Piłka nożna

Obejrzałem dziś połowę połowy meczu Legii i naprawdę podziwiam siebie za małolata. Jaka wytrwałość. Oglądałem wszystkie mecze polskich drużyn w kwalach. Nawet amici wronki czy pamiętną wtopę pogoni z islandczykami. Wprawdzie były też dobre momenty jak sezon wisły kraków za kasperczaka albo pogrom nefci baku przez widzew, ale w większości to była taka padaka jak dziś, jeśli nie większa. Tyle zmarnowanego czasu:facepalm:masaraksz

Obejrzałem dziś połowę połowy meczu Legii i naprawdę podziwiam siebie za małolata. Jaka wytrwałość. Oglądałem wszystkie mecze polskich drużyn w kwalach. Nawet amici wronki czy pamiętną wtopę pogoni z islandczykami. Wprawdzie były też dobre momenty jak sezon wisły kraków za kasperczaka albo pogrom nefci baku przez widzew, ale w większości to była taka padaka jak dziś, jeśli nie większa. Tyle zmarnowanego czasu:facepalm:masaraksz
tet kiedys ogladalem :D teraz nie daje rady

Liczylem na ten Liverpool i ze Jurgen zrobi z niego kozaka

Jurgen niech się obudzi i zrobi jakieś ciekawe transfery, bo trochę krótką kadrę mają i słabo to wyglądało w tym sezonie, strasznie nierówno grali. A liczę na TOP 4 w tym sezonie, o co będzie ciężko, mając naprzeciwko City z Guardiolą i nieograniczonym budżetem, Chelsea z Conte, United z Mourinho. A Arsenal i Spurs to też nie ułomki, dobry skład zebrali.

Jurgen niech się obudzi i zrobi jakieś ciekawe transfery, bo trochę krótką kadrę mają i słabo to wyglądało w tym sezonie, strasznie nierówno grali. A liczę na TOP 4 w tym sezonie, o co będzie ciężko, mając naprzeciwko City z Guardiolą i nieograniczonym budżetem, Chelsea z Conte, United z Mourinho. A Arsenal i Spurs to też nie ułomki, dobry skład zebrali.
widze w mistrza anglii nie wierzysz

widze w mistrza anglii nie wierzysz

Obstawiam, że nieprzygotowani będą do gry w LM i Premier League na najwyższym poziomie, dlatego Liga Europy to realny cel na następny sezon dla Leicester.

Ciekawe co Klopp zrobi z Markoviciem, wraca chłopak z wypożyczenia, w Fenerbace chyba nie zachwycał, a szkoda, bo miał potencjał ogromny..

Nie wiem co to za źródło, ale i tak CO KURWA ?!?!?! :o o:

Jurgen niech się obudzi i zrobi jakieś ciekawe transfery, bo trochę krótką kadrę mają i słabo to wyglądało w tym sezonie, strasznie nierówno grali.

http://metro.co.uk/2016/07/09/liver...y-players-after-completing-transfers-5996564/

With new signings Loris Karius, Joel Matip, Marko Grujic, and Sadio Mane joining former loanees in the first team, the Reds now have 38 first team footballers on the books.
:lol:

Last edited:

Mam jakieś przeczucie że tych wszystkich wielkich managerów pogodzi Pochettino.

Skoro mowa o nieograniczonym budżecie to jak działa to finansowe fair play? PSG ma jakieś tam sankcje czy coś, kluby ogólnie mają na to wyjebane czy muszą uważać?

Skoro mowa o nieograniczonym budżecie to jak działa to finansowe fair play? PSG ma jakieś tam sankcje czy coś, kluby ogólnie mają na to wyjebane czy muszą uważać?

Kombinują, płacą na raty za transfery, dokładają zmienne itd. co pomaga obchodzić te finansowe Fair Play.

Ten ranking to jest dramat, co tam kurwa Belgia robi na drugim miejscu?
Ledwo Walię w grupie wyprzedzili, na Euro odpadli w ćwierćfinale, na MŚ tak samo. Fakin dżołk.
Podobnie Kolumbia. Argentynę na pierwszym jeszcze przełknę, trzy finały z rzędu to jednak coś. Chociaż Chile, które wygrało dwa finały nad Argentyną jest 5 miejsc za nimi, też dziwne.

Ten ranking to jest dramat, co tam kurwa Belgia robi na drugim miejscu?
Ledwo Walię w grupie wyprzedzili, na Euro odpadli w ćwierćfinale, na MŚ tak samo. Fakin dżołk.
Podobnie Kolumbia. Argentynę na pierwszym jeszcze przełknę, trzy finały z rzędu to jednak coś. Chociaż Chile, które wygrało dwa finały nad Argentyną jest 5 miejsc za nimi, też dziwne.
2016 rok - ludzie dalej nie wiedza jak dziala ranking Fifa.

Na podstawie punktów. Ale pytanie za co kurwa te punkty przyznano Belgii?
Nikt nikomu punktow nie przyznaje, jest wzor matematyczny z ktorego sie wszystko wylicza. Na poczatku roku Belgia byla na 1 miejscu wiec troche tych punktow mieli - widocznie inne reprezentacje ktore byly wysoko nie zdobyly wystarczajacej ilosci punktow. Osobiscie wole ranking elo wzorujacy sie na systemie ktory uzywany jest m.in. w szachach. Tutaj wiecej o nim:
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Football_Elo_Ratings

Nikt nikomu punktow nie przyznaje, jest wzor matematyczny z ktorego sie wszystko wylicza. Na poczatku roku Belgia byla na 1 miejscu wiec troche tych punktow mieli - widocznie inne reprezentacje ktore byly wysoko nie zdobyly wystarczajacej ilosci punktow. Osobiscie wole ranking elo wzorujacy sie na systemie ktory uzywany jest m.in. w szachach. Tutaj wiecej o nim:
https://en.wikipedia.org/wiki/World_Football_Elo_Ratings
elo

Wiem, że nikt tych punktów nie przyznaje.. Tylko po prostu, jak chujowy jest ten algorytm, że Belgowie są tak wysoko? Dolicza punkty za obecność czarnych w pierwszym składzie, czy o co chodzi?

Poznajecie :D?

Last edited:
Ogladam sobie Zaglebie. Transmisja jak z mundialu 74. Wchodze na livesports, zeby zobaczyc jak tym drugim idzie. Patrze 2-0 na wyjezdzie zajebiscie. A to sie okazalo, ze IFK Goteborg to nie nasi :boystop:

Back