Piłka nożna

oni już wykładają na niego gruby hajs jak przykładowo na tego Delapa, zamiast odpuścić 2-3 niewiadomych zawodników i kupić za ich cenę jednego poważnego od razu do grania w pierwszym składzie.

A przypomnę, że niedawno przyszedł Jackson który jest tym wyklętym teraz i on nie odejdzie gdzieś grać za mniej bo ma 6 lat zajebistego kontraktu, więc jedyne na co będzie się godził to wypożyczenia z gwarancją utrzymania pensji, więc jak pójdzie do Villareal czy innej Sevilli to będzie grał 80% Chelsea/20 % ten drugi klub.

A tylko podpowiem, że jak chcesz silnego zawodnika to wybieraj murzyna

Gw4dZycXIAArGAd

Tam to jest wogole 9 środkowych obrońców, 9 środkowych napastników, za to na Lewą obronę 2 zawodników, Cucurella wyłapie kontuzje i Chillwell nie będzie miał nikogo do zmiany w razie kolejnej kontuzji na tej pozycji, to jest całkowicie źle zbilansowana kadra no ale co ja mogę. Mają dużo młodych zdolnych, ale mają też dużo zbędnego szrotu który nigdy nie wystrzeli.

Datro Fofana, Mudryk, Joao Felix, Sterling, Broja, chukwuemeka, Badiashile, Disasi, Slonina.
Oni są z miejsca do wyjebania.

A i jeszcze nad Nkunku bym się poważnie zastanowił.

Do tego jeszcze z 4 młodych na wypożyczenie których już nie będę wypisywał bo nie widzę ich na treningach i mało wiadomo na co stać takiego Estevao czy jakiegoś innego młodziana.

Zobaczymy czy Gittens nie okaże się niewypałem i czy standardowo Chelsea nie przepłaciła za jakiegoś buma jak to ma w zwyczaju.

To jest temat na wielogodzinną dyskusje z pochyleniem się nad każdym zawodnikiem z osobna a nie na wymianę forumowych wiadomości ;)

A swoją drogą, co do Polskiej ligi, to jak Jordanesku odbudował i odbudowuje nadal Alfarele, Nsame i kogoś tam jeszcze, pokazuje tylko i wyłącznie to jakim chujowym trenerem jest Feio.

Pierdolony mourinho z 3 ligi :fjedzia:

Tego chuja też nie lubię jakby co i cieszy mnie każda jego porażka w karierze trenerskiej, byle tylko nikt nie wpadł na głupi pomysł żeby go ściągać spowrotem do Polskiej ligi (hagitagi) tu mam zwłaszcza na myśli.

Edit: BEDNAREK W FC PORTO
Tego to się kurwa nie spodziewałem.

Last edited:
United wydało łącznie 300mln na pierwszą linię, a nadal pewnie będą wyglądać jak gówno i będą w pełni zależni od Bruno.
Tylko ostatnie dwa ruchy transferowe -pierwszy raz od transferu Bruno - wydają się przemyślane i mające realną szansę powodzenia. Ściągnięcie dwóch gości, ogranych BPL gdzie w zeszłym sezonie zrobili razem 37 bramek oraz 14 asyst to jest coś czego dawno tu nie było. Aż człowiek nie dowierza, że kwotę którą zapłacono za Hojlunda a raczej jego potencjał to dokładnie zbliżona kwota jaką teraz wyłożyli na gościa ładującego 20 goli w Anglii. Oczywiście mogą okazać się porażkami ale podejrzewam, że wyjątkowo ci dwaj się sprawdzą.

Podobnie może być z Hugo i Wirtz'em, choć tu dla mnie jest nawet więcej niewiadomych niż w przypadku transferów dwóch powyżej.

Janusze biznesu nie dość, że oddali Ede do Motoru za czapkę gruszek to jeszcze konstruują umowy tak, że muszą się dzielić kwotą transferową z zawodnikiem, którego sprzedali :waldeklaugh:

Eintracht ma jakiś pakt z diabłem, bo co sezon praktycznie biorą jakiegoś napastnika, którego sprzedają za kolosalna kasę, który potem nie sprawdza się w następnym klubie - Kocic, Andre Silva, Koło Niani, Marmoush, a teraz Ekitike który jest wart połowe tej kwoty albo nawet i to nie

Ciekawe początki naszych w pucharach, mamy w chuj punktów już uzbieranych

Bednarek w Porto to dla mnie szok, ale może chlopak pokaże tam nową jakość

Kurwa mać w czwartek się nałożą 3 mecze Polskich drużyn mniej więcej w tym samym czasie, trzeba będzie skakać po kanałach między Legią a Jagiellonią.

Najpierw wyszły plotki, żeby sprzedać Fermina, teraz Casado. 30 mln to w tych czasach żart, pamiętam jak rok temu jakieś geniusze chciały sprzedać Erica za 10mln.

Z kilkoma trafiłem, ze 2,3 bym się nie spodziewał na tej liście.

W ich myśl zespół triumfatorów minionej edycji Klubowych Mistrzostw Świata miałoby opuścić aż 15 zawodników. Jest to bardzo możliwe, ponieważ właściwie każdy z nich w ostatnim czasie był bardzo poważnie łączony z innymi zespołami.

Schira na liście zawodników znajdujących się na wylocie z niebieskiej części zachodniego Londynu umieścił następujących piłkarzy: Christopher Nkunku, Axel Disasi, Benoît Badiashile, Lesley Ugochukwu, Ben Chilwell, Raheem Sterling, Alfie Gilchrist, Carney Chukwuemeka, Kiernan Dewsbury-Hall, Nicolas Jackson, Marc Guiu, Renato Veiga, Aaron Anselmino, Armando Broja, David Datro Fofana.

Z kilkoma trafiłem, ze 2,3 bym się nie spodziewał na tej liście.

W ich myśl zespół triumfatorów minionej edycji Klubowych Mistrzostw Świata miałoby opuścić aż 15 zawodników. Jest to bardzo możliwe, ponieważ właściwie każdy z nich w ostatnim czasie był bardzo poważnie łączony z innymi zespołami.

Schira na liście zawodników znajdujących się na wylocie z niebieskiej części zachodniego Londynu umieścił następujących piłkarzy: Christopher Nkunku, Axel Disasi, Benoît Badiashile, Lesley Ugochukwu, Ben Chilwell, Raheem Sterling, Alfie Gilchrist, Carney Chukwuemeka, Kiernan Dewsbury-Hall, Nicolas Jackson, Marc Guiu, Renato Veiga, Aaron Anselmino, Armando Broja, David Datro Fofana.
Zdecydowana większość z nich zapewne odejdzie i słusznie. Cześć definitywnie, a niektórzy na wypożyczenie.

Te wszystkie ruchy Chelsea to wygląda jak jakaś pralnia pieniędzy :brainoverload:
To wygląd tak jakbyś oddał wypłate dziecku i puścił do sklepu ze słodyczami.

Na szczęście ten klub ma taką markę, że nawet jak skończy się hajs obecnemu właścicielowi to kryzysu nie będzie, kupić to inny bogacz albo Arabowie, ale ta polityka wygląda jak rodem z fify, zbierając młodych zeby zagrali 2 sezony i sprzedać ich drożej, szkoda że Chelsea zazwyczaj sprzedaje taniej.
Tam jakiś kretyn tym steruje.

To wygląd tak jakbyś oddał wypłate dziecku i puścił do sklepu ze słodyczami.

Na szczęście ten klub ma taką markę, że nawet jak skończy się hajs obecnemu właścicielowi to kryzysu nie będzie, kupić to inny bogacz albo Arabowie, ale ta polityka wygląda jak rodem z fify, zbierając młodych zeby zagrali 2 sezony i sprzedać ich drożej, szkoda że Chelsea zazwyczaj sprzedaje taniej.
Tam jakiś kretyn tym steruje.
Na początku przejęcia sterów przez Todd'a tak to wyglądało. Teraz się to zmienia i wzmacniane są pozycje, które rzeczywiście tego wymagają, a pozostały szrot jest stopniowo sprzedawany.

Back