Red Dead Redemption 2 - wracamy na dziki zachód!

Czekam, aż znowu pojawi się RDR 1 plus ten dodatek o zombie na x store w jakiś sensownych $$ i kupuję :bleed:
RDR1 masz w subskrypcji GTA+ na konsolach, jakieś 30 kilka zł. Tam też jest Bully i remastery pierwszej trylogii, które już są dość grywalne.

RDR1 masz w subskrypcji GTA+ na konsolach, jakieś 30 kilka zł. Tam też jest Bully i remastery pierwszej trylogii, które już są dość grywalne.
Dzięki bardzo Panie za info! :conorsalute:
Oglądałem filmiki z rdr1 i nawet dzis, to wygląda bardzo dobrze.

Panowie zaczynam grać w RDR2 po raz pierwszy, jakie mody zainstalować, żeby polepszyć rozgrywkę?

Panowie zaczynam grać w RDR2 po raz pierwszy, jakie mody zainstalować, żeby polepszyć rozgrywkę?
Na początek zagrałbym bez modów ale skoro chcesz to podstawą będzie Lenny's Mod Loader żeby mody działały.

A najlepszym modem jest WhyEm's DLC dzięki któremu u trapera masz dostęp do pierdyliarda różnych ciuchów, które były niedostępne albo tylko dla Online. Ale do niego trzeba kilka innych modów. Instrukcję i co potrzeba będziesz miał na stronce tego moda na Nexusie. Prócz tego detale jak np. lasso na pasie czy kabura na karabin. Modów, które zmieniają wygląd koni też jest od zajebania więc wystarczy poszukać. Jest też fajny mod na lasso dzięki któremu możesz się bawić w wieszanie ludzi.

:werdum:

No i jakiś trainer też się pewnie przyda gdybyś chciał przed epilogiem zwiedzić niedostępne regiony albo zdobyć niedostępnego konia.

Polepszyć rozgrywkę :DC:

1000010373.jpg

Po pierwszym włączeniu miałem wrażenie że sterowanie postacią jest dosyć powolne i mało płynne, o to mi wariaci chodziło, gram na ultra ale niestety na laptopie, coś tam pokombinowałem w ustawieniach i juz jest lepiej

Zaczynałem swoją przygodę z grą już 2 razy, zbieram się do tego że dać jej jeszcze jedną ostatnią szansę. Niestety ale gra nudzi mnie w momencie dotarcia do pierwszego miasteczka. Ludzie dajcie znać czy gra zaoferuje coś lepszego w dalszym etapie czy jeśli do tego momentu mi nie spasowało to lepiej olać bo się nie przekonam? :travolta:

Zaczynałem swoją przygodę z grą już 2 razy, zbieram się do tego że dać jej jeszcze jedną ostatnią szansę. Niestety ale gra nudzi mnie w momencie dotarcia do pierwszego miasteczka. Ludzie dajcie znać czy gra zaoferuje coś lepszego w dalszym etapie czy jeśli do tego momentu mi nie spasowało to lepiej olać bo się nie przekonam? :travolta:
Mam w sumie to samo, siedze sobie w obozie, pojade to tu to tam, coś strzelę, cut scenka, znowu pojadę do obozu.

Ogólnie to jestem na samym początku gry od jakiegoś roku lub wiecej.

Wynika to też z tego ze mam to na x boxie a nie lubię takich gier na konsoli ::clintdis::

Miałem tam samo, jak pierwszy raz odpaliłem grę. Później do niej wróciłem i nie mogłem się oderwać. Zaczynasz się zagłębiać w ten świat, patrzysz jak z czasem miasteczko zaczyna zmieniać się w normalne miasto. Fabularnie dla mnie najlepszą misją jest szturm na pewną rezydencję, klimat tej misji to mistrzostwo świata. Warto się zaprzeć na początku gry, bo później oddaje tak, że do rana człowiek siedzi przed ekranem.

To jest jedna z najlepszych gier jakie powstały. Co można więcej napisać?

Oferuje jedną z najlepszych historii jaka kiedykolwiek powstała w gamingu. Jeżeli tempo gry nie jest dla ciebie to odpuść. To nie jest gra do ciśnięcia fabuły i olewania tego co świat oferuje. Swoją drogą to najbardziej dopieszczony i dopracowany świat jaki kiedykolwiek powstał w grach. Nie ma nic lepszego na rynku pod tym kątem i jeszcze długo nie będzie.

Oferuje jedną z najlepszych historii jaka kiedykolwiek powstała w gamingu. Jeżeli tempo gry nie jest dla ciebie to odpuść. To nie jest gra do ciśnięcia fabuły i olewania tego co świat oferuje. Swoją drogą to najbardziej dopieszczony i dopracowany świat jaki kiedykolwiek powstał w grach. Nie ma nic lepszego na rynku pod tym kątem i jeszcze długo nie będzie.
No wiem i chciałbym poznać fabułę tej gry, muszę chyba przestawić trochę myślenie i odbiór gry na zasadzie cieszenia się tym co ma do zaoferowania a nie latania od zadania do zadania (czy też misji).

No wiem i chciałbym poznać fabułę tej gry, muszę chyba przestawić trochę myślenie i odbiór gry na zasadzie cieszenia się tym co ma do zaoferowania a nie latania od zadania do zadania (czy też misji).
Z czasem fabuła mocno się rozkręca. W drugiej połowie zaczyna się robić z tego ekstremalna przejażdżka.

Podejrzewam, że w GTA VI na PS5 trzeba będzie wygłuszanie jakieś zrobić. :awesome:
SSD robi robotę więc raczej nie będzie problemu. Gorzej będzie z rozdzielczością i stabilnymi klatkami.
Pewnie komfortowo będzie dopiero na PC i następnej generacji.

Dokładnie.
Niektórzy podchodzą do tej gry jako GTA tylko na koniach, a potem "e, nuda, nic się nie dzieje".

Podejrzewam, że w GTA VI na PS5 trzeba będzie wygłuszanie jakieś zrobić. :awesome:

Wystarczy wyczyścić konsole. Jak za pierwszym razem nie pomogło to do skutku.

Back