Piłka nożna

Teraz kibice Barcy widza jak to dobrze jest gdy to ich zespół ktoś oszukał. Wg mnie reka była i był to błąd sędziego. Giną od własnej broni.

Barcelony salcesony, Milany...(tu nie mam rymu) JUTRO RUSZA NAJLEPSZA LIGA NA ŚWIECIE.To dopiero będą emocje.

A tak wracając do tematu: Ciekawe ilu "kibiców" przelajkuje się na fejsbukach z Barcy na Milan w przypadku awansu Rossonerich:-)

a co powiesz o tej powtórce? Naprawdę widzisz tam rękę?

Moim zdaniem ona jasno pokazuje, że ręką w tej akcji zagrał jedynie gracz Barcelony.

u57pu.jpg

JA do czasu filmiku raph'a byłem święcie przekonany,że tam była ręka ewidentnie,ale teraz widzę,że być jej nie powinno. Czyli sędzia dobrze zrobił, a ja nie moge napisać "Po raz pierwszy od 6 lat mam wrażenie,że sędzia wyruchał Barcę"

Oglądałem, w drugim meczu widziałem czerwo za to,że Busquets dostał ataku symulki. W pierwszym meczu zdaje się,ze Inter strzelił bramkę ze spalonego, o to chodzi, tak?

Ostatni mecz z Granadą, Pedro podawał na pustą bramkę (nie pamiętam już do kogo) spalonego nie było, jednak sędzia go zagwizdał. W meczu z Espanyolem były 3 takie sytuacje, to tylko ostatnie przykłady. No tak, ale oczywiście sędziowie zawsze pomagają Barcelonie. Ale to i tak do nikogo nie dotrze, więc po co ja to pisze... Barca to zawsze według fanów Realu będzie teatrzyk któremu pomagają sędziowie.

Porozmawiajmy lepiej o taktyce i bramkach, a nie komu sędziowi pomagają i kto symuluje ( bo żadna drużyna na świecie święta niestety nie jest).

Dziwne glosy po tym meczu...jaka sensacja? jaka niespodzianka?

To jest faza pucharowa Ligi Mistrzów, a nie La Liga więc gdzie tu sensacja?

Wygrał lepszy i tyle, FCB nie będzie do końca świata wszystkiego wygrywać, w końcu zejdą z piedestału poza tym grali z Milanem, a nie z Artmedią Pietrzałką!

Co za różnica czy była ręka? Jak są tacy wielcy to wygrają 3:0 u siebie i już.

P.S. Hala Madrid!

bazując na filmiku, który wrzucił rapha widzę, że alba dostaje piłką w ramię i ta trafia gracza milanu również w ramię, tylko w jego wewnętrzną stronę.

gdyby trafiła w przedramię lub dłoń mógłbym polemizować, ale w takiej sytuacji nie ma z czym...

tak jak napisał królik:

arbiret idący z duchem gry puszcza oba zagrania

i gol jest słusznie uznany.

gdyby jednak gwizdnął przewinienie jakiejś wielkiej zbrodni by nie popełnił.

chcąc jednak zachować obiektywizm ja bramkę bym uznał.

pozwolę sobie jeszcze na delikatną uszczypliwość i pytanie do naszego piłkarskiego "antoniego macierewicza":

bedzie musiala przejsc do swojej ulubionej taktyki 4333 z sędziami w składzie

sędzia techniczny jest z barceloną, czy przeciw, a może jest całkiem obojętny sytuacji, bo jak dobrze liczę to nie brałeś go pod uwagę, tworząc swoją kolejną wiekopomną teorię?

@TheLastEmperorrr Nie tylko kibice Realu(i to tylko garstka i często tacy co bardziej od kibicowania Realowi kibicują przeciwnikom Barcelony ale i tak nie wszyscy, nie można uogolniać) mówią o Barcelonie jako o teatrze ale wielu kibiców bądź też "kibiców", którzy są fanami innych klubów, więc nie jest tak że fani Realu są tylko winni.

Co to jest ramie, a co to jest bark? Od kiedy to zagranie ramieniem nie jest przewinieniem? Do tego Alba trzymał ręce przy sobie, żeby uniknąc zagrania ręką, a Zapata miał ręce szeroko i w dodatku po co je unosił do góry?

@AL

zauważ jednak, że zapata ucieka z rękami zanim piłka trafia w albę, także o celowe działanie bym go tutaj nie podejrzewał.

gdyby piłka nie trafiła w gracza barcelony mogłaby zachaczyć o jego rękę, stąd pewnie ten ruch.

arbitra w tej sytuacji drukarzem bym nie nazwał, chociaż jako sympatyk barcelony wolałbym w tej akcji usłyszeć gwizdek

to tylko moja interpretacja, nie mam monopolu na rację, więc mogę się mylić.

sędzia techniczny jest z barceloną, czy przeciw, a może jest całkiem obojętny sytuacji, bo jak dobrze liczę to nie brałeś go pod uwagę, tworząc swoją kolejną wiekopomną teorię?

Na boisku jest dwóch linowych z tego co mi wiadomo, bo techniczny jest 4 arbitrem.

Przypominam,że rok temu Milan wygrał u siebie 4:0, a potem przegrał 3:0 na wyjeździe i mało brakowało, a by odpadli po takiej zaliczce. Jedyny dobry sposób dla nich to strzelić szybko bramkę i bunkier, bo 4 goli to już nie strzeli im Barca jak postawią autobus.

Większość sytuacji w polu karnym, gdzie sędzia wskazuje na 11 to jest właśnie niecelowe zagranie piłki ręką. Nie ma czegoś takiego jak niezamierzone czy niecelowe zagranie piłki ręką. Zapata miał ręce szeroko więc zwiększył swoją powierzchnię i jakby miał je przy sobie to piłka by poleciała dalej. Jego ręka przyczyniła się do strzelenia bramki więc tym bardziej powinna zostać odgwizdana.

Polecam przeczytać

http://www.weszlo.com/news/4895-Jak_to_z_gra_reka_bywa.

szkoda, że nawet pismaki na weszlo mają "fazę Bracy" i sami zaprzeczają swojemu artkułowi :]

Oj fapowanie do barcy na weszlo jest tam od kilku sezonow, dopiero to zauwazyles? :-)

Ładnie Lyon narazie gra i 1:0!! Jeszcze jedną strzelić, i będzie już spokój do końca meczu i awans!

Cieżko znaleźć w Polsce media gdzie nie ma fapowania do Barcy :-)

Dzisiaj na TVN Turbo Liverpool-Zenit :-)

Mojso 1-0 czy 2-0 to nadal wynik przy którym 1 gol dla Spurs nie daje awansu Francuzom.

Wiem, ale przy takiej grze jaką teraz prezentuje Lyon to przy 2:0 już byłbym bardzo, ale to bardzo spokojny :)

No nie wierzę, w 90 minucie stracić gola, Jezu ale cioty, tak to jest jak się zdejmuję wszytkich napastników kurwa!

haha, no i Moussa ruchnal Lyon, elegancko, kibicuje angielskim druzynom troche. :)

Inter dominacja, fajnie LE sie zapowiada.

Ja obstawiłem każdy mecz poniżej 2.5 goli narazie oprócz interu wszystko siada, oczywiście każdy w singlu :)

Kurwa. TVN Turbo robią jakieś jaja. Jeszcze dzisiaj rano sprawdzałem program i miał byc Liverpool... Brak słów.

Back