One- temat na żywo każdej gali

Teraz kwintesencja przerwy na dwójkę. Nie dość, że cukinie to jeszcze grappling :fjedzia:

Ciekawe jak Lee poradzi sobie z pogromcą Czarka. Rasulov nic specjalnego w ostatniej walce nie pokazał, a jest dość sporym faworytem. Oby nie było 5 rund zamulania, bo potem na Babilon trzeba wstać :D
Ja poszedłem spać. Pamiętam jednak, że muay thai było wyśmienite. Łokcie w tył głowy. Chandler mógłby się odnaleźć w tych warunkach :jjsmile:

Ja poszedłem spać. Pamiętam jednak, że muay thai było wyśmienite. Łokcie w tył głowy. Chandler mógłby się odnaleźć w tych warunkach :jjsmile:
To wszystko co najlepsze widziałeś, walki Wakamatsu Nagatani i Puric Mahmoudi to najlepsze co było na tej gali. Tam oprócz tego łokcia jeszcze była próba kolana w parterze przy akcji kończącej :D, ale tym ciągłym odwracaniem się Puric aż się o ten łokieć prosił i dobrze moim zdaniem, że sędzia nie zabrał punktu. Potem już tylko gorzej było, nawet muay thai w co-main to mismatch był, a równocześnie ten Kong~ to counter striker i nie szukał skończenia, więc większych emocji nie było. Potem palec w oko w ME i to by było na tyle. Przynajmniej nie mam bólu dupy, że nie postawiłem na Lee po kursie ~3, bo tak jak przypuszczałem Rasulov niewiele pokazał i ten palec w oko mu spadł jak gwiazdka z nieba, bo raczej nie miał argumentów na zwycięstwo. Lee za to na spory plus, stylistycznie wydawałoby się ciężkie zestawienie, a dobrze wywierał presję i w dużej mierze zneutralizował ruskoturka, jedyne co tamten trafiał to jakieś pchane ciosy. Tak jak wcześniej widziałem w nim potencjał, ale uważałem, że od rankingu UFC by się odbił, tak teraz chciałbym go już zobaczyć poza One, tym bardziej, że ma dopiero 26 lat. Z nim jest chyba tylko ten problem, że nie za bardzo żyje MMA, w ONE ma jak pączek w maśle, wagi chyba ścinać za bardzo do lekkiej nie chce, 2 lata nie walczył, a po walce mówi, że chciałby sobie przerwę zrobić i może niestety zmarnować najlepszy okres na rozwój. Chociaż po tym co się stało z jego siostrą może to i dobrze. W każdym razie duży talent i oby się w tym One nie zasiedział.
Ja nie oglądałem kurwa bo zamuliłem że to było tej nocy, a i tak siedziałem po nocy...
Jak wyżej, wiele nie straciłeś, za bardzo przekombinowali z różnymi formułami i źle się to oglądało, a dodatkowo ME nie oddał, więc kolega @MooDancer wygrał życie, że się wcześniej zawinął :P

@Siedem jaka opinia o Andrade? Szybciutko rozjebał koreańca dziś. W ogóle bardzo fajna ta gala, ideolo się ogląda pod niezbyt wymagający piątek podczas pracy zdalnej :roberteyeblinking:

w czwartek od 16 gala u brudasow, sporo mma więc będzie oglądane
IMG_2463.jpeg

Potężna jest ta karta
View attachment 122845
Sztos karta, ja tam nie narzekam, że tylko 3 walki w MMA, bo tylko bym się więcej na ring wkurzał, niech MMA robią na galach w klatce. Mnie chyba najbardziej ciekawi rewanż Superleka z Anane. Tę pierwszą walkę tyczka za wcześnie dostał (18 lat z najlepszym uderzaczem na świecie?), a od tego czasu sporo się mam wrażenie poprawił i bez problemu odprawiał kolejnych rywali. Z drugiej strony Superlek to jest mega inteligentny gość w klatce i zajebiście rozpracował Nabila w pierwszym pojedynku niwelując przewagę warunków, więc ciężko przeciwko niemu stawiać. Oby Anane nie miał problemów z wagą i dał dobrą walkę, a potem niech idzie wyżej, bo w końcu takie cięcie się źle skończy.

W ME na pewno będą fajerwerki, bo u jednego i drugiego króluje twarzogarda i pytanie kto kogo przełamie. Osobiście stawiam na Rodtanga, na którym ciosy "w poduszkach" nie powinny robić większego wrażenia, chociaż dla ONE dobrze by było gdyby w widowiskowy sposób wygrał Takeru i otworzyło im to rynek Japoński z korzyścią dla Europejskiego fana, a Rodtanga i tak dalej będzie legendą na ich rodzimych rynkach.

Z ciekawostek to Lineker kontynuuje przygodę z kickboxingiem, pogromca Dają Moraes dalej marnuje się w ONE i kolejny występ młodego Lee, więc jeden bonus już przyznany xD.

No i byłbym zapomniał o najważniejszym, Aoki Folayang 4, pewien rekord powoli robi się zagrożony :kawulpokapoka:

Trochę za dużo kikboksingu zamiast młajtaja, ale pewnie i tak jednym okiem oglądane będzie, bo czemu by nie?

Trochę za dużo kikboksingu zamiast młajtaja, ale pewnie i tak jednym okiem oglądane będzie, bo czemu by nie?
kB też inaczej na one wygląda w ringu, a w klatce, jednak popieram, tam powinno być same muajtaj i MMA, kick-boxing to do glory wypierdalać.

Back