Piłka nożna

Zagraniczny z metalem, podejściem psychologicznym i zbudowaniem pewności siebie, wymiana grajków, ale czy jest ktoś taki dostępny, jeśli nie, zostaje tylko Urban

Ale Fejowi się opłacało odejść z Legii hahahaha. Ligue 2 wita.

Swoją drogą, wie ktoś dlaczego Raków w Europie nie może grać na swoim stadioniku tylko będą dymac do Sosnowca w razie awansu?

No niech ktoś powie, że to nie jest idealny trener dla Los Negros xD
Xabi powiedział, że kto nie presuje ten nie będzie grał ...Mbappe dostał gorączki :antonio:
1000012024.jpg

Dziwi mnie, że jakoś nikt nie porusza tematu o złotej piłce dla Vitinhi, który w tym roku wygrał wszystko co istotne, a ciągle pierdolą o Dembele/Yamalu zapominając też o Salahu, który wykręcił świetne liczby w Premier League i pobiłby pewnie wszelkie rekordy, tylko w końcówce zwolnił, szczególnie jak mieli mistrza jakieś 5 kolejek przed końcem.

@HubiSSJ3 , ch*j tam jakaś pseudo gala gdzie liczą się głosy Mozambiku, Makau, Dżibuti czy innej Burundi xD
Za kwadrans pan piłkarz Mastablasta gra w najważniejszym turnieju klubowym w tym roku. Cza zobaczyć czy Real będzie miał kolejnego Franco, który poprowadzi do chwały :awesome:

Nie spełnia wym
Ale Fejowi się opłacało odejść z Legii hahahaha. Ligue 2 wita.

Swoją drogą, wie ktoś dlaczego Raków w Europie nie może grać na swoim stadioniku tylko będą dymac do Sosnowca w razie awansu?
Nie spełnia wymogów uefy na fazę grupową
Tzn elimicjacje u siebie , ale ewentualna faza ligowa już gdzieś indziej, a z Sosnowcem podpisali wtedy na trzy lata umowę i wciąż obowiązuje.

Nie spełnia wym

Nie spełnia wymogów uefy na fazę grupową
Tzn elimicjacje u siebie , ale ewentualna faza ligowa już gdzieś indziej, a z Sosnowcem podpisali wtedy na trzy lata umowę i wciąż obowiązuje.
A wiesz konkretnie jakich nie spełnia? Jest to śmieszne że jedną rundę mogą grać na tym boisku, a drugiej już nie mogą bo nie spełnia wymogów, ciekawi mnie to, o co tam chodzi konkretnie z tymi wymogami? Boisko jest? Jest, wystarczy do rozegrania meczu :)

Primadonny jebane.

A wiesz konkretnie jakich nie spełnia? Jest to śmieszne że jedną rundę mogą grać na tym boisku, a drugiej już nie mogą bo nie spełnia wymogów, ciekawi mnie to, o co tam chodzi konkretnie z tymi wymogami? Boisko jest? Jest, wystarczy do rozegrania meczu :)

Primadonny jebane.

Minimum 8tys miejsc siedzących, na Rakowie jest 5500. Plus masa innych wymogów, tutaj możesz sobie posprawdzać co trzeba mieć na mecze LM:

Kategoria 4. Podejrzewam, że kryterium miejsc to nie jedyne którego nie spełnia Raków.

Minimum 8tys miejsc siedzących, na Rakowie jest 5500. Plus masa innych wymogów, tutaj możesz sobie posprawdzać co trzeba mieć na mecze LM:

Kategoria 4. Podejrzewam, że kryterium miejsc to nie jedyne którego nie spełnia Raków.
Byłem przekonany że tam jest z 12k miejsc przynajmniej, najgorszy stadion ligi? Podobna półka co Niepołomice czy Nieciecza?

A przecież Rakowowi mieli stadion budować, było klepane o tym przez dziennikarzy typu Borek mniej więcej wtedy gdy Raków zdobył mistrza, i co?

A przecież Rakowowi mieli stadion budować, było klepane o tym przez dziennikarzy typu Borek mniej więcej wtedy gdy Raków zdobył mistrza, i co?

Podobno nic z tego nie będzie, bo chodzą głosy, że w sumie Świerczewski ma dość dokładania do tego biznesu i jak każdy w czasach kryzysu zacznie oszczędzać, więc może wycofać się z dokładania do kasy Rakowa, a że nie jesteśmy poważną ligą, to żaden Arab tego nie zasypie.

Podobno nic z tego nie będzie, bo chodzą głosy, że w sumie Świerczewski ma dość dokładania do tego biznesu i jak każdy w czasach kryzysu zacznie oszczędzać, więc może wycofać się z dokładania do kasy Rakowa, a że nie jesteśmy poważną ligą, to żaden Arab tego nie zasypie.
Co do tej ostatniej kwestii, to naprawdę mnie dziwi, bo wchodzi taki arab co wyłoży siano za jeden sezon gry Ronaldo, i ma mistrza na 5 lat, niby przez kibiców, ale przecież taki arab w swoim arabowie miałby wyjebane na kibiców. To musi być konkretne bagno że tutaj pieniądze nie idą. Bo w skali światowej w Polski klub naprawdę wystarczy włożyć "grosze" żeby grać co sezon w Europie i sprzedawać zawodników.

E: przecież nasze kluby są w całości tyle warte co pensja za rok gry poważnego zawodnika z tej najwyższej półki, czyli tyle co nic.

Co do tej ostatniej kwestii, to naprawdę mnie dziwi, bo wchodzi taki arab co wyłoży siano za jeden sezon gry Ronaldo, i ma mistrza na 5 lat, niby przez kibiców, ale przecież taki arab w swoim arabowie miałby wyjebane na kibiców. To musi być konkretne bagno że tutaj pieniądze nie idą. Bo w skali światowej w Polski klub naprawdę wystarczy włożyć "grosze" żeby grać co sezon w Europie i sprzedawać zawodników.

E: przecież nasze kluby są w całości tyle warte co pensja za rok gry poważnego zawodnika z tej najwyższej półki, czyli tyle co nic.

Ale z Polski nie ma żadnego sportwashingu :) My się nie rzucimy w oczy kompletnie, to nie pójdzie świat, chyba że by doszło do abstrakcji typu polski klub w półfinale LM co nawet z arabską kasą jest nierealne. Więc tylko o to chodzi, te zjawisko potrzebuje dużych miast, nazwisk i otoczenia.

Ale z Polski nie ma żadnego sportwashingu :) My się nie rzucimy w oczy kompletnie, to nie pójdzie świat, chyba że by doszło do abstrakcji typu polski klub w półfinale LM co nawet z arabską kasą jest nierealne. Więc tylko o to chodzi, te zjawisko potrzebuje dużych miast, nazwisk i otoczenia.
No ale to jak wyjaśnisz to że inwestują w jakiś austriacki klub które ma takie same szanse na ten sukces jak Polski klub? J a myślę że tam jest konkretny syf i dlatego wolą inwestować w inne rynki, bo to jest zbyt banalne by nie było czegoś grubszego na rzeczy. A co do arabskiej kasy, czy ja wiem? Z poważnym hajsem jakikolwiek Polski klub z czołówki by się wbił do top 5 ligi francuskiej, a tam to już się autostrada otwiera. Zresztą wyniki Polskich klubów z takim betisem ( tak wiem że niby grali o pietruszkę) pokazują doskonale to że taka Legia czy Lech by wcale nie grali o utrzymanie w La Liga, jednej z najpotężniejszych lig świata, o angielskiej nie wspominam, bo tam mieliby problem by osiągnąć sukces w championship.
Więc dlatego tym bardziej nie rozumiem braku zagranicznych inwestycji w nasz flagowe kluby, bo tutaj jak wspominałem nie chodzi o miliardy dolarów, tylko o kilkadziesiąt milionów euro.

Pozostaje liczyć na to że włożą poważny hajs w Widzew czy Pogoń ci nowi inwestorzy, bo jakiś mioduski czy inny kiep nie zainwestuje by za 10 lat wyjąć, oni liczą to co będzie za rok, a tu z dlugofalowym projektem, nawet na samych Polskich bramkarzach którzy mają renomę na świecie, z sezonu na sezon by odzyskiwali to co włożyli sprzedając młodych zdolnych.
No ale tu nie ma żadnego pomysłu, zobacz na takich Chorwatów, przybili im łatkę że szkolą techników, no i ciągną temat, sprzedają ich za grube miliony, my mamy łatkę tych od bramkarzy, tylko nie potrafimy jej ( słowa mi zabrakło) zmaterializować/ wykorzystać.

Oni jadą na farmazonie o technikach, którzy nabijają liczby, w lidze w której są 2 poważne kluby, Chorwacka Liga jest słabsza niż nasza, a jednak znacznie bogatsza, to jest pojebane.

Last edited:
Real udowadnia, że karny to jeszcze nie gol jak to mówi klasyka.

2024/25: 12/19 (Mbappé 7/10, Vinícius 4/6, Bellingham 1/2, Valverde 0/1)
2023/24: 5/9 (Vinícius 3/3, Joselu 1/3, Bellingham 1/1, Modrić 0/1, Rodrygo 0/1)

Dla kontrastu w sezonach kiedy to Ramos był głównym wykonawcą karnych:

ERA RAMOSA (29/29, 100%)
2020/21: 5/5 (Ramos 3/3, Benzema 1/1, Hazard 1/1)
2019/20: 12/12 (Ramos 7/7, Benzema 5/5)
2018/19: 12/12 (Ramos 8/8, Benzema 3/3, Bale 1/1)

Klubowe MŚ są :)
Można to oglądać w telewizji? Nie mam pakietów sportowych jakby co.

Coś tam smigneło mi że są, ale jakoś się tym nie interesuje bo to jest zabawa dla bogaczy, ten cały inter jajami Messiego by dostał w dupę od Jagiellonii :jjsmile:

A ja okręgówki nie oglądam.

Back