Piłka nożna

628

WSIADAM. CIU CIU

Arek nie wiem, czy czerwonej nie powinien dostać za ten atak od tyłu. A Piątek maszyna, dwie bramki, jak pięknie znów ucieka temu Kulibaliemu, znów żółta zarobił za faul na piątku jak w sobotę, mecz marzenie na razie! Może trzecia dorzuci

Jak pięknie, że odszedł Higuain. Czuć tę świeżość, a Piątek idealnie się wpasował. Grał Milan w 10-ciu, jedna transakcja zmieniła poziom gry. A będzie jeszcze lepiej:penn:

W cieniu Piątka ciekawie było w Anglii.
United w koncu straciło punkty remisując z Burnley 2-2 ( przegrywali 0-2 do 87 minuty) A City umoczylo z Newcastle 2-1 (choć prowadzilo 1-0)

Liverpool dzisiaj wygrywa i ma mistrzostwo.

Bez przesady, nie byłbym taki pewny. Dużo zależy od tego jak daleko zajdą w LM, bo wtedy ciężko będzie utrzymywać formę w lidze. Do tego może dojść jakiś czynnik losowy jak kontuzja Salaha i już mogą być duże problemy.
Natomiast z pewnością sprzyja im fakt, że z cięższych rywali którzy im zostali, to dwa mecze grają u siebie: Manchester Utd (wyjazd), Chelsea (dom), Tottenham (dom).
Jednak City też na 4 cięższe mecze, trzy z nich gra u siebie: Arsenal (dom), Chelsea (dom), United (wyjazd) i Tottenham (dom). Dużo się wyjaśni w przeciągu następnych trzech kolejek, bo grają z Arsenalem, Evertonem i Chelsea. Utrata 3 punktów w sytuacji gdyby Liverpool wygrał wszystkie swoje następne trzy mecze mogła by spowodować, że ta dziesięciopunktowa przewaga faktycznie byłaby już nie odrobienia.

Jakis zamyslony musial byc ten sedzia.
Ponoć jest tam VAR, którego nie jestem w stanie zrozumieć. Ciekawe jak będzie to wyglądało w Anglii, bo początek w Pucharach też mieli bekowy.

Tu natomiast karnego nie było ;)

Boruc znowu KRÓLEM !!!

Ponoć jest tam VAR, którego nie jestem w stanie zrozumieć.
A to nie jest tak, ze sedzia decyduje czy zwrocic sie o konsultacje do VAR-u ? I jak jest pewny decyzji to nie korzysta.
Kogo ja oszukuje. Tu chodzi o kase, a wieksze zyski wygeneruje Barca niz Sevillla.

Jese Rodriguez trafia do Betisu. Dobry ruch dla obydwu stron, tylko pytanie jak Jese będzie grał po tym, jak przez ponad pół roku nie zaliczył ani jednego meczu w barwach PSG...

Back