Piłka nożna

nie zdziwiłbym się, jakby się wkurwił i złożył transfer request w lato przez to że debil trener nie umie wykorzystać jego atutów.

No ok ale ja się wypowiedziałem odnośnie szyderki w kierunku Wengera i zwycięstwa w LM..

Jeśli chodzi o wczorajszy mecz to Ozil mógłby grać nawet na prawej czy środku a i tak nie byłby widoczny. To jego potykanie się o piłkę sugeruje zwyczajnie brak formy, której nie może odzyskać bo udanym początku w tym klubie.

Moją uwagę skupił natomiast Arteta. To jest jakaś kpina od momentu kiedy przeniósł się z Evertonu. Przez jego błedy Borussia miała kolejne szanse na strzelenie kilku bramek, na dodatek kapitan.

ale Ozil w Realu też sprawiał wrażenie "wiecznie bez formy", a asysty klepał aż miło bo był na normalnej pozycji wystawiany i mógł lepszą nogą operować, co na lewej jest nie możliwe. Ja go nie hejtuje bo widze że się chłopak dusi na lewej i tyle.

Arteta miał dobry 1 sezon, ale to nie ten wiek i nie ten kaliber żeby walczyć o największe trofea.

Szkoda że wiecznie młody Rosicky nie dostaje wgl też szans gry ostatnio, on zawsze dawał jakiś bodzieć jak wchodzi.

Wkurwia mnie też Smuda style w zmianach ostatnio u wengera zbierają w pizde a on w 85 zmiany robi, super.

Wg mnie zawodnik pokroju Ozila powinien dawać tyle samo na lewej czy prawej. Przecież wielokrotnie zawodnicy zmieniają stronę żeby zgubic krycie albo coś zamieszać i jednak nie przepadają na długie fragmenty meczu. Jego największą siłą nie jest jedynie rzucanie piłek za linię obrony ale przede wszystkim gra kombinacyjna na małej przestrzeni. W Realu miał też inny kaliber egzekutorów jak Benzema, Higuain czy Ronaldo. Natomiast tutaj jest drewniany Giroud no i obecnie jest też Welbeck, który dopiero wchodzi do drużyny. Ozil niech się najpierw odkręci w tym Arsenalu dopiero wtedy będzie można myśleć o asystach czy bramkach.

Zawodnik lewonożny nie potrafi operować piłką na lewej stronie? Przyznam się, że pierwsze słyszę:-)

Ozil schodzi do środka i rozgrywa, w Realu często grał na prawej i to się sprawdzało bo lepszą nogę miał pod grą, w Arsenalu grając na lewej nie może schodzić bo prawej nogi to on nie ma i jego lewa się przydaje tam tylko do wrzutek (i to właśnie Arsenal gra, ale to jest bez sensu bo nie działa), ewentualnie przy zejściu musi przełożyć, ale to za dużo kombinacji i spowalnia to akcje oraz blokuje jego kreatywność.

schodząc z prawej lewą nogą dokręcasz do bramki, z lewej lewą odkręcasz i taki jest problem.

ja jestem zwolennikiem grania lewo nożnego na prawej i prawo na lewej tak jak Robben on schodzi do środka i łąduje petardy po długim słupku z drugiej strony by tego nie mógł robić, tak samo jest z Ozilem i z jego rozgrywaniem piłki.

był ostatnio jakiś mecz gdzie się z Ozil z Sanchezem bardzo często wymieniali pozycjami, jak Ozil schodził na prawą to odrazu mu się lepiej gra kleiła (czy to był mecz z Eve? nie pamiętam.)

Jeśli zawodnik ma umiejętności takie jak Robben gdzie schodzi z prawej do środka na jego lepszą nogę i pakuje bramki to ok tylko ile takich bramek strzelił Ozil? Z tego jak pamiętam jego grę to schodził właśnie z prawej do środka i dawał prostopadłą do wysuniętego napastnika albo rozklepali ze strony i wykładał patelnię na środek do wbiegającego, stąd tyle asyst. Niestety skład i taktykę układa się nie pod jednego zawodnika tylko pod całą drużynę biorąc pod uwagę przeciwnika. A jedno trzeba przyznać, że Borussia nie dała żadnych szans Arsenalowi i zdominowała ich już od początku meczu.

ale to nie jest układanie taktyki pod jednego zawodnika, tylko ułożenie taktyki pod dobro zespołu, aby wykorzystywać najsilniejsze strony każdego gracza, wjebanie Ozila na bok i jeszcze w dodatku lewy napewno takim dobrem dla drużyny nie jest. To tylko jakaś krzywa fanaberia. a co do schodzenia nie mówie o strzelaniu goli przez Ozila tylko o kreowaniu, łatwiej mu to robić z prawej strony lewą nogą niż z lewej lewą, taki typ zawodnika, tym bardziej nie kumam po co go kupować skoro się go kisi na lewej skoro za 50 mln to można było np Reusa na lewo wyciągnąć albo kogoś innego skoro w środku i tak zawsze będzie Wilshere z Ramseyem bo są pupilkami trenera nawet jak chujnie grają. Lewego nominalnego pomocnika w Arsenalu nie ma żadnego, dlatego Cazorla tam grał, Ozil gra dlatego że Wenger nie zdejmie Wilshera ani Ramseya ze środka bo są pupilkami, teraz Wilshere złapał kontuzje, może to coś zmieni i będzie Ramsey - Ozil na środku a na bokach Sanchez - Cazorla (najlepiej by było Oxlade zamiast Cazorli, ale na to nie ma szans bo wenger jest ułomny Sanchez przecież daje sobie rade na lewej bardzo fajnie... mu nie robi to różnicy bo jest typowym skrzydłowym i da rade)

Ramseya niech nie zdejmuje, bo przez długi okres przed kontuzją to on był najlepszym grajkiem Arsenalu w poprzednim sezonie. A co do reszty to się zgadzam.

We wczorajszym meczu Ozil grał przez pierwsze 40 minut na prawej i co zrobił? Na początku pograł na lewej też z 5 minut, wrócił na prawą z powrotem to go w końcu Wenger zmienił bo już nie mógł na to patrzeć. Sanchez zasuwał bo jest skrzydłowym a Mesut nim nie jest i już nie będzie. Jest zbyt słaby fizycznie i ma niską wytyzmałośc aby atakować i wywiązywać się z zadań defensywnych. Czy on jest przygotowany aby biegać przez 90 minut? Nie, i moim zdaniem Cazorla też nie jest. Owszem to są gracze kreatywni ale muszą być pod grą żeby wykorzystać ich potencjał.

Özil nigdy nie był przygotowany na 90 minut, ani w werderze, ani w realu, nie mówiąc o reprezentacji. Ten typ tak ma, oczy jak żaba i styl gry jak żaba, czlapiacy po boisku

zgadzam się, Ozil do środka do rozdawania piłek, do niczego innego. wart 50 mln ale na swojej pozycji.

na bok potrzebny jest albo ktoś o żelaznych płucach kto będzie od linii do linii zapierdalał, albo kogoś szybkiego z szybką reakacją co by szybko doganiać i kasować przed połową boiska wrazie straty.

Ozil nie umie asekurować w defie, a wczoraj grał z gorącą głową Bellerinem więc wynik mógł być tylko 1. jak szła kontra to ani 1 ani 2gi nie był w defie i z tego się ta chujnia robiła, dodać do tego Mertesackera który ma swoje atuty, ale pewnych rzeczy jakich jak szybkość i kontry lepszych zespołów no nie przeskoczy - katastrofa gotowa.

a wenger swoje - po chuj obrońca, a tu odrazu kontuzja Debuchy 2 miechy i musi grać Bellerin... a jedyną opcją rezerwową i na śo i na po jest Chambers, dobrze że chociaż Gibbs się szybko poskładał bo byłby koniec świata.

DIDIER wraca na SB... :)

jak oceniacie dzis Szachtaru szanse? kurs jest cudowny, wlasnie w zakladach widzialem i sie troche zdziwilem. wydaje mi sie jednak, ze stadion Athleticu to 'twierdza' i ciezko bedzie o komplet punktow, moze uda im sie ogarnac remis. IMO.

mi sie Athletic podoba, pewniak. mają fajny skład, ciekawe jak szerokość kadry się obije na formie podczas grania LM/BBVA.

AptFloweryArthropods.gif

Yedlin ostrry dzik na szybkości, ale to przyjęcie to z którego kontra poszła to... :-)

Jak ja dziekuje, ze na tym swiecie jest klub Real Madryt, ktory wymienil Kroosa na Xabiego Alonso. Bayern cisnie cisnie, ale wpasc kurwa nie chce...:-)

co Boaaaaaaaaaaaaateng jebnal!!! ale czul strzaly, haha!

tak to jest jak sie gra do tego co ma 'checi' i 'czuje, ze cos ukuje. :D

Twardy, Alonso nie zagrał w Realu takiego meczu przez ostatnie dwa sezony xd jeszcze spuchnie i nie będziesz tak dziękował, a tak poważnie to widać, że Xabi trafił z formą na początek sezonu ... tak jak Kroos na MŚ.

W Rzymie ładnie Ruskie nadymili. W czasie meczu starcie z ochroniarkami oraz fana niesie, że Rzymianie czekali po meczu na kacapów i jest info o paru rannych i pociętych po ruskiej stronie.

#JAKTOSOBIEWEUROPIEPORADZILI!

Andrzej nie lamentuj juz, co chwilę gadasz jak to sobie w europie poradzili. Tylko powiedz mi po co my mamy się zajmować zagranicą? Co nas to obchodzi?

Ja nie lamentuje. Przecież ja jak najbardziej pro kibicowski i race w LM radują me oczy. Bardziej bawi mnie to pierdolele mediów przy każdej okazji JAK TO SO W EUROPIE PORADZILI! A jak widać gówno prawda. No ale to było wiadomo już dawnooo temu. Pis joł.

Bo to glowny argument polskich politykow, dlaczego u nas nie ma pelnych stadionow rodzin z dziecmi i dlaczego nasza pilka chujowa tak bardzo. A prawda jest taka, ze poza "ekstraklasa" to na polskie stadiony nie zajrzalby pies z kulawa noga gdyby nie fanatycy/chuligani/ultrasi/kibole/innenazwy.

Debuchy chyba operacja, kilka miechów wypada, Wilshere też najprawdopodobniej ze 2 miesiące. eh. po sezonie.

Back