Piłka nożna

Jeden komentator TNT przez połowę meczu nawijał, że jak Barcelona trafi na porządny klub to high line zostanie wyjaśniony, zero szacunku dla Realu.

:jjsmile:

Dobra, wiemy, kiedyś to było.

Możesz już sobie pójść?

Mordzia Wy macie ołtarzyki w domach wszelakich sportowców, że jak ktoś pisze, że dziś Sport strasznie zmarniał to płaczecie jak małe dzieci? Fan Realu? Twój zespół dziś ratował koleś który niedawno miał passę 20 meczów bez gola. Co wy się tak boicie krytyki miernych multimilionerów? Obecny Real a ten z Bale,Ronaldo, Benzema to 2 światy.

Mordzia Wy macie ołtarzyki w domach wszelakich sportowców, że jak ktoś pisze, że dziś Sport strasznie zmarniał to płaczecie jak małe dzieci? Fan Realu? Twój zespół dziś ratował koleś który niedawno miał passę 20 meczów bez gola. Co wy się tak boicie krytyki miernych multimilionerów?

Nie, po prostu wszędzie kurwa smęcisz tym, że kiedyś było inaczej. Tak, futbol teraz jest dużo mniej interesujący niż kiedyś. Ale czy w każdym poście musisz pisać "kurła kiedyś to by to obronili" "kurła kiedyś to on by nawet piłki nie wąchał" "kurła to już nie ta drużyna co kiedyś".
Nie chce się tego czytać, skończ.

Nie, po prostu wszędzie kurwa smęcisz tym, że kiedyś było inaczej. Tak, futbol teraz jest dużo mniej interesujący niż kiedyś. Ale czy w każdym poście musisz pisać "kurła kiedyś to by to obronili" "kurła kiedyś to on by nawet piłki nie wąchał" "kurła to już nie ta drużyna co kiedyś".
Nie chce się tego czytać, skończ.

Ciekawy case, bo w sportach walki co 3 post leci, że dany zawodnik X to bum, a tutaj wszyscy delikatnie jak motyl.

Trochę jak między zawodnikami SW i piłkarzykami/ sam śledzę dekady ta dyscyplinę,ale umowny sporo z nich to takie ped...ki, a już teraz to w ogóle /

Last edited:

To było najmniej ważne trofeum do zdobycia, ale najbardziej realne.

:beczka:

W piłce nożnej dziś jest tak wszystko wyrównane/ już nie będę pisał z jakiego powodu :lol:/, że dosłownie każdy może wygrać LM, więc ja bym nie skreślał Realu.

Taka ciekawostka, że w Premier League między 5 miejscem, a prawie spadkowymi to różnica zaledwie 6 pkt, a mamy połowę sezonu/!!!/ I też wiem z czego to się bierze :lol:

W tych czasach nawet Welbeck wyrósł na gwiazdę Premier League :beczka:

Kiedyś to było :jon:
Równie dobrze można zrobić takie zdjecie z Cr7 Messim Neymaren Suarezem i jako piątego dać nawet tego Lewandowskiego i skillowo wyjdzie piątka na podobnym poziomie, a to pierdolenie o słabym poziomie piłki też trochę z dupy bo teraz mecze są z reguły na wyższej intensywności niż jeszcze 10 lat temu, piłkarze więcej biegają i poziom się bardzo wyrównał.
Takie zdjęcia jakie wrzucił wyżej niedojeb żelazny są pewnie robione przez takich łbów jego pokroju bo porównywać Rooneya Nazario Eto Drogbe do Sesko który gra pierwszy rok w Anglii, Delapa który przyszedł do Chelsea ze spadkowicza Ipswich, albo Gyokeresa którego największym sukcesem było strzelać bramki w Portugalii to trzeba być mocno odklejonym :waldeklaugh:

Gyokeresa którego największym sukcesem było strzelać bramki w Portugalii to trzeba być mocno odklejonym :waldeklaugh:

Coś słabo śledzisz tą piłkę. Gyokeres na ceremonii Złotej piłki został uznany najlepszym napastnikiem 2025 roku i jeśli się nie mylę chyba w dwumeczu z City załadował im 2 czy 3 gole z gry.

Teraz niestety jest wrakiem gdzie na k.com uważają że nawet Chamkah i Perez byli lepsi na 9.

Jeszcze taka ciekawostka Gyo ma aż 7 meczów w Premier League bez oddania choćby strzału. :beczka:

Arterta miał rację, że Sesko będzie lepszy, ale podobno Berta chciał Gyo na już.

Sesko ładnie wyglądał na HL Bundesligi, on może być jeszcze do uratowania.

Last edited:
Chyba nikt. Jakie odczucia, co do tej decyzji ?

Moim zdaniem, to nic nie zmieni. Arbeloa nie będzie lekarstwem na obecny skład.
Oczywiście, że nie będzie. Dla mnie kompromitacja Zarządu. Bierzesz, najlepszego trenera młodego pokolenia na długofalowy projekt i wywalasz go po pół roku? Ja wiem, że niby Xabi sam chciał odejść. Od jakiegoś czasu całkowicie zatracił pomysł na grę i wycofywał się z tego co chciał grać. Stracił szatnie i niby nie miał piłkarzy do swojej gry. Wkurwia mocno, bo początek sezonu Reale gral naprawdę fajna piłkę, ale w po materacach coś jeblo. Później jeszcze te gówniane akcje Viniciusa, narzekania Fede i jeb.
Arbeloa też stawia na pressing ofensywę i posiadanie... czy obecny Real potrafi tak grać?
W Bayerne Kompany też dostała w pizde od Barcy i Xabiego, ale dali mi spokój i komfort pracy i teraz jest maszyna.
Szkoda i mega rozczarowanie.

Z tym trzeba się zgodzić. Nie było też przypadkiem tak, że po powrocie Bellinghama posypała gra, bo Xabi nie miał na niego pomysłu ?
To mógł być jeden z powodów. W Realu grają nazwiska i nawet jak xabi chciał pokazać jaja odstawiając fawelarza to później zjadła go prasa i był podkopywany w zarządzie.
Niestety szatni go przerosła, a to były jego największą obawa przed podpisaniem kontraktu z Realem w zeszłym roku.
Widzisz wczoraj zachowanie takiego Mbappe i wiesz, że trenera już nie ma.
Kutas dla Zarządu i piłkarzy, zwłaszcza, że w zeszłym sezonie z Carlo pokazali na co ich stać.
A Xabiemu życzę jak najlepiej w następnym klubie i najlepiej niech trafi na Real w hakims pucharze i wyrucha ich jak Flick.

Żaden trener ich nie ogarnie, dopóki zarząd nie pozwoli na ustawianie do pionu piłkarzy. Zrobiło się kółko wzajemnej adoracji. Zgniły skład.

Ja pierdole. Trener chce kreatywnego pomocnika bo widzi, że takiego zdecydowanie brakuje po odejściu Kroosa i Modricia to chce chociaż jednego, zarząd mówi mu: mamy wybieganych murzynów, oni mają grać. Dochodzi milion kontuzji obrońców, ale drużyna poza porażką z Atletico gra dobrze. Xabi ściąga makaka w Klasyku, ten macha łapami i zarząd mówi uga buga, nie wolno tykać naszego mokebe w efekcie czego Xabi traci szacunek wśród zawodników, a Ci zaczynają robić co chcą, w efekcie zaczynają gówno grać. I za to obrywa trener...

Na ten moment już kompletnie odechciewa mi się oglądać futbolu, jebać.

Ja pierdole. Trener chce kreatywnego pomocnika bo widzi, że takiego zdecydowanie brakuje po odejściu Kroosa i Modricia to chce chociaż jednego, zarząd mówi mu: mamy wybieganych murzynów, oni mają grać. Dochodzi milion kontuzji obrońców, ale drużyna poza porażką z Atletico gra dobrze. Xabi ściąga makaka w Klasyku, ten macha łapami i zarząd mówi uga buga, nie wolno tykać naszego mokebe w efekcie czego Xabi traci szacunek wśród zawodników, a Ci zaczynają robić co chcą, w efekcie zaczynają gówno grać. I za to obrywa trener...

Na ten moment już kompletnie odechciewa mi się oglądać futbolu, jebać.
Hubi, oni chyba po Barcy mieli 13 zwycięstw w 14 meczach. Nie wiem kurwa co tam jeblo, ale jeblo w momencie ściągnięcia fawelarza.

C
To mógł być jeden z powodów. W Realu grają nazwiska i nawet jak xabi chciał pokazać jaja odstawiając fawelarza to później zjadła go prasa i był podkopywany w zarządzie.
Niestety szatni go przerosła, a to były jego największą obawa przed podpisaniem kontraktu z Realem w zeszłym roku.
Widzisz wczoraj zachowanie takiego Mbappe i wiesz, że trenera już nie ma.
Kutas dla Zarządu i piłkarzy, zwłaszcza, że w zeszłym sezonie z Carlo pokazali na co ich stać.
A Xabiemu życzę jak najlepiej w następnym klubie i najlepiej niech trafi na Real w hakims pucharze i wyrucha ich jak Flick.

Co ten murzyn żółw odjebal wczoraj bo nie zauważyłem

Może i był gotowy, ale czy obecny skład był gotowy na jakieś zmiany ?

Z tym trzeba się zgodzić. Nie było też przypadkiem tak, że po powrocie Bellinghama posypała gra, bo Xabi nie miał na niego pomysłu ?

No to trzeba kopnąć Viniciusa na transfer i tyle. Z takim "liderem" Real nie bedzie seryjnie niczego wygrywał (a reprezentacja Brazylii to już kompletnie nic) no ale do tego trzeba mieć jaja a Xabi Alonso ewidentnie tego nie miał. Oczywiście za Vinciusem dalsza wymiana kadr.

Back