Piłka nożna

A Pepe jedną nogą na stole operacyjnym dzisiaj był, operacja kostki. Real ma 4 obrońców do dyspozycji na niedzielę : Arbeloa,Varane,Nacho,Carvalho..

Ba juz podpisany. no i dobrze, Falcao zablokowali chociaz, wole Djembe 'wzmacniajacego' CFC niz Kolumbijczyka. Sturridge za 12mln do Lpoolu, Ba za 7 do CFC. nie wiem co oni z tymi cenami maja.

Carvalho? predzej Essien zagra na obronie jesli jest dostepny albo Khedira.

To będzie gratka dla fanów piłki nożnej i widzów Telewizji Polskiej! 13 lutego TVP przeprowadzi transmisję z meczu 1/8 finału Ligi Mistrzów Szachtar Donieck • Borussia Dortmund, a tydzień później ze starcia Milanu z Barceloną.

Mwhahhahaha

czyli najlepiej zapowiadajace sie widowisko sobie odpuscili? dzieki Bogu mamy Internet. :-)

Ba za 7 do CFC. nie wiem co oni z tymi cenami maja

wydaje mi się, że w kontrakcie mógł mieć klauzulę na taką właśnie kwotę.

w ogóle musi mieć operatywnego menadżera, ponieważ tenże demba ba przyjechał na wyspy w połowie sezonu 2010/11 za coś około 3-4 mln euro do west hamu.

i tam miał taki zapis, który pozwalał mu opuścić klub za darmo w razie spadku z ligi.

a jak wiadomo młoty, dzięki temu nieudacznikowi jakim jest avram grant, z ligi spadły.

i tak nasz bohater znalazł się w newcastle.

jose-mourinho-reakcja-na-mecz-bvb-w-tvp-gif

Nie no na bank będzie w polskiej telewizji, jakieś canal+sport czy coś, ale na pewno nie w publicznej telewizji...

220 funtow bilet mi wyjdzie na Celtic - Juve ;/ myslalem ze jednak troche mniej.

Ach uroki kupowania biletow od konikow.:-)

Za MU-Real krzycza tutaj 180 funtow ale poczekam moze jakis kolezka cos lepiej ogarnie.

Sory chłopaki ale czego się spodziewaliście ?

Polska pilka jest tak nędzna, a jedynymi piłkarzami których kojarzą janusze to ci z BVB. Drugim targetem jest Barcelona mająca też pewnie setki tysięcy niedzielnych fanów. Osobiście nie raz na imprezach spotkałem się z laskami, które uslyszą temat "piłka nozna" to odrazu pytają "a jak tam barcelona ? ... itp."

Nie no, to, że Barcelona leci to chyba nikogo nie dziwi, zważywszy na fakt, że równoległy mecz to starcie Galatasaray-Schalke.

Mecz Barcy nie dziwi, bo i rywal klasowy w miarę.

Ale,że Real- Utd nie poleci, przecież to 2 z 3 największych klubów w historii tego sportu, jeżeli nie dwa największe..

Telewizja Polska, z punktu widzenia ich, hmm, powiedzmy "misji", nie widzę żadnego powodu do krytyki, o czym zresztą już kiedyś wspominałem. Trzech Polaków odgrywa kluczowe role w klubie walczącym o najwyższe cele + potworny głód Ligi Mistrzów na naszym podwórku.

nie bronię w żadnym wypadku TVP, ale aż tak bardzo nie oburzam się tą decyzją. Ani Real ani ManU nie grają wielkiej piłki w tym sezonie (Borussie w niemieckiej może też nie, ale w LM grali bardzo ładnie)

No dobra ale pamiętam widziałem rok, dwa lata temu sondę o popularności klubów piłkarskich wśród Polaków. Real i ManU były 2. i 3. i TVP chce mi wmówić, że chętniej obejrzymy BVB z Górnikiem? (Nie wątpie, że Borussia w takiej sondzie dziś byłaby wysoko, znacznie wyżej niż wtedy ale wątpię czy by wyprzedziła Real, ManU i Barce)

Oczywiste jest, iż nie chodzi tu o BVB. Chodzi tylko i wyłącznie o Lewandowskiego, Błaszczykowskiego i Piszczka.

Popularność BVB w Polsce - a raczej jej wzrost od ostatnich dwóch lat - jest w 99% związany z karierami Kuby, Lewego i Piszczka.

Back