Piłka nożna

Po meczu Brugge vs Afc na kanonierzy.com wszyscy uznali, że nie ma dziś dobrych 9 i tęsknią za Oliverem Giroud. Co ten spadek jakości zrobił z ludźmi :beczka:

Legia w pizde od syna aliego abdelaziza xDDD

A Jaga to szkoda babola Abramowicza, bo widać było że w tej drugiej połowie Rayo było do zranienia.

Od dekad nie śledzę eklapy. Dlaczego Papszun chce zamienić Raków, który obecnie jest 3 w lidze i 3 w LKE na spadkową Legię? I to jeszcze ostro walczy skubany :lol:

Jeszcze patrzę ten skład Mainz na wartości zawodników bo tam nikt specjalnie jakoś się nie wyróżnia na tle Lecha i pokazuje, że najwyżej wyceniany jest Nebel na 24mln euro :juanlaugh:

W seria A taka posucha, że Vardy i Modric zgarniają tytuły gracza miesiąca ligi. :lol: Tam to już taki spadek, że z 2 latemu rzuciłem nawet patrzenie na skróty. Zostałem tylko przy PL , Barcelonie,Baya i Realu.

Karim Benzema: "What's going wrong at Real Madrid? They lack a connection between Mbappé, Vini, Bellingham and Rodrygo.Each one needs to know his role: Jude needs to know he's a playmaker, not a striker. Mbappé needs to know he's a forward, not a playmaker, Vini is a LW, not a number 6...Once everyone of them knows their role better, it's done"

Po meczu Real vs City rozgorzała dyskusja na rm.pl, że przyjście Haalanda do Madrytu musi zamknąc jego ambicje do ZP, bo tu zawsze 1 będzie Mbappe. Ciekawe skąd te przekonanie.

Ogólnie to jestem ciekawy jakby się tam bramki rozłożyły między tą dwójką.

W 2026 roku Mbappe będzie miał 28 lat, a Rashford 29 lat.

1765618808744.jpeg

Najdrożsi obecnie polscy zawodnicy z pola z Polski wg Transfermarkt
25 mln euro- Jakub Kiwior
22 mln - Matty Cash
17 mln - Nicola Zalewski
14 mln - Sebastian Szymański
12 mln - Oskar Pietuszewski
10 mln - Piotr Zieliński,
9 mln - Jan Bednarek, Robert Lewandowski,Jakub Moder

Te wyceny dobrze pokazują biedę reprezentacji na przyszłe lata pod kątem skrzydeł i ataku. Jak się nie złapiemy na te MŚ to może być dłuuuga przerwa.

Bednarek wymiata w Porto, znalazl wreszcie swoje miejsce, do tego Kiwior

Back