Piłka nożna

jeszcze co do tych koszulek to poczytałem troche, i podobno United dostało taki hajs, bo zrzekło się % od sprzedanych koszulek w sklepach, gdy inne kluby taki % właśnie mają

Daj linka jak mozesz bo troszke nie chce mi sie wierzyc

http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/transfery/media-gigantyczna-oferta-liverpoolu-za-marco-reusa/n9p16

tutaj juz pisali o 55, dzisiaj przeczytalem gdzies, ze 70 maja rzucic. :)

na pewno ploty w chuj, ale Twoja klauzula troche nie pasuje do nich.

Co z tego ze klauzula taka. Przykladowo Di Maria ma klauzule 200mln euro, a przeciez wiadomo ze nikt za niego tyle nie da.

leverkusen to geniusze transferow, sprzedali sama za 2,5m i cana za 12m, a kupili drmica za 6,8 i calhanoglu za 14,5 :D

jak to co z tego że klauzula taka? ja pierdole.

chyba logiczne że nikt nie będzie 60 mln płacił jak może 35?...

Keylor Navas w Realu, czyżby nareszcie jakiś dobry bramkarz w madrycie?

:-)

Wg gazety Marca, Keylor Navas ma zostac pilkarzem Realu Madryt, a out ma zrobic Diego Lopez.

Emmanuel Riviere z AS Monaco przechodzi testy medyczne w Newcastle wg skysports.

Sami Khedira doszedl do porozumienia z Arsenalem wg skysports.

acqua

to wytłumacz bo ja też nie :D oczywiście, że nikt nie zapłaci 200 mln za Di Marie skoro może mniej, ale po co płacić więcej niż wynosi klauzula odejścia?

Klauzula odejścia zawsze równa się cenie danego piłkarza? no nie. W przypadku Di Marii nikt nie da takiej kwoty bo jest za duża, a w przypadku Reusa wiadomo, że kwota będzie w okolicach pewnie 2 razy większa, to nie jest słaby zawodnik, żęby to się odbyło w ten sposób, że przyjdzie jakiś klub wpłaci klauzule i go weźmie. W kolejce po niego pewnie stanie z kilka klubów i odbędzie się licytowanie kontraktami.

Kontraktami tak ale kwota transferu w tym wypadku bedzie rowna klazuli odejscia o ile jest prawda, ze wynosi ona 35,37 lub 40 bo z takimi sie spotkalem

no tak, ale co ma klauzula do tego że w kolejce stanie kilka klubów? przecież kwota wpływu dla Borussi w tym przypadku sie nie zmieni.

wiadomo, że jeżeli tak dobry piłkarz jest do wziecia za tak mały hajs to pewnie dostanie więcej za podpis, analogicznie podpisywani są piłkarze bez klubu tak jak Sagna do City teraz dostał w chuj zawyżoną pensje dlatego że wzieli go za darmo.

ale rozchodzi się o to, że media podają ceny które klub płaci klubowi, nie wliczając w to podpisów itd więc rzucanie kwota 60-70 mln jest głupotą ty jest klauzula oficjalnie nawet Watzke o tym mówił, że taka klauzula jest.

no nie, jesli United rzuci 35 klauzulowe, a AFC rzuci 45, bo chce pozyskac go przed United to te 10mln nic nie zmienia? klub ma prawo odrzucic oferte.

nic nie zmienia. Jezeli klub zaplaci to co jest zapisane w klazuli odrazu moze gadac z zawodnikiem i bvb nie ma nic do powiedzenia

10 mln nic nie zmienia, bo jeżeli ktoś da 35 mln to nie musi się kontaktować z klubem nawet tylko może odrazu przystępować do negocjacji.

wyjątkiem była klauzula Suareza która była zagmatwana troche i przez to Suarez mimo że miał 40 mln to miał jakoś dziwnie to skonstruowane i nie pozwolono mu odejść do Arsenalu.

Teraz Pełna zgoda Panowie !

Zostając przy Reusie, ale on w tym okienku jeszcze nie chce przecież odchodzić z klubu, sam w wywiadzie widziałęm, że zostaje na ten rok w BVB.

wywiady wywiadami juz nie jeden tak mowil, a jak przyszla oferta kontraktu od szejkow to szybko zmienial zdanie :D.

Wywiady wywiadami... ;) Widziałem wypowiedź Reusa w której wyrażał swoje rozczarowanie, że Barca jednak kupiła Suareza, bo on też był przymierzany na "następcę" Sancheza.

Ale oni się pierdolą z tym transferem...

Bsqff1JCEAA0PEU.jpg

Allegri oficjalnie w Juve. Ten sezon będzie porazką, ligi nie ugrają, LM bez szans. rozpacz, brać trenera poziomu Probierza do Starej Damy. Policzek dla mnie.

Filipe Luis w Chelsea !

kurde ale się Chelsea zbroi, niezła paka:

Courtois; Azpilicueta, Cahill, Zouma/Terry, Luis; Matić, Cesc; Willian, Oscar, Hazard; Costa.

czy ja wiem, jesli Cesc czy Costa utrzymaja forme z MŚ to nie ma sie czego bac... :)

zgodze sie z jednym, niezle zakupy sobie Jose w AM zrobil. az przykro na to patrzec.

malinowsky, bez przesady, ciężko im będzie ligi włoskiej nie ugrać :-) Ale Conte idealnie pasował do tej drużyny, szkoda, że odszedł.

Transfer Toniego Kroosa do Realu Madryt jest coraz bliżej. Sam zawodnik, wyznał w rozmowie z dziennikarzem AS-a, że • w ciągu dwóch dni • będzie w Madrycie. • To nic oficjalnego, nie mogę nic powiedzieć • , mówił mistrz świata, który obecnie przebywa na Majorce, gdzie wraz z rodziną spędza wakacje. Dodał jednak: • W ciągu dwóch dni mogę jechać do Madrytu • . Wysłannik madryckiego dziennika spytał Niemca, czy jest szczęśliwy. Ten odpowiedział: • Oczywiście. Jak mogę nie być szczęśliwy, skoro wygrałem Puchar Świata? • . Wydaje się, że oficjalne ogłoszenie transferu Kroosa jest coraz bliżej.

Jeśli przyjdzie Keylor to odejść powinien i Casillas i Diego żeby oczyścić atmosferę w drużynie i klubie. Jeśli odejdzie jeden z nich to zacznie się lamentowanie dlaczego właśnie on i ewentualne podziały w szatni. Poza tym wrócić ma też Casilla z Espanyolu jako ten drugi bramkarz. (tak twierdzi @SergioV_esradio) I tak będzie najlepiej.

@aqua

Niezła paka? Chyba na papierze, bo Costa jest drewnem, Willian nijaki a Hazard lekko średni.

Costa i Hazard słabi ?:-) nie zgodzę się z tym. Zobacz jak Costa grał w ATM, a Hazard w Chelsea w ostatnim sezonie, przeciez to top na swoich pozycjach na świecie.

BsqtZXAIAAA1EKz.jpg

:-)

Back