Newsy MMA Userów

Spider jasna sprawa. Gdyby jednak nie trafił czymś szybkim z jego matrixowego repertuaru, to wyczuwam ciężary. Także zastanawiam się czemu pojawił się tam Adesanya. Przy Spiderze Izzy, to lumpeks o nazwie Tani Armani.

Izzy jest zajebistym fighterem. Są jednak poziomy w tej grze.

Aldo wytrzelałby się jak z Hollowayem. Volk schodziłby z lini ciosu i nie pozwoliłby się trafić czymś mocnym. Kwikami przeciaciążyłby procesor w głowie Aldo i rozpracowałby go w maksymalnie 10 minut. Przygotowaniem fizycznym zajechałby zmęczonego i zwalniającego zawsze po 3 rundzie Jose.
Ale to miał być Prime Aldo, a nie z walki z Maxem:)

W tym całym zestawieniu brakuje mi prime Barao, przed usada.

Ale to miał być Prime Aldo, a nie z walki z Maxem:)

W tym całym zestawieniu brakuje mi prime Barao, przed usada.
Nadal stawiam nad nim Volkanovskiego. :jjsmile: Jedni z moich ulubionych fighterów. Lubię ich styl. Dla mnie nadal Aldo był lepszy od Hollowaya w momencie ich walki. Mógł to wygrać. Max wygrał to szczęką i intensywnością. Aldo przegrał tym, że nie potrafi zmieniać planu walki gdy coś nie działa. Niskie fight IQ w przypadku gdy zawodnik się mu postawi. Zagrał w grę Maxa.

Barao był bestią. Rozpracował go jednak Dillashaw z Ludwigiem w narożniku. Barao nie miał odpowiedzi na ich styl. Nie pamiętam czy było to już po wejściu USADY czy przed…

Nadal stawiam nad nim Volkanovskiego. :jjsmile: Jedni z moich ulubionych fighterów. Lubię ich styl. Dla mnie nadal Aldo był lepszy od Hollowaya w momencie ich walki. Mógł to wygrać. Max wygrał to szczęką i intensywnością. Aldo przegrał tym, że nie potrafi zmieniać planu walki gdy coś nie działa. Niskie fight IQ w przypadku gdy zawodnik się mu postawi. Zagrał w grę Maxa.

Barao był bestią. Rozpracował go jednak Dillashaw z Ludwigiem w narożniku. Barao nie miał odpowiedzi na ich styl. Nie pamiętam czy było to już po wejściu USADY czy przed…
Aldo to zawodnik 61 w prime, a Max 66 ;)
Barao przegrał po usadzie, dlatego do tej pory dziwi mnie że sterydziarz Dillashaw też wtedy nie wpadł, może był przykaz z góry, na amerykańskiego mistrza ;)

Każdy ma swoje racje i znajdzie argumenty na obronę swoich "typów"

DJ - deklasacja.
Cruz - deklasacja.
Volkanovski - po równej walce w 1-2 rundach i przejęcie sterów pojedynku w mistrzowskich starciach.
Khabib - rozbicie/dominacja mimo tego, że na papierze Islam powinien to wygrać wszechstronnością.
GSP - dominacja.
Chimaev - sprowadzenie, rozbicie, poddanie, dowolnie. Walka do pierwszego zwarcia, klinczu i obalenia.
DC - dominacja. Poddanie bądź rozbicie przez brudny boks. Możliwe również trafienie bezpośrednio Poatana w stójce na środku oktagonu. Styl robi walkę.
Jones - obalenie, ciężki gnp lub poddanie.

Wasze typy?

DJ nie trzeba chyba uzasadniać,
O'Malley Cruz jest imo przeceniany, split z Dillashawem i DJ wagę wyżej to chyba jego jedyne wartościowe na dzień dzisiejszy zwycięstwa, kogucia stoi teraz na sporo wyższym poziomie, jak O'Malley był w stanie dać równą walkę z Yanem to Cruz nie miałby podjazdu, a w zapasach to nie Merab i jest za mały na dzisiejsze standardy
Volk Aldo za mało aktywny, żeby wygrać decyzję, a skończenia nie widzę,
Khabib jak niżej,
GSP stójka Usmana przereklamowana przez przeciwników z jakimi się mierzył, GSP pokazywał, że potrafi zapaśników porobić w zapasach,
Chimaev zgadzam się w opinii,
DC przez gwałt w parterze,
na sosie Jones, czysto Ngannou
Mysza - Poddanie
Cruz - tko
Aldo -KO
Islam- Decyzja ( zapasy się neutralizują, stójka lepsza)
Gsp- decyzja
Anderson Silva - by cokolwiek. Jaki Adesanya, jaki czimajew...
Dc- kończy go przed czasem prawdopodobnie przez tko.
Jones - ośmiesza niganu tak jak Gane.
Panie, jak Cruz TKO jak on nigdy nikogo nie skończył, a o'Malley co by o nim nie sądzić to z Pięterkiem Yanem poszedł na wojnę i nie wymiękł, więc nie ma chuja, żeby waciany Cruz mu zagroził :no no:

Islama Thiago Moises obalał, Khabib zapasy miał na wyższym poziomie. Islam bardziej rzuty z judo i lepsze poddania, ale same sprowadzenia i kontrola po stronie Khabiba. W stójce Islam o wiele lepszy, ale mi się osobiście wydaje, że Kebs by go zabetonował jednak i wymęczył decyzję

PO tym jak Chael kurwa Sonnen obalał Silvę jak chciał myślisz, że Chimaev nie zrobiłby mu dziecka w parterze :D?

DJ nie trzeba chyba uzasadniać,
O'Malley Cruz jest imo przeceniany, split z Dillashawem i DJ wagę wyżej to chyba jego jedyne wartościowe na dzień dzisiejszy zwycięstwa, kogucia stoi teraz na sporo wyższym poziomie, jak O'Malley był w stanie dać równą walkę z Yanem to Cruz nie miałby podjazdu, a w zapasach to nie Merab i jest za mały na dzisiejsze standardy
Volk Aldo za mało aktywny, żeby wygrać decyzję, a skończenia nie widzę,
Khabib jak niżej,
GSP stójka Usmana przereklamowana przez przeciwników z jakimi się mierzył, GSP pokazywał, że potrafi zapaśników porobić w zapasach,
Chimaev zgadzam się w opinii,
DC przez gwałt w parterze,
na sosie Jones, czysto Ngannou

Panie, jak Cruz TKO jak on nigdy nikogo nie skończył, a o'Malley co by o nim nie sądzić to z Pięterkiem Yanem poszedł na wojnę i nie wymiękł, więc nie ma chuja, żeby waciany Cruz mu zagroził :no no:

Islama Thiago Moises obalał, Khabib zapasy miał na wyższym poziomie. Islam bardziej rzuty z judo i lepsze poddania, ale same sprowadzenia i kontrola po stronie Khabiba. W stójce Islam o wiele lepszy, ale mi się osobiście wydaje, że Kebs by go zabetonował jednak i wymęczył decyzję

PO tym jak Chael kurwa Sonnen obalał Silvę jak chciał myślisz, że Chimaev nie zrobiłby mu dziecka w parterze :D?
Tko poprzez kontuzje omaleya.

A pamiętasz że Silva miał też dobre bjj? Same zapasy nie wystarczą, z resztą do zapasów by nie doszło, gdyby Silva był w swoim prime, ściągnął by go czymś niespodziewanym, a szczur pokazał w walce z Burnsem że ma podejrzaną szczękę, szczerze? Anderson kończy to do końca drugiej rundy.

Się kurwa śmiejesz @centuss a omamalej jest tak samo szklany jak Cruz, a do tego ma słabszy mental.

Haha, artkox jaki grunt buduje, że Brzeski miał ofertę walki ale odrzucił i to może skutkować rozwiązaniem kontraktu ze strony UFC.

Napewno nie dlatego że jest kurwa bumem i ogórem jednym z największych w UFC zaraz po CM Punku któremu sam bym najebał.

Artur dobry marketingowiec, w piar potrafi.

Z tej wypowiedzi czytam między wierszami że Brzeski już jest zwolniony, tylko trzeba dorobić do tego legendę.

Starego misia na sztuczny miód Arturze nie nabierzesz ;)

A tu podmianka

Na Vieirę czekam, po ostatnich walkach wygląda na to, że wreszcie zrozumiał, że BJJ to nie wszystko i pokazał dobre zapasy, a w parterze zawsze będzie groźny dla każdego. Gastelum za to dalej nie rozumie, że jakby mniej wpierdalał to spokojnie robiłby półśrednią i wraca do bycia spasionym knurem. Jak to się stało, że to był gość, który dał Izzy'emu najtrudniejszą walkę w karierze do starcia z Alexem to ja nie wiem :fjedzia:

1000004674.jpg

Miał być jakimś mistrzem wrestlingu, ale wcześnie przeszedł do MMA. Zaliczył jedną wpadkę w Bellatorze, ale dalej młody i interesujący prospekt, dobre zapasy plus boks, trochę podobny styl do Ilii. Mam nadzieję, że wyląduje w UFC, a nie śmierdzącym PFL.

PS
Kryptoreklama ryłko w pakiecie jakby ktoś laczków na nowy rok potrzebował :roberteyeblinking:

Fajne zestawienie

Pełna zgoda, bo te poprzednie co wrzuciłeś to bardziej na undercard PFLu się nadają. Van chyba mój ulubiony muszy teraz. Widowiskowy styl, często walczy, cały czas się rozwija tylko jakkolwiek to dziwnie nie brzmi nie ma warunków na muszą. Szkoda tej walki z Johnsonem, ale tamten też miał ostatnio dobrą passę, a dla Vana może to i nawet lepiej, że jeszcze kilka walk stoczy w dole rankingu zanim dostanie rzeczywiście kogoś z topu :frankapprove:

Pełna zgoda, bo te poprzednie co wrzuciłeś to bardziej na undercard PFLu się nadają. Van chyba mój ulubiony muszy teraz. Widowiskowy styl, często walczy, cały czas się rozwija tylko jakkolwiek to dziwnie nie brzmi nie ma warunków na muszą. Szkoda tej walki z Johnsonem, ale tamten też miał ostatnio dobrą passę, a dla Vana może to i nawet lepiej, że jeszcze kilka walk stoczy w dole rankingu zanim dostanie rzeczywiście kogoś z topu :frankapprove:
Nie przesadzaj, Morono vs Leal też dobra walka się szykuje, jak Alex nie da się ujebac w pierwszej rundzie.

Ozzy i ten drugi to tak o dodałem, nie jako super zestawienie ;).

A co do Vana, to warunki ma podobne jak reszta czołówki, może po prostu mniej zbija.

Back