Piłka nożna

Oficjalnie potwiedzone

BsgdsZtCQAAfLCC.jpg

Ja wiem Martin, ale juz Ci pisałem jak chcesz wklejać takie ploty to chociaz napisze że to PLOTKI, a nie "Real Madryt daje za Jamesa Rodrigueza 85 milionów euro" bo Real nic nie daję !

i.vu to samo :D

Manchester United podpisal kontrakt z Adidasem. Po 12 latach wspolpracy z Nike zmienili sponsora i podpisali umowe na kolejne 10 lat warta 750 milionow funtow ;o Z tego co kojarze dotychczas najwiecej dostawal Real i Chelsea kolejne 31 i 30 milionow funtow za sezon, czyli United dostanie ponad 2 razy wiecej.

te kontrakty z roku na rok będą rosły dla największych teamów, jak wygaśnie kontrakt chelsea czy realowi to też pewnie przebitke dostaną do 80-100

no to, to jest problem, bardzo duży - nie warto dlatego takich umów podpisywać, chociaż wiadomo, jak podpisywali to ten hajs był jednym z największych, ale mogli to przewidzieć, że będzie to rosło.

według mnie max 5 letnie kontrakty powinny być podpisywane.

Co myślicie o Messim w City? :-)

według mnie to byłby dobry ruch, może by mu wróciła radość z grania, a barcelona by sobie mogła obrone załatać.

skąd taki wniosek? ten prezes by go chętnie pogonił bo mają dość tych corocznych wojen z jego starym bo chce podwyzki, a City już hajs zbiera od sponsorów na ten deal :-)

Właśnie dlatego ;) Messi co roku nawet po najslabyszm sezonie i tak dostaje podwyżkę w przeciągu 9 sezonów dostał 8 podwyżek/nowych umów jaki inny klub mu takie coś zapewni ?

Di Maria nie przejdzie do PSG jeżeli nie sprzeda Cavaniego, UEFA zablokuje ten transfer.

analogicznie jeżeli nikt nie kupi Di Marii to Hames nie przejdzie do Realu :-)

zjebane te fair play

Prezydent Barcelony właśnie powiedział, że jedyny piłkarz, który na pewno zostaje w Barcelonie to Messi więc nie ma mowy o zmianie barw.

Już było wiele ofert za niego, ale od 2008 to już nie realne. Zobaczymy co z niego będzie po wakacjach, zmienia się drużyny i to będzie miało wpływ także na niego.

prezes barcelony będzie miał chuja do gadania jak City wjedzie z 200 milionami wpłacając klauzule, to będzie zależało od samego zawodnika wtedy.

mi sie wydaje, że przydała by mu się zmiana otoczenia bo się wypalił pewien schemat już w tej barcelonie i zarówno mu jak i barcelonie trzeba świeżości.

no to, to jest problem, bardzo duży - nie warto dlatego takich umów podpisywać, chociaż wiadomo, jak podpisywali to ten hajs był jednym z największych, ale mogli to przewidzieć, że będzie to rosło.

według mnie max 5 letnie kontrakty powinny być podpisywane.

Ale jakby były podpisywane na 5 lat to kasa by była mniejsza. Dali taką kase ale mają kontrakt na 10 lat na wyłączność.

jeszcze co do tych koszulek to poczytałem troche, i podobno United dostało taki hajs, bo zrzekło się % od sprzedanych koszulek w sklepach, gdy inne kluby taki % właśnie mają. Bardzo prawdopodobne, że w przypadku Realu czy jakiegoś innego dużego klubu doliczając ten % z koszulek to wyjdzie bardzo podobny hajs.

co by nie mówić to ostro chujowa jest ta polityka, wzieli dziadka Evre, słabego Morate za 20 baniek i chcą najlepszego zawodnika Vidala pogonić za 50? Też bym się wkurwił lekko jak by takie coś się działo.

Nieoficjalnie Conte postawił ultimatum że gdy zabiorą mu Vidala odchodzi. Morata dla mnie nietrafiony i przepłacony. Byle nie wcisnęli nam Allegriego który o trenerce wie tyle co nic. Conte na trenera kadry na 99%. Jeśli Vidal odejdzie, mam nadzieję że te 50 baniek spożytkują na Zlatana lub Reusa (ploty chodzą).

Reusa niby za 75mln chce wziac... werble... Liverpool. :)

Vidal niby gdzie sie ruszy? do United ploty non stop, ale czy to dojdzie do skutku?

sympatycy Juventusu powinni plakac troche, bo Conte sprawowal sie tam wysmienicie.

Back