Piłka nożna

Mimo dwubramkowej przewagi Milan i tak będzie miał bardzo ciężko w starciu rewanżowym. Barcelona będzie grała pod coraz większą presją z każdą upływającą minutą.

Milan zabarykaduje się na własnym polu karnym i znowu Barca nie będzie miała nawet jednej okazji. To chyba koniec tej ery w piłce nożnej. Jak widać Celtic to nie był przypadek, sposób na Barcelonę został znaleziony i coraz więcej zespołów potrafi go wykorzystać

to jaki jest ten sposob? jesli fcb wychodzi w dobrej dyspozycji to jest w stanie zneutralizowac kazdy zespol na swiecie. po prostu niektore mecze im sie nie ukladaja i gubia gdzies ten rytm. thats only my opinion.

Tak tak teraz powiedzmy że to przez sędziego Barcelona przegrała mecz :D

Najgorsze spotkanie FCB od bardzo dawna, świetnie zorganizowany Milan wystarczył na tak słabo dysponowaną dziś Barcę :)

Tar po co wrzucasz Real do koszyka z Barcą? Katalończycy z taką grą to jedynie na ligę ogórków, widać, że jak Messi nic nie przepchnie to cosik zaczyna szwankować. A co do błedu sędziego to niby w futbolu suma szcześcia równa się zero, ale Barca i tak po tym zagraniu jest grubo ponad kreską :]

sposób na Barcelonę został znaleziony i coraz więcej zespołów potrafi go wykorzystać

i jeszcze koniec ery, nieźle ubawiłeś mnie tym tekstem suchar. Ciekawe kto poszedł opatentować ten sposób :p

No to teraz barca bedzie musiala przejsc do swojej ulubionej taktyki 4333 z sędziami w składzie jeśli chcą coś ugrać

Bulino i thelastemperor aka spasiony rusek: strasznie mi wszystko jedno jeśli chodzi o twoje zdanie

Trzeba się cieszyć, że za dwa dni wraca ekstraklasa, wydaje mi się, że spotkanie Bełchatowa z Podbeskidziem będzie znacznie ciekawsze od dzisiejszego pokazanego w TVP. Swoją drogą Szpaku - mistrz nie przestaje mnie zadziwiać.

rozsadek podpowiadal, ze Milan w sredniej formie bez super Mario rozjedzie 2:0 fcb w gazie? ciezko mi w to uwierzyc. sam 'kibicuje' czesto przeciwnikom fcb, just for fun, ale zakladow raczej bym nie robil. :)

Jeśłi Milan ma coś strzelić, to raczej pod koniec kiedy Barcelona będzie musiała atakować na maksa. Jednak i tak najciekawszy mecz rewanżowej kolejki będzie się toczył między Realem a MU.

Nie jestem obiektywny i raczej nie obstawiam meczy Milanu, ale raz, że Barcelona nie jest w takim gazie jak 2 lata temu, Celtic dowiódł, że Barca przy mocnej dyscyplinie jest do zrobienia, Milan w zeszłym roku już pokazał, że spisywany na straty jest w stanie walczyć z Barcą jak równy z równym. Milan jest teraz w trakcie przebudowy/odbudowy i jest piekielnie zmotywowany, a kursy pomiędzy 6 i 7 na zwycięstwo Milanu na San Siro przy komplecie widzów to spora przesada.

zasnąłem w przerwie i jak się okazało była to dobra decyzja... :-)

wynik fatalny i remis bramkowy, którego sobie życzyłem przed meczem, jako minimum teraz urósł do niebotycznych rozmiarów...

barca do rewanżu przystąpi z nożem na gardle i już nie jako faworyt.

jesteśmy przed meczami rewanżowymi, także teoretycznie nie można jeszcze nikogo skreślać, ale na chwilę obecną ekipy z dwóch najsilniejszych lig w europie w ćwierćfinale będą miały jednego przedstawiciela...

Barcelona straciła przynajmniej jednego gola w dziesięciu ostatnich meczach. W dość słabo obsadzonej lidze (mówię o całości) traci ponad jedną bramkę na mecz. Zatrzymać 1000 podań coraz łatwiej, a defensywa Barcelony jest coraz słabsza i coraz wolniejsza. Ja już jakiegoś czasu mam wrażenie, że Barcelona najlepszą drużyną świata jest tylko w mediach, głównie w polskich.

zasnąłem w przerwie i jak się okazało była to dobra decyzja...
smile.gif

haha miałem tak samo. Ostatnio jak komentuje Szpakowski do spółki z Juskowiakiem to zawsze ucinam sobie drzemkę w trakcie meczu. Komentowanie Szpka ogranicza się do relacjonowania tego co się dzieje na boisku. Nie pamiętam, żeby przygotował jakieś ciekawostki o danym meczu czy o piłkarzach. Jedynie zapadła mi w pamięci powtórzona z 10 razy w jednym z meczów o tym jak Zidan polecił Varana. W dodatku niedość, że nie potrafi poprawnie wymówić większości nazwisk piłkarzy światowego formatu to jest taki nundy, ze zazwyczaj dopada mnie sen.

Co do meczu Milan go wygrał dzięki błędnej dycyzji sędziego przy pierwszej bramce. Była ewidentna ręka, której nie chciał widzieć ani sędzia główny, ani bramkowy. Druga bramka to już konsenkwencja tego, że Barca się otworzyła i nadziała się na kontre.

Panowie jeśli chodzi o pierwszą bramkę to pamiętajmy, że faulem jest zagranie ręką. Musi być intencja, a zawodnik Milanu dostał po prostu piłką po rykoszecie. Ja bym tego nie gwizdał.

Piłką dostał po rykoszecie, ale ręki nie miał przy sobie i te zagranie miało wpływ na strzeloną bramkę. W takich sytuacjach to sędzia gwizdał rzut wolny albo rzut karny. Nie pamiętam meczu w którym sędzia podbiega i pyta piłkarza czy miał intencje zagrać piłke ręką. Jakby tak było to nie widziałbyś większości rzutów karnych podyktowanych za zagranie piłki ręką.

Po tej bramce Barcelona bardziej się otworzyła i chciała odrobić strate. Nadziali się na szybką kontre i było już 2-0. Przyznaje, że grali piach, ale nie zasłużyli na taka przegraną.

nie wiem czy to złudzenie czy przeróbka jakaś,

ale tutaj wyraźnie widać, że jedynym piłkarzem, który dotknął w tej akcji piłkę ręką był gracz Barcelony z numerem 18

https://www.youtube.com/watch?v=tWeMicvkYOc

ibcKx36owXsO6H.gif

@ Gaara, Al

Ale zwróćcie uwagę na zagranie Alby. Piłka odbija się od niego dosłownie metr przed zawodnikiem Milanu, który odsuwa się od strzału i nie ma szans na reakcje. Takiej sytuacji nie powinno się gwizdać. Już pomijając fakt, że jedyną osobą, która zagrała ręką w tej akcji to zawodnik Barcy.

Ja po tej powtórce nie jestem przekonany czy nie było ręki. Lewa ręka Zapaty mogła brać w tym udział. Powtórka z kamery za bramką pewnie by to wyjaśniła.

@ Gaara

Po pierwsze to powinniśmy skończyć z gadaniem o ręce przy sobie, bo jest to coś w rodzaju urban legend. Nie ma czegoś takiego w przepisach. W tej sytuaji prędzej powinno być odgwizdanie ręki Alby. Mogł on kontrolować lot piłki i nie zrobił nic aby unikonąć kontaktu jego ręki z piłką. Więc jego zagranie było celowe. A jeśli już mowisz o rękach przy ciele to lepiej w tym przypadku by pasowało określenie o rękach przy głowie.

Według mnie arbiret idący z duchem gry puszcza oba zagrania i ładnie może usprawiedliwić swoją decyzję posiłkując się zasadami gry w piłkę nożną.

Back