Piłka nożna

przynajmniej nie bylo wstydu. W tym roku tylko Lech.

Szkoda, Bereszynski juz ledwo chodzil a dalej biegal

Niektóre chłopaki naprawdę zostawili serce na boisku, wielki szacun dla Bereszyńskiego za gryzienie trawy do ostatniego gwizdka, chociaż było widać, że nogi się pod nim uginały. A Furman powinien dostać z 500 godzin społecznych za to co dzisiaj zrobił

https://www.facebook.com/photo.php?v=188813167966084&set=vb.125837880930280&type=2&theater

Zajebista oprawa Legii :-)

Ultra Extreme Fanatical Atmosphere :-)

Vrdoljak grał beznadziejnie w srode, grał beznadziejnie dzisiaj. Wolny, zaliczył koszmarną stratę która skończyła się bramką. Oczywiście nie wspominając o Dossie..

Goodbye Champions League :( może za rok będzie lepiej. Szacun, że walczyli do końca. Ale niestety z taką obroną nie ma co myśleć o sukcesach w Europie.

Balonik pękł. Jestem ostatnia osoba broniąca Legię ale osoby które mówią że to wstyd itp po prostu nie znają się na europejskim futbolu. Steua to świetny klub, ograny w pucharach. Żaden nasz klub nie jest w stanie rywalizować z czołowymi zespołami Rumuńskimi. Nie będę się pastwił nad kibicami Legii, sami widzieli jaka przepaść dzieliła oba zespoły w tym meczu. Choć nie ukrywam że ciesze się z takiegoi obrotu spraw.

Junior jest pierwszy do wypierdolenia, środkowy obrońca powinien w tych czasach wyprowadzać piłkę w atak, a nie kurwa cały czas do tył lub do boku, nic nie gra typek. Legia ma smykałkę do rozwoju młodych Polskich piłkarzy, powinni dawać jakiemuś młodemu szansę na stoperze, który ma jaja i zostawi serducho tak jak Rzeźniczak. Znowu rok trzeba czekać, Do Boju WKS!

Mecz dwoch ogorkow. Dominik Furman to jest ten talencik o ktorym jest dosc glosno? Gość zero dynamiki, mierna motoryka ciała, nie potrafiący grać z 1 piłki, bez wizji gry i chyba zepsul wszystkie wolne. Z całkiem dobrej strony pokazał sie Kosecki - szybki, zwinny i z pazurem. O graczach takich jak ten cały Bereszynski czy Saganowski nie wiem czy wspominać. Pierwszy oprocz zrobienia wiatru na boisku swoim bieganiem, nie zrobił chyba nic, mnostwo strat, non stop zostawal w blokach gdy trzeba bylo ruszyc do pilki. Dramat. Z kolei Saganowski to gosc ktory podaje na oślep w chwili gdy jest przy nim wiecej niz 1 obronca. Ubawilem sie co nie miara, dość mam swojakow na kolejne kilka lat - dzieki :)

Ciekawe czy Vrdoljak po tym co dzisiaj odpierdolil tez taki zadowolony ze swojej gry bedzie. Zeby mu weszlo znowu filmiku nie sklecilo ja po pierwszym meczu. :D

@Piskorz

W drugiej połowie Dossa grał w miarę ok. A nic ni gra to Helio Pinto najwieksza gwiazda Cypru i okolic. A co do młodego to jest taki. Zwie się Cichocki i robił takie babole z Lechia, że szkoda gadać.

Było Ljuboji nie wywalać za picie...

Właśnie takie kogoś kto potrafił bić rożne, wolne i umiał przytrzymać piłkę brakowało niestety...

Ale oprawa kibicom wyszła elegancko :

Żaden nasz klub nie jest w stanie rywalizować z czołowymi zespołami Rumuńskimi.

Malina, nie żartuj sobie. Steaua w tym 2meczu była spokojnie do ogrania. Śląsk by ich wyeliminował.

Junior do wypierdolenia? A reszta zawodników grała od niego lepiej? Furman, który przy pierwszej bramce został ograny jak dziecko i nie wiem czy on wykonał przez cały mecz dobrze chociaż 1 stały fragment gry. Vrdoljak - łatwa strata w środku i przez niego stracili 2 bramke. Saganowski też z przodu za dużo nie zdziałał i dla mnie to nie jest napastnik na europejskie puchary.

Urban i jego zmiany. Teraz LE i znowu będzie grał 2 składami, bo zawodnicy nie dadzą rady grać co 3-4 dni.

AL

No prosze Cię, Rumuni dali lekcję Legii. Legia miała momenty, jednak z perspektywy całego meczu to Steaua kontrolowała grę, panowała nad sytuacja.

No dobra Vrdoljak i Furman oczywiście też dali ciała, ale oni nie robią tego notorycznie tak jak Junior. Choć Vrdoljak też od dłuższego czasu raczej słabuje, a Furman młody i formy nie umie ustablizować, więc raz zagra dobry mecz, a następny słabo mu wychodzi.

Furman grał słabiutko, chyba tylko raz dobrze wrzucił ze stałego fragmentu gry, tak to zazwyczaj tragedia,ale dalej z uporem maniaka dawali mu wrzucać piłki.

Źle się dzieje.

Dzisiaj odbyło się walne zgromadzenie sprawozdawczo • wyborcze.
Z powodu braku kandydatów do zarządu oraz wyczerpania się dotychczasowej formuły, stowarzyszenie utraciło możliwość funkcjonowania w sposób satysfakcjonujący członków WL.
Podjęto decyzję o likwidacji stowarzyszenia z końcem roku.
Co to oznacza?
Od dzisiaj WL nie podejmuje żadnych nowych zobowiązań, nie angażuje się w nowe projekty i nie siada do żadnych rozmów.
Do końca roku wywiązujemy się ze zobowiązań i realizujemy wcześniej zainicjowane akcje:
- festyn Kolorujemy
- WL Ligę
- akcję mikołajkową
- akcję powstańczą.

31.12.2013 gasimy światło.

---------------

"Właśnie na pasku WTK, przewinęła się mniej-więcej tej treści informacja (piszę z pamięci):

Prezes Lecha spotkał się dziś z wojewodą. Wojewoda zapowiedział bezwzględne karanie kibiców blokujących przejścia przeciwpożarowe.

Łącząc to z informacją od Marcelego, że dziś policja ćwiczyła coś, co wyglądało na siłowe udrażnianie przejść, wniosek nasuwa się jeden: szykowana jest prowokacja, mająca doprowadzić do zadymy, którą następnie trzech muszkieterów: Tusk, Sienkiewicz i Florek, będą dzielnie potępiać i ścigać "bandytów". Chyba wszyscy pamiętają, jak skończyła się niedawna próba udrażniania przejść na Żylecie?

W tej sytuacji, w połączeniu z obecnymi dziwnymi ruchami klubu, jedynym rozsądnym wyjściem wydaje mi się totalne olanie tego meczu. Niech się bawią sami, z wolnymi przejściami i pustym/cichym Kotłem. No może Skwiercz doping z głośników ogarnie, ale nie wiem, czy go to przypadkiem nie przerośnie. "

Prawdopodobnie Kocioł będzie pusty, aby uniknąć prawdopodobnego pałowania, mandatów, zakazów stadionowych, wyprowadzania z domu skutymi kajdankami ... Inicjatywa jest oddolna, nie organizowana przez WL.

------------
"Tymczasem rząd rozpoczyna ofensywę wobec kibiców. Wczoraj do poznańskiej Prokuratury Apelacyjnej trafiły najnowsze wytyczne Prokuratora Generalnego. Andrzej Seremet żąda od prokuratorów, by w sprawach karnych, dotyczących kibiców, domagali się bezwzględnych kar pozbawienia wolności, a jeżeli sąd uzna inaczej i wyda wyrok w zawieszeniu, wnosili apelacje. Prokuratorzy będą mogli czy będą musieli wnosić o kary więzienia?

- Będą musieli - mówi prokurator Marek Konieczny z Prokuratury Apelacyjnej w Poznaniu. - To obligatoryjne zalecenie."

--------------

Znowu nastały czasu, że boje się iść na stadion i to nie przez tych "złych kiboli" tylko przez ludzi którzy teoretycznie są po to by służyć społeczeństwu. To jest jakaś kurwa paranoja.
Wielce prawdopodobne, że w niedzielę wieczorem na żółtym pasku na TVN24 przeczytacie jak to kibole sterroryzowali schody lub jakiś inny chujowy argument by policja mogła wjechać na trybunę.
Jest też druga opcja, nikt nie przyjdzie i niech się bawią sami. Rutkowskie, Skwiercze i inne leśne ludki. Ludzie na forum już deklarują oddawanie karnetów i kart kibica.

Nie jest dobrze panie. Ta jesień będzie burzliwa. Przed nami jeszcze 11.11i

Malina, bez przesady. Rumuni dali lekcję... Żaden nasz klub nie jest w stanie rywalizować z czołowymi zespołami Rumuńskimi... Ty tak na serio czy jaja sobie robisz? Jeszcze 2 lata temu Legia ograła 2-krotnie Rapid, ale widzę, że takie mecze szybko się zapomina. Szkoda, że nie ma już Ljuboji, bo Saganowski nie praktycznie nic nie daje tej Legii. Steaua teraz jest słaba, a Legia jeszcze słabsza, ale Sląsk w takiej dyspozycji jaką teraz prezentuje to by wyeliminował Rumunów. Nawet Wisła by miała szanse.

Bez przesady nie zagrali źle, bo przez 80 minut po tych dwóch straconych golach, cały zespól zagrał na miarę swoich możliwości, serducho pokazali, bo walczyli do końca. Steaua wcale nie była lepsza, tylko przez brak koncentracji i głupie błędy nie udało się awansować.

Mi w wczorajszym meczu brakowało takiej zadziorności. Na palcach jednej ręki można policzyć piłkarzy Legii którzy nie odpuszczali. Steaua pokazała jak szybko trzeba atakować rywala z piłką, a Legia tylko biegała i cholowała się za Rumunem przy piłce. Szkoda kolejnego zmarnowanego roku, ale przyznać trzeba że Legia nie dała ciała w tych eliminacjach. Trzeba im życzyć tylko udanych meczów w LE.

gdyby sędzia 2x przymknął oko raz wczoraj raz tydzień temu i uznal te 2 bramki to by nie było tematu :-)

swoją droga Proenca wczoraj mógł 2 czerwone kartki pokazać dla Steauy raz jeden z zawodników wyciął legioniste równo z trawą miał już żółtą, a druga sytuacja gdy tak bezczelnie na czas grał zawodnik ze Steauy :-) też miał już żółtą na koncie, gdyby nie miał to pewnie wlepiłby mu żółtko sędzia a takto NIE bo po co :-)

@Andriej

Nie wybieraj się na Zawiszę, bo jeszcze zablokujesz "drogę życia" i przyjdzie Ci zapłacić 2 koła:-)

Widać, że kampania wyborcza ruszyła pełną parą. Chyży ruj znowu uderza w kiboli jako główne zło tego kraju, którzy są odpowiedzialni za służbę zdrowia, gospodarkę, a może i nawet autostrady. Ciekawe czy nasze zjebane społeczeństwo znowu da się nabrać na tę samą śpiewkę.

1233488_399800343454802_1107156555_n.jpg

Metalist i Fenerbahce wyje*ane z pucharów.

Co do wczorajszego meczu to jednak bym był bardziej łaskawy tymbardziej jak hejty padają z ust kibiców Lecha czy Śląska. El. LE, a el. LM trochę inny poziom, a i na poziomie el. LE niektórzy nie dają sobie rady. Śląsk jutro się pożegna z pucharami, jak wygrają to będzie sukces.

4 runda dla Naszych zespołów jest powinnością, nie jest sukcesem, sukcesem jest faza grupowa. Z jednej strony fajnie jakby Legia zagrała w LM ale umówmy się, że to prawdopodobnie by były przy najlepszych wiatrach 4 porażki i 2 remisy, może 1 remis i 1 wygrana w ostatnim meczu o pietruszkę. W LE Legia będzie mieć realną szansę na awans do 1/16 choć wiadomo, że LM niesie za sobą przede wszystkim $$$.

Ostatecznie Legia nie przegrała ani jednego meczu w eliminacjach więc może trochę jej darujmy. Tak jestem kibicem Legii.

Ostatecznie Legia nie przegrała ani jednego meczu w eliminacjach więc może trochę jej darujmy. Tak jestem kibicem Legii.

A wygrał dwa, a Lech 3:-)

A tak na serio to jako kibic wrogiej drużyny cieszę się z odpadnięcia Legii:) Ale oprawa kozak, pięknie zagraliście na nosie Uefie:)

@Twardy - bojkot trwa a jak. Chuj wronieckim w dupe. Czytam te coraz nowsze njusy i za głowę się chwytam. Paranoja. Droga życia? No kurwa. A jak przychodzi co do czego to karetka na murawę wjechać nie może i sam Kotor musi się z bandami reklamowymi siłować. Niestety, lesni doprowadzili do tego, że coraz większa grupa ludzi poprostu na stadion nie chodzi. A powody tego są róże i wcale nie chodzi o poziom kopaczy.

Nie wiem, mam inne podejście. Jak Rudnevs wbijał hat-tricka makaronom to cieszyłem się i wydzierałem.

O to chodzi bo może kiedyś będziemy mieć 2 drużyny w eliminacjach do LM. Trzeba ciułać te punkciki wspólnymi siłami.

Back