Piłka nożna

Arsenal złozyl oferte 40 mln funtow za Suareza ale LFC odrzuciło....

John W. Henry • @John_W_Henry

What do you think they're smoking over there at Emirates?

reakcja wlasciciela LFC po tej ofercie na twicie

Arsenal jeszcze w dupie zostanie, 'pewny' byl Pipita, teraz Suarez, Joveticia im city sprzatnelo, ciezko moze byc. :)

charlie.jpg

Cristiano Ronaldo zdobył w meczu z Bornemouth piękną bramkę z rzutu wolnego. Kilka minut wcześniej Portugalczyk również podszedł do wykonywania tego stałego fragmentu gry, ale jego strzał przeleciał nad poprzeczką. Piłka dosyć niefortunnie trafiła w siedzącego tam 11-letniego fana. Charlie Silverwood, bo tak się chłopak nazywa, doznał przez to podwójnego złamania nadgarstka. • To jeden z najbardziej spektakularnych sposobów, w jaki można złamać rękę, ale już wolę zrobić to właśnie tak niż, jak mój tata, spaść po prostu z drzewa • , powiedział młody kibic Bournemouth.

Charlie mimo podwójnego złamania wytrwał na trybunach do końca meczu i dopiero wówczas udał się do szpitala. • Nie spodziewałem się, że komuś może się przytrafić coś takiego. Jeśli nie podniósłbym lewej ręki, żeby zasłonić się przed uderzeniem, pewnie teraz nie miałbym przednich zębów • , dodał Charlie. Młody Anglik dostał już za to kilka prezentów. Od graczy Bournemouth otrzymał piłkę z podpisami całego zespołu, natomiast Steve Fletcher przekazał mu koszulkę wysłaną przez Real Madryt z autografami zawodników Królewskich. Na koniec Charlie otrzymał zaproszenie od Cristiano Ronaldo na Santiago Bernabóu. Oczywiście na koszt Portugalczyka.
Kruche kości mają te angielskie dzieci :-)

Co jak co, ale ja jeszcze nigdy nic nie złamałem :-)! U mnie to raczej pech :-)

Igła już na 100% w Napoli, bo nawet go Ancelotti nie powołał.

Hahah bo jakiś dziadek dostał jego koszulke? Dostal pewnie też 300 koszulek innych piłkarzy i wszystkie trzyma w tym samym pudle w piwnicy. Co innego, że karzeł naciskał na zarząd zeby powołać Martina [czy jak on sie tam nazywa] bo to jego ziomek z wioski w Urugwaju :D

Bale za 93 mln ... chyba Realowi skarbonka się otworzyła za bardzo. Jeżeli to prawda to mocno przepłacą.

Bale? Lubię kolesia, ale niech nadal spina się końcówką z AVB ... do Realu trafi Urugwajczyk i nic poza tym ...

atletico mineiro zdobywa copa libertadores...

podobnie jak w półfinale odrabia dwubramkową stratę z pierwszego meczu i wygrywa po karnych...

Wygrali 4-0 pierwszy mecz. Nie wiem jakim składem grali ale wątpie by super podstawowym. Więc i po co mieli się napinac na ten rewanż?

I ile tych punktów potracili? Bo widzę, że jesteś ekspertem to pytam.

Ogladalem, pierwsza polowe, gdzie (bach bach) Karabach mogl spokojnie z 3 bramy walnac, i byl po prostu lepszy.

Dzisiaj z Lechem pieniędzy bym nie postawił:-) chyba że na remis lub porażkę, a tego nie lubię : ) wynik 1-1, ew. 1-2, awans oczywiście pewny : )

Maryjan jak możesz,tylko zwycięstwo. Arlovski pewno tera w kotle daje ognia:)
Vojo faktycznie bardzo odmieniony, oby tak dalej. Fajna bramka Kędziory.

Zrobili to co mieli, wygrali. Ale pod koniec chyba za bardzo się rozluźnili. Nie można psuć kontry gdy się wychodzi 4 na 2(?). ILe by się nie wygrywalo to trzeba takie coś strzelać. Ale chyba każdy już chciał się wpisać na listę strzelców i chłopaki zapominali, że w piłce można też podawać;)

Na plus Pawłowski. Oby tylko zdrowie mu dopisywało to namiesza w tej naszej eksraklapie. Vojo chyba sam nie wierzy w to co gra ale póki co graliśmy z samymi ogórkami, nie umniejszając Honce I Ruchowi(tak wiem, 1-1 i w ogóle ale wydaje mi się, że Chorzowianie będą walczyli o utrzymanie).

Teraz Atak na Wilno:) Ciekawe czy dziennikarze z Wilna już zaczynają siać panikę:)

@ Arlovski

Przez te wlasnie punkty rankingowe nasi kopacze musza sie kopac w II rundach eliminacyjnych z jakimis kelnerami. Nasze druzyny nigdy nie zrobia postepu w Europie jesli beda odpuszczac takie wlasnie mecze jak dzisiaj slask, pozwalajac by zwyciestwo wymknelo im sie z rak w ostatnich minutach meczu w frajerski sposob. Typowe podejscie polskich pilkarzyn ktorzy przyjechali na wycieczke do czarnogory odbebnic mecz bo pierwszy byl wygrany 4-0. Nie zycze im aby w przyszlym roku po zakwalifikowaniu sie do eliminacji LE zabraklo im wlasnie tych 2 pukt ktore mogli zdobyc i zamiast byc rozstawionym i trafic na potencjalnie slabszego rywala z Lotwy badz Estoni, trafia na Udinesse badz PSV i sromotnie przepierd*la. Mam nadzieje ze nasze druzyny zaczna myslec przyszlosciowo a nie tylko o tym by przeslizgnac sie do nastepenej rundy jak najmniejszym nakladem sil. Cieszy jedynie fakt ze wygrala Legia, Lech i Piast ktory w regulaminowym czasie wygral 2:1 i zainkasowal 3 pkt na wlasne konto na przyszlosc, oraz do wspolnego rankingu klubowego Polskich druzyn. Z tego co pamietam liczbe wszystkich punktow zdobytych przez nasze zepoly, dzieli sie przez liczbe zepolow ktore nas w tym roku reprezentowaly. Powstaje w ten spodob wpolczynnik ktory jest dodawany do tych zdobytych przez druzyny reprezentujace polska ektraklase w ostatnich 5 latach. Dzieki jak najwiekszej ilosci zwyciestw mozemy awansowac w rankingu federacji, dzieki czemu np. mistrz naszej ligi nie zacznie od II rundy kwalifikacyjnej tylko od III, co zdejmie z nich te ''ciezkie brzemie'' i przymusowe konfrontacje z druzynami typy Levadii Talin czy Karabachu.

Dobra tylko, że tak naprawdę nie ma to przełożenia. Nie wiem, jakaś Polska drużyna musiała by wygrać LE by coś zmienić albo rok w rok 2-3 polskie teamy musialy by na wiosnę brać udział w europejskich pucharach a nie jak ma to miejsce teraz, czyli raz na 3 lata komuś coś wyjdzie. A tym kimś jest Lech bądź Legia. A to, ze Śląsk teraz zremisował to nic nie zmieni. I myślę, że piłkarze i sztab mieli to gdzieś, ważniejsze dla nic było lepiej znieść podróż, odbyć mecz bez kontuzji i zaoczędzić jak najwięcej sił na najbliższą potyczkę ligową.

I Lech nie zdobył 3 punktów tylko jakiś śmieszny procencik.

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2014.html

Oprocz wyczynu Utrechtu sa tez inne mniejsze lub wieksze niespodzianki:

Sturm Graz - Breidablik
Hacken - Sparta Prague
Omonia Nicosia - Astra Giurgiu
St.Johnstone - Rosenborg
Gefle - Anorthosis

Także naprawdę ogórków coraz mniej.

Saiyan nie wydaje mi sie zeby zwyciestwo dawalo 3pkt rankingowe. W eliminacjach za wygrana chyba jest 1 punkt.

Back