Piłka nożna

Mnie wkurwia jedno. Kibice zamiast skupiać się na kibicowaniu i wspieraniu klubu bawią się na stadionach w politykę.

To nie jest polityka. Po pierwsze całą spinę zaczęli nie ziemniaki, a tamta wyjąca dzicz. I to bynajmniej nie w sposób godny prawdziwej, stadionowej żulii (ręcznie i nożnie, albo i sprzętnie), a raczej na poziomie gimbazjum, gdzie w dobrym tonie jest przebić komuś dętkę, albo pokazać digitus infamis odjeżdzającej drogówce. "Nasi" odpowiedzili w sposób możliwie najkulturalniejszy: przypominając im nieco historii.

A co do reakcji naszych za przeproszeniem "władz", to od dawna mój stosunek do futbolu jest analny, ale podziwiam tych ludzi, że chce im się ciągle żreć z tą hołotą, żeby móc przyjść zobaczyć, jak nasi pożal się Boże piłkarze dostają łomot i porobić dobrą minę do złej gry. A co do pomysłu Florka, to tylko pogratulować. Z naszej wspaniałej czwórcy na ojro to stadion Lecha był jak na razie najbardziej rentowny, to znaczy najmniej trzeba było do niego dokładać. Dzielny wojewoda jednak rusza przywrócić normalność.

"Atakuj piłkarzy i kibiców Polonii Wilno (czerwiec 2013);
Wyzywaj kibiców Lecha od "polskich kurew";
Przebijaj im opony w autach i rozwalaj lusterka;
Rzucaj w kibiców Lecha butelkami i puszkami;
Śpiewaj im "Z prądem rzeki płynie wolno Polak", nawiązując do mordowania Polaków w czasie 2 Wojny Światowej przez litwinów;

Pojedź na mecz do Polski i zobacz transparent określający cię chamem i czekaj na przeprosiny dziesiątek tysięcy Polaków, Ministra Spraw Zagranicznych, Ministrów, Dziennikarzy, Działaczy Społecznych, etc, itp.

Karły rządzą tym krajem."

@Arlovski

ad1

Chuj mnie obchodzi Radwańska, my tu rozmawiamy o piłce kopanej. Co było chamskiego ? Dobrze wiesz i nie zgrywaj większego debila niż jesteś. No chyba, że lubisz jak ktoś Ci każe "klękać przed panem". I nie chodzi w tym transparencie (i w życiu też) jakich słów się używa tylko jakie mają one wydźwięk i co chcesz używając ich osiągnąć.

ad2

Co jest nie tak z tym przykładem PP ? Legia i Lech narobili szkód i oczywiście kluby teraz muszą płacić. Piękne wspieranie swoich. Brawo !

Idź rozpierdol pracownikowi auto, dla jego dobra, przecież i tak mu płacisz wynagrodzenie - to jest Twój chujowy tok rozumowania, dla mnie niepojęte. Akty wandalizmu zdarzają się non-stop, mniejsze czy większe, niekoniecznie na stadionie Lecha, banda kurwa zwierząt. Film dla zainteresowanych -

"Jeżeli to dla Ciebie nie jest problem to nie wiem na jakim Ty świecie żyjesz i zapewne nie byłeś na meczu w innym cywilizowanym kraju gdzie kibice idą ramię w ramię na stadion, a po spotakniu piją razem piwo."

A co to za kraj? Wielka Brytania może :-)?

Arsenal prowadzi z City 1-0, Manchester wiecej ma posiadania pilki, ale ladne prostopadle podanie Ramseya do Walcotta i ladne wykonczenie Anglika.

kolejny stek bzdur i pisanie nieprawdy. Hang ładnie się stara, jak tak dalej pójdzie to może dostanie angaż w jakiejś Gazecie której nazwy nie wypowiem. Tam jest prezentowany ten sam tok rozumowania oparty na kłamswach, pomówieniach ogólnikowych wrzutach.

Stadion w BDG nie byl przystosowany do meczu tej rangi i to mówiła nawet policja parę dni przed zawodami. I Co tam też takiego wielkiego się stało? Poszła jakaś brama, trochę płota, kibice pobiegali po bieżni i po murawie, nawet nikt sobie w ryj nie dał. Skandal normalnie. I nie wiem jak w Warszawie ale w Poznaniu za wszystkie szkody zapłacili KIBICE, nie klub. Więc nie wiem znowu o jakich strachach mówisz? Nie popieram tego oczywiście(muszę to powiedzieć byś za chwilę nie włożył mi w usta tekstu którego nie powiem) ale nie widze z ajkiego powodu był później ten cały ból dupy w PL. Mecz w Bydgoszczy a po meczu zamknięte stadiony w PŃ i Wawie. Gdzie tu sens i logika? Zbiorowe karanie widać nadal jest modne.

No tak bo na stadionach to przez 90 minut lecą kurwy i wyzwiska. No łapy opadają na Twoje komentarze. Wiadomo, że stadion to nie teatr a dzieciaki takie słowa słyszą i na podwórku i w przedszkolach a nazwywanie rodziców którzy idą z dzieciakami, debilami pozostawie bez odpowiedzi bo zwyczajnie szkoda mi klawiatury. gdy będziesz miał dzieciaki to licze, że będziesz konsekwentny i zakarzesz im oglądania TV, chodzenia do szkoly bo tam też są brzydkie słowa! Niech Każdy sobie to przeczyta i wyrobi temat na Twoje bądź moje zdanie.

I wcale nie chce wybielać kiboli. Bo jest kibol i kibol, Kibol który da Ci w ryj gdy spotkacie się w starciu i kibol który zajmuje się domami dziecka, spotkaniami z kombtantami itd. To środowisko jest tak rozległe, że te ogólnikowe stereotypy których ty uzywasz są zwyczajnie krzywdzące. Już widzę Twój ból tyłka gdyby w mediach zaczą się pojazd na ludzi związanych z MMA. Walki w klatkach, dzicz, zwierzęta. kopanie po glowach, brutalność, krew! To nie sport, to bandyckie zachowanie, zakazać - Twój tok myslenia.

Co ma Radwańska do tego? To, że jak gdzieś zagranica ciśnięci są rodacy to nikt japy nie otworzy(nie to żebym za nią przepadał) a gdy na stadionie pojawia sie transparent dotyczący chamskich litwinów to wszyscy przepraszają jak leci. Po grillowaniu drugim ulubionym sportem narodowym w Polsce jest przepraszanie. Nikt za to nie przeprosił. Czy ktoś przeprosił za litiwnów krzyczących "Polska kurwa" podczas hymnu? Nikt nie przeprosił. Była sraczka w mediach za oprawę "jihad Legia" a nikt kurwa nie przeprosił za oprawę z sierpem i młotem Hapoelu itd, itd.

Ku końcowi, chcesz, to pij sobie piwo z kim chcesz. Mnie do takich bratań nie ciągnie i nie widze w tym nic ciekawego by iść rmie w ramie i pic piwo z kibicem innej druzyny przed meczem. Jara Cię klimat piknikowych trybun, spoko Twoja sprawa tylko nie próbuj mnie przekonywać że to jest lepsze;)

A i nie jestem ani dzieciakiem, ani gówniarzem ani jakims internetowym chuliganem. O taki ze mnie zwykły kibic którzy chodzi na mecz i poprostu piszę to co widze lub to co wiem w czym się orientuje. Nikgo nie staram się na siłę bronić i wybielać. Próboję tylko odeprzeć bezpodstawne, kłamliwe ataki. No to by było na tyle:)

Aubameyang strzelił hat tricka na dzień dobry w BVB. Lewemu będzie ciężko zostać najlepszym strzelcem w drużynie, bo koleś jest niesamowity.

W Milanie beda sobie pluc w brode, jesli bedzie dalej tak gral. Arsenal 2-0, Walcott odwdzieczyl sie Ramsey'owi za podanie. City wydali ponad 100 mln na transfery, głownie ofensywne, a jakiegos wielkiego zagrozenia nie sprawiaja Kanonierom. Tylko, zeby Wenger, jesli Arsenal wygra nie powiedzial, ze maja sklad na mistrza Anglii i transferow nie zrobi. Wyczytalem, ze Luis Gustavo ma przejsc do Arsenalu.

Jeżeli Morata będzie grał tak słabo jak wczoraj, to Real potrzebuje natychmiast nowego napastnika... Casemiro ładnie wczoraj rozgrywał.

Jeżeli Morata będzie grał tak słabo jak wczoraj

wg mnie to był jego prime, niech sobie tylko Benzema paznokieć zwichnie to analnie to widzę ...

Ja już od dawna tęsknię za Igłą, a on już strzela dla Napoli xD

dobry mecz United, na pewno lepszy niz w przygotowaniach do sezonu, pierwsze trofeum Moyesa, jeszcze 37... ;)

Pogon wypuscila 3 punkty. :C

No tak, Alves już jeden słoik wazeliny nawcierał Neymarowi, teraz pora na Luiza. Problem w tym, że Barca daje ponoć coś koło 20 mln, Chelsea chce ponoć 50 mln, Mou wypalił, że tylko tracą czas. No ale Barcy chyba zaczyna powoli się spieszyć - Silva odpadł, Agger też, Luiz to nadal wielka niewiadoma, a uprzejmie wyrzucony z klubu Abidal wraca do reprezentacji Francji. Rosell to kawal wielkiego tumana i nie zazdroszczę takiego prezesa. Przygotowania do sezonu zajebiste, niczym objazdowe Harlem Globetrotters, liczę, że Messi przywiezie ze sobą coś z Tajlandii xD

Downing w West Hamie

To oby nie przechodził, bo lubię tego gracza i w dodatku jest dobrym zawodnikiem, co mnie trapi. Niech kupią Aggera!

Jak nie kupią Luiza czy innego klasowego stopera to nawet Messi z Neymarem mogą nie starczyć przy takiej dziurawej obronie.

gambit ma racje, rossel to debil, gosciu sie w ogole nie nadaje do zarzadzania klubem. laporta byl zajebisty

Downing w West Hamie

mi się ten transfer podoba, nawet bardziej niż ten pierwszy na linii liverpool- londyn.

cena może nie promocyjna, ale też nie wygórowana.

downing bedzie miał coś do udowodnienia i przy okazji wzmocni rywalizację na lewej stronie, bo jarvis gra w kratkę.

jeżeli oczywiście stuart przejdzie testy medyczne... :-)

Back