos nie przyjeżdża, kiedy armia Stannisa niemalże umiera z głodu i zimna pod Winterfell? ja to tak pamiętam...

Na tym się kończy akcja z oczu Stannisa jak wysyła swojego człowieka do Bravos po najemników.

Pany, książkę czytałem dosyć dawno, ale tam aż tak opisu bitew nie było chyba nie? Głownie "gra o tron" właśnie, polityka i kombinowanie itp. A bitwy były dodatkiem chyba? Czy się mylę? Dosyć dawno czytane.

Back