Piłka nożna

Akurat oamietam ten turniej bardzo dobrze. :)
Ja nie mówię, że sie nie należał, po prostu od finału w 98 nienawidzę żabojadów i jak zbierają na łeb to za każdym razem sie cieszę :fjedzia:
To samo z Zidanem, o ile zawsze będę go szanował za to jak dobrze kopał piłkę, tak za grę w dwóch drużynach, których szczerze nie cierpię to ciężko mi o jakąkolwiek sympatię :beczka:
Rozumiem Byku! Choć wtedy repra Francji była biała teraz to wyjątki :juanlaugh:
Ja tam przynależności do barw klubowych nigdy nie rozumiałem, bo sam kibicuję zawodnikom no ale kto co lubi :fjedzia:

Daj spokój, tak to my możemy zmieniać w kółko. Dać Urbanowi jeszcze jedne eliminacje, a prędzej czy później i tak selekcjonerem zostanie Siemieniec.
Cel miał dostać się na Mundial i go nie zrealizował, a jeśli chłop przy powołaniach kieruje się prywatnymi sprawami i tym czy ktoś telefon odebrał kiedyś czy nie to też srednio o nim świadczy, dziś brakowało dobrych zmian pod koniec bo co najmniej jeden środkowy obrońca był do zmiany by wprowadzić kogoś świeżego i dołożyć sił na końcówkę meczu z tyłu i taki Walukiewicz by się przydał na pewno, a jedną zmianę jaką zrobił to ściągnął dobrze grającego Świderskiego. Jakoś mnie on nie przekonuje

Cel miał dostać się na Mundial i go nie zrealizował, a jeśli chłop przy powołaniach kieruje się prywatnymi sprawami i tym czy ktoś telefon odebrał kiedyś czy nie to też srednio o nim świadczy, dziś brakowało dobrych zmian pod koniec bo co najmniej jeden środkowy obrońca był do zmiany by wprowadzić kogoś świeżego i dołożyć sił na końcówkę meczu z tyłu i taki Walukiewicz by się przydał na pewno, a jedną zmianę jaką zrobił to ściągnął dobrze grającego Świderskiego. Jakoś mnie on nie przekonuje
Przecież te eliminacje zajebał Probierz. Wystarczyło nie skompromitować sie w Helsinkach i w meczu z Holandią można bylo pokusić się o więcej, a tak już było wiadomo, ze jest chujnia i różnica bramek nie do zniwelowania

Przecież te eliminacje zajebał Probierz. Wystarczyło nie skompromitować sie w Helsinkach i w meczu z Holandią można bylo pokusić się o więcej, a tak już było wiadomo, ze jest chujnia i różnica bramek nie do zniwelowania
I tak nikt raczej nie sądził, że wyjdziemy z pierwszego miejsca i po losowaniu już byliśmy skazani na baraże, a Probierz do dzisiejszego meczu nic nie ma bo to personalne decyzje Urbana miały duży wpływ na to jak to dziś wyglądało i Szwedzi byli spokojnie do jebnięcia

I jedna bardzo ważna rzecz w kwestii reprezentacji- przestańmy szukać kwadratowych jaj i grajmy jak ludzie czwórką z tyłu. Kompletnie nie rozumiem tego hajpu na 3 ŚO i wahadła, bo my zwyczajnie nie mamy do tego ludzi ani pomysłu

Urban inaczej niż Czesio i Probierz poległ na pragmatyźmie. Tamci nawet jak gadali, że bedą grali w piłke a nie murarka i laga na Robercika to finalnie i tak była ta laga i autobus w polu karnym. Ale wynik z reguły był lepszy niż gra. Oczywiście Bednarek jako lider obrony koło Glika nie stał choćby nie wiem co. Paradoksalnie drużyna z ogonu PL dawała mu troche pokory, teraz jako ha-tfu pan gwiazdor Porto "lekko" odleciał do spółki z Kiwiorem. Wiśniewski jako autorski pomysł Urbana wpisał sie idealnie w ogólny obraz. 88 minut OK a potem raz Gyo zrobił mu kuku i po ptokach.

Jaki Probierz. Ludzie ta Szwecja która właśnie wywaliła Polskę miała 2 punkty w eliminacjach MŚ. :beczka:

Największa przegrana meczu :jon:
d0c3c5a49c098c6c4673fc575850ffddf238354c31837fc6f778adaa7c302262.jpg

:star wars::happy dance::juanlaugh:

Boliwia 16-1 w rożnych, Irak jeden celny strzał na bramke w II połowie ale to wystarczyło do wygranej 2-1.

i bilet do stanów zapewnia im gość nazwiskiem hussein…

W I składzie m.in. gość z Craxy i rezerwowy Pogoni Szczecin. Ale na MŚ trafili na FRA, NOR i Senegal czyli chyba solidny kandydat do najgorszego bilansu bramkowego (u buka hat-trick Halanda jakieś 1.3? :lol:).

Oglądam właśnie sobie powtórki i to, że tam karnego na Kamińskim nie było to jest pierdolony skandal.
To samo z kartkami dla Bergvalla, chłop powinien wylecieć chwilę po wejściu, bo mając żółtą kartkę faluje ostro i spokojnie daje podstawy do pokazania drugiej.
Dodać do tego faul z kapelusza na murzynie, gdzie stojący blisko liniowy nic nie widział, a chwile później pada gol...
Nie zmienia to faktu, że sami sobie ukręciliśmy bat na dupę kompromitującą grą w obronie.

Jak od pewnego czasu miałem w kadrę wyjebane, tak dzisiaj dalej siedzę wkurwiony

Moim zdaniem główny problem leży w taktyce. Polscy selekcjonerzy konsekwentnie stawiają na bramkarzy wysokich, kiedy powinni po prostu postawić na bramce grubego.

Jebać wlochow za ten finał z 2006. Zizu tam grał turniej życia i szefował w finale to jebany materazzi mu rodzinę obrażał. Dobre że mu z barana zajebał, szkoda że tak słabo i nie wykluczył go z gry, no ale huj. Gorsza drużyna wygrała i to nie pierwszy i nie ostatni raz w piłce.
Zidan to jeden z moich ulubionych piłkarzy ever. Pamiętam ten turniej i grę Zidana tam:antonio:. W ogóle nie wiem czy to przez sentyment czy na prawdę był taki dobry poziom, ale uważam że to najlepszy mundial jaki oglądałem

Jebać wlochow za ten finał z 2006. Zizu tam grał turniej życia i szefował w finale to jebany materazzi mu rodzinę obrażał. Dobre że mu z barana zajebał, szkoda że tak słabo i nie wykluczył go z gry, no ale huj. Gorsza drużyna wygrała i to nie pierwszy i nie ostatni raz w piłce.
mnie tam osobiście każda porażku żabojadów i Zizu cieszyła
:fjedzia:
i to się nie zmieniło, wciąż cieszy

Najwięcej goli we wszystkich rozgrywkach w 2026 roku

Viktor Gyökeres – 12 goli
Mbappe-9 goli
Sesko - 8 goli

Przynajmniej będzie usprawiedliwienie

Nie dość że człowiek wstał wkurwiony, to jak ogarnąłem co miałem ogarnąć i wróciłem to sobie przejrzałem kto jedzie na mistrzostwa i jestem jeszcze bardziej wkurwiony niż z rana :płacz:

Teraz sobie przypomniałem, że w 2022 byliśmy na mundialu, bo w finalnym barażu z Rosją wykluczyli Rosjanów za wojnę. Ciekawe czy dziś nie byłoby passy 8 lat bez Mundialu zamiast 4.

Back