NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

193 bańki ten skład 76ers, zrzucić Walkera i są 10 baniek przed podatkiem, a żydzi nie dali tych 8 baniek na Oubre. Jebać takich właścicieli
endrju-sensei-gif.54679

tobias harris w spurs.
31 mln/ 2 lata

middleton do heat.
pewnie za minimum.

jaxson hayes do jazz
12 mln/ 2 lata

oubre w pacers

Teraz rozumiem odpuszczenie Oubre. O kurwa :crazy:
kontrakt podobno niewymienialny- george.

paul george ma trade kicker.
:muttley:

e:
patrzę co to za draft oddali.

e2:
brown to drugi mvp finałów najszybciej oddany od momentu wygrania mvp finals.
wcześniej to dennis johnson- 1980 rok.

kontrakt podobno niewymienialny- george.

paul george ma trade kicker.
:muttley:

e:
patrzę co to za draft oddali.
Jak nie oddali picków Clippers, to to jest mistrzostwo.
Miałem tak nawet pisać, że może wróci PG do LAC i Kawhi do 76ers, żeby se Clippers swój nick odzyskali, ale ta wymiana bije wszystko.

jaylen brown był na 6 miejscu w głosowaniu na mvp i został wymieniony.

poprzednim zawodnikiem, który był tak wysoko w głosowaniu na mvp i po sezonie został wymieniony, to....
i tutaj uwaga!!!!!

to paul george!
:lol:

pamiętajcie, że tam gdzie będzie grał bradley beal- zdecyduje o tym pani beal.

także pani beal zdecydowała, że przeprowadzą się do miami.
za głodową pensję prawdopodobnie.

Maxey - Philon Jr
Edgecombe - Terry
Brown - Edwards
Wade - Barlow/Walker
Embiid - Hukaoporti/Bona

Tylko backupy rzadkie strasznie. Ewentualnie Philon może odpalić, bo on w NCAA rzucał ponad 20 punktów, 59eFG%, 40% za trzy, przy 6.5 próbach, 5 asyst. No ale nie wiadomo jak się to przełoży na grę w lidze.

Dwa miejsca wolne. Muszę popatrzeć jak to tam teraz wygląda z salary. Można by jeszcze tanio, jakichś dwóch weteranów na ławkę pozyskać.

no chyba tak.
może być.
:lol:
No kto by pomyślał, że takie coś się wydarzy? Jak to jest podobny level wymiany, co Doncic za Davisa. Jak nie wyższy, bo PG to serio był niewymienialny kontrakt, żeby wyjść na plus w takiej wymianie, oddając Dżordża :beczka:

No kto by pomyślał, że takie coś się wydarzy? Jak to jest podobny level wymiany, co Doncic za Davisa. Jak nie wyższy, bo PG to serio był niewymienialny kontrakt, żeby wyjść na plus w takiej wymianie, oddając Dżordża :beczka:
stary dobry gm mawia- "nie ma kontraktów niewymienialnych".

kwestią jest cena, a ta jest ruchoma.
często wpływają na nią różne czynniki:
zdrowie, sytuacja klubu/ klubów, szeroko pojmowany smród w szatni, itd.

to teraz o tym smrodzie.
celtics sobie raczej nie pomogli, bo trochę browna postawili pod ścianą.
chcieli iść po greka, nie ma się co dziwić.
brown miał być walutą w zamian, nic z tego nie wyszło.
jednak brown się poczuł, nie wiem czy prosił o wymianę.
taka prośba też ma wpływ na cenę.

rynek ruszył, kontrakty kolejne spadają i już wymiana browna zrobiła się trudniejsza.
jeszcze kilka dni temu celtics komunikowali o ofercie, w której będzie dużo picków.
8- 10 drużyn zainteresowanych.
to średnio wyszło, jak na razie.

dżordż jeżeli jest zdrowy i nie zawieszony, to potrafi grać.
nawet teraz.
pewnie odnajdzie się w układance mazulli.

sam jego kontrakt to ten rok i następny to opcja gracza.
pewnie to też musiało być obgadane przed wymianą.
jeżeli dżordż odpuści i zamiast tego podpisze 2 lata po 25 mln, to już sporo zmienia.

jak bardzo śmierdział już brown, że wzięli za niego całkiem niedużo?
nie sądzę, że nikt nie dawał nic ciekawszego.

stary dobry gm mawia- "nie ma kontraktów niewymienialnych".

kwestią jest cena, a ta jest ruchoma.
często wpływają na nią różne czynniki:
zdrowie, sytuacja klubu/ klubów, szeroko pojmowany smród w szatni, itd.

Tylko, że tutaj Stevens wymienił lepszego gracza w prime, za past prime. Nie wziął za to żadnego asetu w postaci zawodnika. Wiadomo, że każdego można wymienić jak się dopłaci, ale te dwie pierwsze rundy to jest niewiele. Sam myślałem, że jak będą chcieli się pozbyć PG to jeszcze jakiś VJ musi lecieć w dopłacie.

to teraz o tym smrodzie.
celtics sobie raczej nie pomogli, bo trochę browna postawili pod ścianą.
chcieli iść po greka, nie ma się co dziwić.
brown miał być walutą w zamian, nic z tego nie wyszło.
jednak brown się poczuł, nie wiem czy prosił o wymianę.
taka prośba też ma wpływ na cenę.

rynek ruszył, kontrakty kolejne spadają i już wymiana browna zrobiła się trudniejsza.
jeszcze kilka dni temu celtics komunikowali o ofercie, w której będzie dużo picków.
8- 10 drużyn zainteresowanych.
to średnio wyszło, jak na razie.

Nie wiadomo co tam się za kulisami działo, ale wątpię, że było tylu chętnych. Wcześniej też puszczali ploty, że tak naprawdę Brown na bank zostaję. Nawet, że tam nie było żadnej potwierdzonej oferty, że niby Celtics go chcieli wymienić za Giannisa, tylko ploty. Może to media narobiły smrodu, a nie Stevens, a Brown się obraził? Stevens chciał ratować sytuację, ale było za późno, a jak już wszyscy zaczęli wymieniać, to brakło sensownych opcji. Tylko nic słyszałem o trade requescie Browna, a takie rzeczy przeważnie wypływają.
Nie wiem, dużo jest takich dziwnych wymian w ostatnich sezonach :lol:

dżordż jeżeli jest zdrowy i nie zawieszony, to potrafi grać.
nawet teraz.
pewnie odnajdzie się w układance mazulli.
No, odnajdzie się, na 30 meczów w sezonie. Celtics się wypisali z mistrzostwa tym ruchem xD

jak bardzo śmierdział już brown, że wzięli za niego całkiem niedużo?
nie sądzę, że nikt nie dawał nic ciekawszego.

Tutaj kontrakt 1 do 1 przechodził, jednak trochę ten Brown kosztuje mimo wszystko. Nie sądzę, żeby nikt go nie chciał. Coś mi się właśnie widzi, że to było takie ratowanie do końca, żeby Jaśka zostawić i Stevens się za późno wziął po prostu za wymianę. Pelinka to chyba nie wiedział, że Brown jest dostępny, przecież Ainge go za Kesslera bardziej wydoił z picków.

Tylko, że tutaj Stevens wymienił lepszego gracza w prime, za past prime. Nie wziął za to żadnego asetu w postaci zawodnika. Wiadomo, że każdego można wymienić jak się dopłaci, ale te dwie pierwsze rundy to jest niewiele. Sam myślałem, że jak będą chcieli się pozbyć PG to jeszcze jakiś VJ musi lecieć w dopłacie.

Nie wiadomo co tam się za kulisami działo, ale wątpię, że było tylu chętnych. Wcześniej też puszczali ploty, że tak naprawdę Brown na bank zostaję. Nawet, że tam nie było żadnej potwierdzonej oferty, że niby Celtics go chcieli wymienić za Giannisa, tylko ploty. Może to media narobiły smrodu, a nie Stevens, a Brown się obraził? Stevens chciał ratować sytuację, ale było za późno, a jak już wszyscy zaczęli wymieniać, to brakło sensownych opcji. Tylko nic słyszałem o trade requescie Browna, a takie rzeczy przeważnie wypływają.
Nie wiem, dużo jest takich dziwnych wymian w ostatnich sezonach :lol:

No, odnajdzie się, na 30 meczów w sezonie. Celtics się wypisali z mistrzostwa tym ruchem xD

Tutaj kontrakt 1 do 1 przechodził, jednak trochę ten Brown kosztuje mimo wszystko. Nie sądzę, żeby nikt go nie chciał. Coś mi się właśnie widzi, że to było takie ratowanie do końca, żeby Jaśka zostawić i Stevens się za późno wziął po prostu za wymianę. Pelinka to chyba nie wiedział, że Brown jest dostępny, przecież Ainge go za Kesslera bardziej wydoił z picków.
suma kontraktów się spina, dopłata pickami jest zasadna, tylko....
ta wymiana dalej nie wygląda na równą.
76ers: a+
celtics: e
tak ona jest równa.

o tym, że brown płakał o transfer oficjalnie, to jest niepotwierdzone.
oczywiście nie da się teraz udowodnić, ile i jakie oferty stevens przerabiał.
ciężko mi uwierzyć, że nie było nic lepszego na stole.
pierwszy z brzegu portland, czy atlanta robią lepszą paczkę.

zawsze ten szum medialny coś dodatkowego przyniesie, wtedy liczba ofert się mnoży.
mogło tak być, że mało kto browna chciał, a do mediów poszedł komunikat o worku ofert.
ciekawe jakie i czy będą podane powody, przez którąś ze stron, dlaczego to wygląda tak, a nie inaczej.

może też być tak jak piszesz, że najlepszy moment na wymianę odjechał parę dni temu i rynek zrobił się wąski.
drugie o czym myślę, to komunikat od właścieciela- tniemy koszty dalej, bo za dużo wydaję.
brown zaraz będzie mógł podpisać przedłużenie o dwa lata.
71 mln za sezon.
to będzie największy kontrakt w lidze.

sros zrobił ankietę: kto wygrał wymianę.
ponad 44 tys głosów.
92% 76 ers
8% celtics
komentarze: grass green purple haze stevens lub asystent nico :lol:

Last edited:
Back