Pokaż drukarzu co masz w swoim anturażu

Ile godzin druku?
Około 19
IMG_20260301_132659.jpg

Dzięki, ale najpierw muszę się pozbyć trochę PLA którym mam zawalony pokój :lol:
Podsuń link do sprzętu, którym można coś takiego zrobić. Tylko nie taki jak wysyłałeś na maila.
taki zestaw mam
Jaki koszt mniej więcej (materiał +prąd)?
Prąd to ponoć jakieś 1kW na 10 godzin czyli z 2 kW zużyłem. Materiał to jakieś 600 gramów PLA. Kręciło się z rolki 3kg, która kosztowała w promocji amazona chyba 66 złotych a więc materiał 13 złotych

Dawaj na maila jakiś namiar na paczkomat czy coś i się ogarnie
Ooo dzięki :gabi_much_love: nie mam Twojego maila a Miska z Sanoka pewnie swoją listą mailingową się nie podzieli. Jakbyś podał, to skrobnę. Mój e-mail: [email protected] (alias z Protona, daj znać jak wyślesz, bo dopiero co dziś ustawiłem i nie wiem jeszcze, czy wszystko ok ).

Krótka recenzja:
@szplin to jest Fachowiec! Wszystkie figurki zajebiście fajnie wykonane!

Dojebana Kapibara: do tej pory kapibary przedstawiane były jako zwierzaki słodziaki. Ta to prawdziwy Wielki Chłop! Porozstawia pluszate pizdeczki po całym ̶f̶o̶r̶u̶m̶ pokoju :beer:

Samolot - puszczałem tylko w biurze, więc stwierdzić póki co mogę, że to porządna konstrukcja. Zdarzyło się, że raz czy dwa jeb*ął w ścianę - jest cały :lol: Dziś zabiorę do domu i puszczę z balkonu.
Małe Kapibary - Wszystkie miało być dla córki, ale jedną sobie zostawiłem w pracy. Nie wiedziałem, że drukarka może tak małe elementy drukować w takiej jakości! Są świetne :applause:

Biały Władca Europy to Mistrz! Wygląda jak nie zrobiony z filamentu, ale jak odlew z najlepszej austriackiej stali z huty Böhlera! Jakiś przypadkowy przechodzień gdy zobaczył figurkę, od razu chciał enerdowskimi markami płacić. Schowam ją do mojego sejfu :jarolaugh:

Krótka recenzja:
@szplin to jest Fachowiec! Wszystkie figurki zajebiście fajnie wykonane!

Dojebana Kapibara: do tej pory kapibary przedstawiane były jako zwierzaki słodziaki. Ta to prawdziwy Wielki Chłop! Porozstawia pluszate pizdeczki po całym ̶f̶o̶r̶u̶m̶ pokoju :beer:

Samolot - puszczałem tylko w biurze, więc stwierdzić póki co mogę, że to porządna konstrukcja. Zdarzyło się, że raz czy dwa jeb*ął w ścianę - jest cały :lol: Dziś zabiorę do domu i puszczę z balkonu.
Małe Kapibary - Wszystkie miało być dla córki, ale jedną sobie zostawiłem w pracy. Nie wiedziałem, że drukarka może tak małe elementy drukować w takiej jakości! Są świetne :applause:

Biały Władca Europy to Mistrz! Wygląda jak nie zrobiony z filamentu, ale jak odlew z najlepszej austriackiej stali z huty Böhlera! Jakiś przypadkowy przechodzień gdy zobaczył figurkę, od razu chciał enerdowskimi markami płacić. Schowam ją do mojego sejfu :jarolaugh:
Mam też tego furera. Mam pewną wizję - plakietkę trzymaną przez onego wymaluję trzema kolorami (żółtym, czerwonym i czarnym) a samą postać wyrksponuję na specjalnym drewnianym stojaku znanym z pewnej szkolnej gry urozmaicającej nudne lekcje, do którego zamocuję sznurek konopny opleciony wokół szwabskiej szyi.

Mam też tego furera. Mam pewną wizję - plakietkę trzymaną przez onego wymaluję trzema kolorami (żółtym, czerwonym i czarnym) a samą postać wyrksponuję na specjalnym drewnianym stojaku znanym z pewnej szkolnej gry urozmaicającej nudne lekcje, do którego zamocuję sznurek konopny opleciony wokół szwabskiej szyi.

A ja się nigdy tym nie interesowałem, ale pytanie mam - co trzeba mieć i umieć, żeby zacząć drukować w CzyDe? Wymaga to jakiegoś drogiego softu na licencji?

A ja się nigdy tym nie interesowałem, ale pytanie mam - co trzeba mieć i umieć, żeby zacząć drukować w CzyDe? Wymaga to jakiegoś drogiego softu na licencji?
Nic poza drukarką, która ma swoje oprogramowanie. W necie jest pełno gotowych projektów. Jak sam chcesz tworzyć projekty to są też darmowe softy jak freecad albo darmowa licencja na fusion 360 (tu na własny użytek, nie komercyjny).

Back