Seriale

Hubi, muszę Cię zmartwić, ale Danka osiągneła swój największy poziom zajebistości i teraz będzie tylko gorzej ...

Khaleesi nie ma w sobie za grosz zdecydowania na powrót, zajmuje się tylko głodnymi niewolnikami i kurwi z byle najemnikiem :-)

Hubi - ja nie mówię, że jest brzydka, jest zajebista a w tych ciemniejszych włosach to w ogóle ogień. Tylko jej wątek/postać śmiertelnie mnie nudzi. Niech jej te smoki rosną i robią rozpierduchę to może zmienie o niej zdanie:)

Mi nie chodziło o jej wygląd, podoba mi się jej charakter :)

I jeszcze jakoś żaden najemnik jej nie ruchnął, mimo,że wielu chciało.

kurwi z byle najemnikiem

Masutatsu, daj dziewczynie nacieszyć się życiem, przecież jak ją pierwszy raz Khal przeorał miała 13-14 lat, żeby wyrosnąć na porządną i pewną siebie królową trochę tych fallusów musi w życiu poznać xD

Ale przez to mnóstwo faperów, którzy się w niej podkochuja, będzie blisko samobójstwa ze zgryzoty;)

przecież jak ją pierwszy raz Khal przeorał miała 13-14 lat

W ogóle to w książkach z Gry o Tron denerwowała mnie koncepcja ,,wojny dzieci" . Robb miał chyba 14 lat, Dany 13, Jon Snow 15, Joffrey pewnie też z 14. To wszystko wydawało się naprawdę tragicznę i ciesze się, że w serialu te postacie grają dojrzali już aktorzy.

Chyba jedynie jacyś psychofani z filmwebu potrafią narzekać na to że młodego Starka czy Khaleesi grają dojrzalsi aktorzy.

W serialu Joffrey wygląda jakby mial 14 lat, Sansa podobnie, bo zresztą tyle ma. Za to Robb wygląda na 25, ale to w mojej opinii lepiej, nie chciał bym oglądać gnojka-dowódcy.

Robb miał 15-16 w trakcie wojny, z tego co tu jest napisane.

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Robb_Stark

Wczoraj, po miesiacu od zaczęcia oglądania, skończyłem 8 sezon Supernatural.

Moja opinia? Przekozacki serial i trafia na 1 miejsce w ulubionych ;) Pomimo słabego 6 i 7 sezonu (głównie 7 był słaby i najgorszy ze wszystkich), to 8. sezon przywrócił mi nadzieję i były w nim zajebiste odcinki. Szczególnie ostatni zapadł mi w pamięć. I te anioły wygnane z nieba, bardzo dobry odcinek i sezon.

Bardzo fajnie, że serial nawiązywał w pewnym sensie nie tylko do jednej religii, ale do mitologii (Prometeusz), egipsikch Bogów (ozyrys) no i chrześcijaństwo (anioły, apokalipsa). Zjawiska paranormalne, duchy, demony - coś co lubię, zawarte w serialu.

Sezony ustawione wg. najlepszych jeśli chodzi o mnie: 8, 5, 4, 2, 1, 3, 6, 7

Pytanie teraz, co dalej? Na którym sezonie ma skończyć się serial? Jeżeli ma być koniec po "uratowaniu aniołów", ja widzę zakończenie tak:

Sam zamyka Piekło, Dean Niebo. Jakoś przywrócna na ziemię Meg (która ostatnio dużo pomogła) zostaje uleczona przez Sama (trzecia próba). Cass staje sie w pełni człowiekiem i jest wyszkolony na łowcę. No i wiadomo, przy próbach bracia giną, a Castel i Meg znaja całą prawdę o tym co zaszło, dalej walcząć z wilkołakami itp.

Polecam serial tym, któzy go nie oglądali ;)

midern, Ty nadrobiłeś mój topowy serial, a ja nadrabiam Twój, czyli Dextera. 9 odcinek 4 sezonu był PRZEZAJEBISTY! Gdyby tak zawsze prezentował się ten serial, to musiałbym się poważnie zastanowić, jakie serialiwo uznaję za najlepsze. 5 sezon już za to zbyt leniwy jak dla mnie.

Nie wiem czy ktoś już polecał, ale jeśli nie to naprawdę warto obejrzeć Shameless. Rola Franka przekozacka, no i piszę oczywiście o amerykańskiej wersji, tej brytyjskiej nie miałem przyjemności oglądać.

Bardock, mowisz o 4 sezonie Dextera? To wlasnie jest dla mnie najlepszy sezon tego serialu. Potrójny. Potem jest 1 i 2 egzekwo. Po 4 sezonie, Dexter jakby się zatracił, moim zdaniem bylo coraz gorzej. 8 sezon tez mnie rozczarowal, ale nie spoileruję ;)

No przecież napisałem dziewiąty odcinek czwartego sezonu i zaznaczyłem Dextera. :P

Czyli reprezentujesz większościową opinię o Deksie jesli chodzi o miodność sezonów, wyczytałem już takich pierdylion w necie, ale się nie zniechęcam. Nawet jeśli epizody nie będą genialne, to i tak nie spodziewam się zejścia poniżej przyzwoitego poziomu.

Dextera należy oglądać całego do końca, dzisiaj obejrzałem ostatni odcinek - tego nie można przeoczyć :) Dexter to jeden z lepszych.

Nigdy nie porzucam serialu, który zdążył mnie wciągnąć i uznałem go za dobry. Mogę zawiesić w kolejce do obejrzenia, ale i tak prędzej czy później kontynuuję. Jakbym miał się fochać za słabszy sezon, to bym nic nie oglądał. xD

Obejrzałem ostatni odcinek Dextera i same pozytywne wrazenia, az nie moge sie doczekac ostatnich trzech odcinkow :)

szkoda, jeden z moich ulubieńców, nieliczny przypadek ekranizacji lepszej od wersji książkowej

Mnie tam się książki podobały, ale porównywać "co lepsze" nie mam zamiaru bo to dwie różne rzeczy.

Ja tam nigdy nie lubiłem poeównywać ksiązek do filmów itp. więc nadal tego nie robię ;)

Bardock, w pewnym sensie źle mnie zrozumiałeś (albo ja Ciebie). Wyraziłem swoją opinię, ale nie miałem nią zamiaru przkonać Cię do skończenia serialu po 4 sezonie. Pod żadnym pozorem! :-) Mimo, że dalsze sezony są dla mnie gorsze, co już pisałem, to nadal trzymaja poziom. Dexter jest jednym z takich seriali, że musisz oglądac dokładnie kazdy odcinek, bo potem cos moze do niego nawiazywac. Wiec ogladaj dalej, do 8 sezonu i baw sie przy nim dobrze ;) Mimo słabej końcówki, dla mnie to genialny serial :-)

Z drugiej strony, jak czujesz że już Cię to nudzi, zrób sobie przerwę w oglądaniu na kilka dni czy tygodni i powróć do niego. Na pewno będzie sie inaczej ogladalo ;)

54097_george-r-r-martin-i-jego-podejscie.jpg

Wiem, że się jeszcze nie skończył. Chodziło mi raczej o 2 - 3 ostatnie sezony, aniżeli ostatni odcinek ostatniego sezonu.

Do końca zostały chyba jeszcze 3 odcinki. Jak na razie nie jestem zachwycony tym sezonem, nie wiem czy to sie zmieni. Następny odcinek ma ciekawą zapowiedź, dużo będzie się działo. Jestem ciekawy co będzie dalej i czy dalsze losy dużo zmienią ;)

Czy ktoś mi potrafi mi wytłumaczyć, na czym polega zajebistość 9-ego odcinka obecnego sezonu "Dextera"?

Ano to niestety będzie ostatni sezon. Nie oglądam zapowiedzi nie mam pojęcia co się wydaarzy. Pocieszam się że jesienią będzie 5 sezon Misfits ;)

@ mmammag, ja jeszcze nie widziałem komentarzy "jak zajebisty był odcinek 09x8", gdzie to wyczytałeś?

SPOILER.
Może ludziom nie chodziło o to, że jakoś dużo sie działo czy coś, ale o to, że np. nastapiło dużo komplikacji, poznaliśmy neurochirurga i syna Vogel, Zach nie żyje, Debra trafiła na trop, Dexter chce wyjechać. Myślę, że dla niektórych fenomenem tego odcink jest właśnie to, że dużo nowości i nieoczekiwanych zdarzeń ten odcinek nam przyniósł ;)

@ Grzechu, stety, niestety. Jak mają na siłę coś wymyślać, to lepiej będzie jak skończą. Serial zawsze trzymał poziom, ale nie oszukujmy się, ja widze wielką różnicę np. między sezonem 4 a 6 czy 7. Nie sądzę, by teraz mieliby zrobić jakiś tak wciągający sezon jak 2 czy 4. Więc lepiej to zakończyć. Teraz z niecierpliwością czekam na 9 sezon Supernatural, przy okazji obejrzę jeszcze nowe sezony Jak Poznałem Waszą Matkę (również ostatni) i Teorii Wielkiego Podrywu.

Back