Rozwój osobisty: zdolności, moc mózgu, siła woli, zmiana charakteru i naszych cech, oraz nawyków.

No kurwa proste, apka Ci mówi czy jesteś wyspany czy nie, czy miałeś dobry sen czy chujowy.

:penn:

Tobie mówi że jesteś głupi i że tego nie da się zmienić, więc nie musisz jej już instalować bo już wiesz:tysoncoffe:

Bardzo szanuję tego człowieka. O ile to człowiek.

Robert Monroe: „Między wcieleniami możesz przebywać w tym niefizycznym stanie przez tysiące lat”

W tym rzadkim nagraniu opisuje, co dzieje się po opuszczeniu przez nas fizycznego ciała. Mówi, że wielu z nas wejdzie w miejsce czystej kontemplacji, niefizyczny stan, w którym decydujemy o roli, jaką odegrają w naszym ostatecznym wcieleniu. Ta decyzja nie jest podejmowana teraz. Jest podejmowana tam.

Niektórzy, jak zauważa, pozostali w tym stanie kontemplacyjnym przez to, co my nazwalibyśmy tysiącami lat. Czas nie działa w ten sam sposób. Z tej perspektywy możliwości stają się o wiele szersze, niż większość ludzi sobie wyobraża. Nasza zapisana historia to tylko niewielka część pełnego spektrum ludzkiego doświadczenia. Możliwości dotyczące tego, kiedy, gdzie i jak powrócić, są o wiele większe, niż nam się wydaje, i nie ograniczają się do przyszłości, jaką obecnie sobie wyobrażamy.

Obserwacja Monroe’a pozostaje jednym z najjaśniejszych opisów przerwy między wcieleniami i świadomego wyboru, który może poprzedzać ostateczny powrót.

PS. Powiem tylko, że ja wiem, że to jest możliwe. Nie że wierzę. Ja to wiem.

"Chiny przez dziesięciolecia badały zjawiska, które Zachód często odrzuca jako „pseudonaukę”.

W jednym dokumencie z końca lat 70. badacze opisują eksperymenty z udziałem osób, które rzekomo mogły wytwarzać niewidzialny „nośnik informacji” zdolny do naświetlenia filmu fotograficznego.

Według doniesień przenikał on materię, nie wykazywał śladów promieniowania rentgenowskiego i w niektórych aspektach zachowywał się jak światło – załamując się i polaryzując, choć najwyraźniej posiadał właściwości, których zwykłe światło nie ma.

Badacze powiązali te twierdzenia z dawnymi chińskimi tradycjami medytacji, qigong, sztuk walki, meridianów i „trzeciego oka”.

Głębsze pytanie jest fascynujące:

Czy ludzie po prostu nie zdołali odkryć niektórych ze swoich własnych zdolności sensorycznych?

A może pewne kultury badały je od wieków, podczas gdy Zachód w większości je odrzucał?

Czasem najbardziej interesująca różnica nie dotyczy samego zjawiska.

Dotyczy tego, co jesteś gotów zbadać."

Back