Piłka nożna

I same czarnuchy xD
W sumie człowiek wiedział, ale trochę się łudził.
1000012076.jpg

W sumie, to dopiero teraz zobaczyłem, co zrobił Mbappe. W takiej sytuacji stwierdzam, że dobrze postąpił Xabi decydując się na odejście.

Jak zobaczyłem dziś Gulera, wiernego żołnierza Xabiego jak kopie w trybuny i wpada szal to sobie pomysłałem, że to koniec.

Ale to jest porazka Pereza, ja pierdole.
Wyjebali goscia po pol sezonu, przegrali tylko superpuchar a ten decyzja jakby kurwa na ostatnim miejscu w lidze byli.
Tak mnie wkurwia to wypierdalanie trenerow w Realu, ze juz mi sie odechciewa kibicowania temu pojebanemu klubowi.
Poza tym ceny na mecz tak wypierdolone, ze az mnie skreca.

Ale to jest porazka Pereza, ja pierdole.
Wyjebali goscia po pol sezonu, przegrali tylko superpuchar a ten decyzja jakby kurwa na ostatnim miejscu w lidze byli.
Tak mnie wkurwia to wypierdalanie trenerow w Realu, ze juz mi sie odechciewa kibicowania temu pojebanemu klubowi.
Poza tym ceny na mecz tak wypierdolone, ze az mnie skreca.

Gdzies Arsenal mający przez ponad 20 lat 3 trenerów :beczka:

Gdzies Arsenal mający przez ponad 20 lat 3 trenerów :beczka:
Naprawde?
Bedziemy teraz dyskutowac o Wengerze? Poza tym Arsenal nic nie wygrywa. Nie porownujmy klubow jak Real czy Bayern do Arsenalu, bo przepierdalanie jest w DNA Arsenalu, a w tych 2 klubach drugie miejsce to jest kataklizm. Za pierwsze miejsce w lidze cie moga nawet pogonic.

Hubi, oni chyba po Barcy mieli 13 zwycięstw w 14 meczach.

No gdzie. Wygrali z Valencią, a potem trzy remisy z rzędu w lidze. wygrana z Bilbao i na czapę od Celty. Po drodze jeszcze w LM w dziób od Liverpoolu i City. To Barcelona po porażce się rozpędziła i chyba to miałeś na myśli?

No gdzie. Wygrali z Valencią, a potem trzy remisy z rzędu w lidze. wygrana z Bilbao i na czapę od Celty. Po drodze jeszcze w LM w dziób od Liverpoolu i City. To Barcelona po porażce się rozpędziła i chyba to miałeś na myśli?
Chodziło mi, że po wygranej w klasyku mieli taki bilans.

No ten do Realu nie pójdzie
Nawet jakby poszedł to poleciałby po maks roku xD

Tam teraz tylko ktoś z charyzma Mou zrobilby porządek. Jedyny trener, którego szanował Floren. Niestety, nie ma kogoś takiego na rynku.

Też jestem zdziwiony i uważam ten ruch za bezsensowny, w sensie zarządu, nie Xabiego. Po raz kolejny widać, że gwiazdeczki rządzą szatnią. Obecnie z braku czasu zdecydowana większość meczów jakie oglądam to mecze Chelsea. Odejście Mareski oceniam również negatywnie. Były już pierwsze sukcesy jak klubowe mistrzostwo świata z drużyną młodą, która dopiero się buduje. Zagrali zajebisty mecz w LM, w którym powieźli Barce 3:0, później 1:1 z liderem Arsenalem po bardzo dobrym meczu (wówczas Chelsea była viceliderem) i nagle też wszystko jebło i wychodzą jakieś kwiatki o problemach Enzo z zarządem. Zresztą w tym klubie od 2003 roku, w którym przyszedł po raz pierwszy Mourinho i od którego zacząłem kibicować The Blues żaden manager nie popracował zbyt długo. Około 14 trenerów się przewinęło. Nigdy nie zapomnę jak przychodził Andre Villas Boas przed startem sezonu 2011/12. Poprzedni rok bez porażki z FC Porto, zapowiadany jako kolejny Jose Mourinho. Jego kadencja była wprost idealnym przykładem na to, jak zawodnicy potrafią "grać" na zwolnienie trenera. Nie mogłem uwierzyć obserwując np. takiego Ashley'a Cole'a, jednego z najlepszych lewych obrońców w tamtych czasach jak objeżdżają go jakieś ligowe średniaki. Po przegranym pierwszym meczu 1/8 z Napoli w LM wyjebali Boasa, którego Chelsea była bodajże na 10 miejscu w lidze, co wówczas było nie do pomyślenia. Przyszedł Roberto Di Matteo, żaden przecież wielki trener i nagle ten sam Ashley Cole i reszta chłopaków przypomniała sobie jak się gra w piłkę do tego stopnia, że jeszcze w tym samym sezonie wygrali ligę mistrzów. Oczywiście Di Matteo na stanowisku nie pozostał. Nie wiem rzecz jasna na 100% co tam się działo od środka, nigdy tego nie możemy być pewni, może Boas faktycznie robił chujowa robotę, ale żeby grać przeciwko trenerowi to też jest mega słabe.
I tak to jest w dzisiejszej piłce, kluby wymianiają się trenerami i piłkarzami, brakuje tej stabilności. Już nie chodzi o to, żeby każdy pracował jak Sir Alex w ManU, Wenger w Arsenalu, czy Simeone w Atletico, ale kurwa pozbyć się młodego i naprawdę ogarniętego trenera, który dodatkowo ma to DNA Realu to jest naprawdę nieporozumienie.

Uuuuuuu no to się odjebało. Jestem za Barcą ale szanowałem Real.
Do czasu aż z Los Blancos zrobili los negros... jak widzę takiego mbappe to mi się kosa w kieszeni otwiera, to samo vini.

Chociaż akurat wczoraj Vini był jednym z niewielu co tam coś dawał i chciał wygrać ten mecz. Zachowanie po meczu wczoraj mbappe to skandal, łapskami coś tam macha do trenera.
Odrazu było widać że Alonso tam nie uciągnął chyba szatni i tych rozpieszczonych gwiazdeczek.
Albo zarząd sobie bardziej ceni tych gwiazdorów niż własnego trenera. Przecież tam nie było nawet jakiś bardzo złych wyników.

Tak się kończy stawianie na kupowanie rozpieszczonych pseudo gwiazd zamiast stawiać na swoją szkółkę jak Barca.
To nie są czasy los galacticos gdzie tak można było. Wtedy Ci galaktyczni pilkarze mieli charakter. Teraz to mają wielkie ego i tylko na pieniądze patrzą.

Tak jak mnie zawsze ten Vini wkurwiał tak jednak jego chyba bardziej cenię jako piłkarza niż tego zjebanego mbappe. Vini chyba odejdzie coś czuję. A mam nadzieję że dopóki mbape będzie grał w Realu to nic tam nie wygra bo tak nie trawię tego gościa. Zresztą właśnie odkąd przyszedł mbape to Real jeszcze nic nie wygrał.

Pamiętam jak znajomi kibice Realu się śmiali z Barcelony jak kilka sezonów temu bylo tam słabo. Śmiali się że Barca nie ma nazwisk i leci na dno. Mówiłem poczekajcie aż młodzi się ograją.
Teraz to widać, stawianie na własną młodzież jest ważne w huj. Plus do tego wszystkiego widać jakiej wielkiej klasy piłkarzem jest nasz Robercik (często wśród rodaków nie doceniany).

Uuuuuuu no to się odjebało. Jestem za Barcą ale szanowałem Real.
Do czasu aż z Los Blancos zrobili los negros... jak widzę takiego mbappe to mi się kosa w kieszeni otwiera, to samo vini.

Chociaż akurat wczoraj Vini był jednym z niewielu co tam coś dawał i chciał wygrać ten mecz. Zachowanie po meczu wczoraj mbappe to skandal, łapskami coś tam macha do trenera.
Odrazu było widać że Alonso tam nie uciągnął chyba szatni i tych rozpieszczonych gwiazdeczek.
Albo zarząd sobie bardziej ceni tych gwiazdorów niż własnego trenera. Przecież tam nie było nawet jakiś bardzo złych wyników.

Tak się kończy stawianie na kupowanie rozpieszczonych pseudo gwiazd zamiast stawiać na swoją szkółkę jak Barca.
To nie są czasy los galacticos gdzie tak można było. Wtedy Ci galaktyczni pilkarze mieli charakter. Teraz to mają wielkie ego i tylko na pieniądze patrzą.

Tak jak mnie zawsze ten Vini wkurwiał tak jednak jego chyba bardziej cenię jako piłkarza niż tego zjebanego mbappe. Vini chyba odejdzie coś czuję. A mam nadzieję że dopóki mbape będzie grał w Realu to nic tam nie wygra bo tak nie trawię tego gościa. Zresztą właśnie odkąd przyszedł mbape to Real jeszcze nic nie wygrał.

Pamiętam jak znajomi kibice Realu się śmiali z Barcelony jak kilka sezonów temu bylo tam słabo. Śmiali się że Barca nie ma nazwisk i leci na dno. Mówiłem poczekajcie aż młodzi się ograją.
Teraz to widać, stawianie na własną młodzież jest ważne w huj. Plus do tego wszystkiego widać jakiej wielkiej klasy piłkarzem jest nasz Robercik (często wśród rodaków nie doceniany).
Nie wiem czy duzo sie interesujesz pilka, ale musisz cos wiedziec.
Szkolka Barcelony robi zawodnikow pod swoj system gry. Nastawiaja sie na wprowadzanie swoich talentow. Ci ktorzy przechodza szkolke Barcelony slabo odnajduja sie w innych klubach. Barcelona na nich za duzo nie zarabia, nie taki maja cel.
Szkolka Realu tak jak wskazuje jej nazwa (La Fabrica) to szkolka produkujacych pilkarzy, ktorzy maja przyniesc klubowi hajs. Jezeli zdarzy sie ze wychowanek daje rade i zostaje w klubie to zajebiscie dla wszystkich. Jezeli jest za slaby na Real (co z racji wymagan dotyczy wielu) to odchodzi do innego klubu na stale i klub zgrania hajs albo z jakas smieszna opcja odkupienia w celu rozwiniecia sie w slabszym klubie (ostatni przypadek Nico Paz)
Tutaj masz pierwszy lepszy artykul, szczegolnie zobacz pierwsze trzy akapity:

PS. Vini wkurwia od chuja kibicow rywali, a ich wsrod kibicow Realu jest ich niemalo. Mbappe wsrod kibicow Realu jest lubiany w chuj, a i kibice rywali go w chuj doceniaja.
Przeciez ten transfer to bylo mistrzostwo.

Ciekawe czy Real łyknie Bruno Fernandesa w lato, bo mam wrażenie, ze ciągle im brakuje takiego top kreatora na stabilnie, dobrym poziome.
W zyciu, za stary jest. Jeszcze zeby Real bral pilkarzy z United w obecnych czasach? W United maja finansowo lepiej niz w Realu, a wymagania zadne. Z PL jak sie nie spierdola to wystarczy. Cos czytalem o Vitinhi, ale to jakies jakas fantastyka. Nie wierze ze PSG go pusci. Pamietam jakis mecz Polska - Portugalia i on w nim gral, to jak zyje nie widzialem zeby ktos na mnie takie wrazenie zrobil. No on na tle naszych pilkarzy wygladal jak kosmita. To juz pare lat minelo od tego meczu, a ja dalej mam to w pamieci. Niesamowity pilkarz.

Szczerze sam nigdy nie byłem fanem stylu gry Lewego, ale że w przeglądzie sportowym dostał dopiero 7 lokatę za sportowca roku 25 to dobre jaja.

Ja jeszcze rozumiem gdybyśmy byli mocni w sporty, ale nasza nacja jest cienka. Przed tą ceremonią to myślałem, że nawet wygra, bo podobno Światek nie miała jakiegoś giga sezonu, a tu jakaś kajarka górska gdy Lewy idzie na 5 strzelca w historii Barcy. :DC:

Pamiętam jak się nim mega jarałem w RB Lipsk. Nigdy nie lubię gdy 9 strasznie upadają. Niestety po odejściu z RB już nigdy nie był tym gościem. Nawet RB po 2 przyjściu toczyło z nim wojnę o rozwiązanie kontraktu i wreszcie osiągnęli sukces.

Szczerze sam nigdy nie byłem fanem stylu gry Lewego, ale że w przeglądzie sportowym dostał dopiero 7 lokatę za sportowca roku 25 to dobre jaja.

Ja jeszcze rozumiem gdybyśmy byli mocni w sporty, ale nasza nacja jest cienka. Przed tą ceremonią to myślałem, że nawet wygra, bo podobno Światek nie miała jakiegoś giga sezonu, a tu jakaś kajarka górska gdy Lewy idzie na 5 strzelca w historii Barcy. :DC:
Ta jakaś kajakarka jako pierwsza zawodniczka w historii zdobyła medale we wszystkich trzech konkurencjach (K-1, C-1, Cross) na jednych mistrzostwach świata w kajakarstwie górskim...

A Świątek wygrała najbardziej prestiżowy konkurs Wielkiego Szlema.

Tak wiem, że w piłce nożnej jest największą konkurencja bo wszyscy w nią grają.

Hiszpanskie media zgodne ze to Perez pogonil Xabiego. Oby szybko dostal prace w jakims topowym klubie i wyjebal Real z LM. Tak sie cieszylem ze przychodzi do Realu i kurwa takie cos sie odjebalo. Oczywiscie dziennikarze na zlecenie Pereza ani slowa o tym ze to porazka Pereza przy wyborze trenera, ze ci pilkarze sa niedojebani umyslowo i ze sa delikatniejsi niz platek sniegu. Wszedzie przeczytasz ze Xabi nie dal rady, ze mial zle metody zarzadzania szatnia, ze pilkarsko to byl najgorszy Real od lat itd.
Wszystko zeby wybielic dupe Pereza. Zawsze w Realu winny jest trener, nigdy ci co go zatrudniali.

Xabi do Widzewa czy do Pogoni? :juanlaugh:

Szkoda chłopa, miał zajebistą pozycję w Leverkusen, jego odejście zniszczyło zespół, wiadomo wybrał klub swojego serca, a ten klub mu się odwdzięczył w dość nieładny sposób, mam nadzieję że to nie złamie jego kariery trenerskiej i jakby miał teraz chodzić po jakichś granadach levante czy innym haidemheim to niech sobie zrobi przerwę na rok czy dwa i czeka na klub z najwyższej półki.

Bo to jak mu teraz pójdzie w następnym klubie może zdefiniować całą jego karierę trenerską na najbliższe kilkanaście lat.

Xabi do Widzewa czy do Pogoni? :juanlaugh:

Szkoda chłopa, miał zajebistą pozycję w Leverkusen, jego odejście zniszczyło zespół, wiadomo wybrał klub swojego serca, a ten klub mu się odwdzięczył w dość nieładny sposób, mam nadzieję że to nie złamie jego kariery trenerskiej i jakby miał teraz chodzić po jakichś granadach levante czy innym haidemheim to niech sobie zrobi przerwę na rok czy dwa i czeka na klub z najwyższej półki.

Bo to jak mu teraz pójdzie w następnym klubie może zdefiniować całą jego karierę trenerską na najbliższe kilkanaście lat.
Nie wierze ze od nowego sezonu nie zostanie trenerem jakies topowej ekipy.
Na realmadryt.pl sonda o zwolnieniu Xabiego i 80% kibicow uwaza ze to byla zla decyzja.
Kazdy wie ze szatnia Realu to cyrk. Wezmie go klub, w ktorym nikt nie bedzie mial prawa na niego narzekac i pierdolic kocopolow to zrobi robote w chuj. Jego ojciec byl trenerem, Mou kiedys zapytali kilkanascie lat temu ktory z pilkarzy ktorych prowadzil bedzie dobrym trenerem i wskazal Xabiego. Hiszpanski, niemiecki i angielski zna, tylko czekac kto go zgarnie.

iestety szatni go przerosła, a to były jego największą obawa przed podpisaniem kontraktu z Realem w zeszłym roku
W realu żeby szatnia nie zjadła trenera to nie mają co się bawić w tych z młodego pokolenia, tam musi wjechac jakiś staruch z nazwiskiem typu Ancelotti bo z młodych to nikt tam szacunku nie będzie miał, no i będzie się bał kasować jakichś graczy co się nie podporządkują bo nie ma jeszcze pozycji. A w takiej szatni nie może być trenera co ma niższą pozycję niż większość zawodników.

Stary trener to by się nie bał sadzac na ławce i miał wyjebane w krytykę mediów bo już swoją markę ma na tyle mocną że i tak to nie zmieni nic w jego karierze.

A dla takiego trenera młodego pokolenia to Real może być pierwszym i ostatnim klubem w karierze, dlatego teraz bardzo ważne jest dla kariery Alonso do którego klubu pójdzie, bo przykładowo jak pójdzie do MU i znów go wyjebia z pół roku, to szybciej wypadnie z karuzeli trenerskiej niż zajął na niej miejsce.

Nie wierze ze od nowego sezonu nie zostanie trenerem jakies topowej ekipy.
Na realmadryt.pl sonda o zwolnieniu Xabiego i 80% kibicow uwaza ze to byla zla decyzja.
Kazdy wie ze szatnia Realu to cyrk. Wezmie go klub, w ktorym nikt nie bedzie mial prawa na niego narzekac i pierdolic kocopolow to zrobi robote w chuj. Jego ojciec byl trenerem, Mou kiedys zapytali kilkanascie lat temu ktory z pilkarzy ktorych prowadzil bedzie dobrym trenerem i wskazal Xabiego. Hiszpanski, niemiecki i angielski zna, tylko czekac kto go zgarnie.
No tak ale jak by poszedł teraz do wielkiego klubu jakim jest United mimo obecnego syfu, i by mu tam poszło podobnie co w realu i by go zwolnili po pół roku czy po roku no to już nawet te argumenty które za nim przemawiają nie będą miały takiej wagi, on jest niby na początku kariery ale wbrew pozorom teraz stoi przed jednym z ważniejszych wyborów w karierze trenerskiej.

No tak ale jak by poszedł teraz do wielkiego klubu jakim jest United mimo obecnego syfu, i by mu tam poszło podobnie co w realu i by go zwolnili po pół roku czy po roku no to już nawet te argumenty które za nim przemawiają nie będą miały takiej wagi, on jest niby na początku kariery ale wbrew pozorom teraz stoi przed jednym z ważniejszych wyborów w karierze trenerskiej.
Nie ma szans ze Alonso wybralby tak glupio i poszedl do United. Przeciez to jest kurwa wyrok smieci odroczony w czasie.
United marketingowo i finansowo jest wielkie, ale sportowo na dzisiaj miedzy Realem a United jest przepasc. Trenerzy co by jutro rzucili wszystko i wzieli Real nawet by nie spojrzeli na oferte od United. Dobrze zycze United i Xabiemu, ale kurwa no oby to sie nie zadzialo bo obie strony na tym przegraja.

Back