NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

Tatuma nie było, ale miał Pritcharda i Hausera, a on wyszedł w pierwszej piątce Scheirmanami i Harperami, jeszcze sobie Garze wymyślił. Wystawił typów co nie mają żadnego doświadczenia - pomysł z dupy na g7.
Dostali już w pierwszej kwarcie run i Sixers później trzymali wynik cały czas, Boston w tym meczu to był może przez 10 sekund na prowadzeniu. Jasne, że jak grają niską piątka to Embiid tam bierze co chce, ale oni nic innego nie robili, tylko trójek szukali, przecież można próbować generować trochę miejsca i penetrować pod kosz, a tam nic. Jak wynik podgonili pod koniec, to akurat bez trójek, a Sixers im znowu uciekli, jak White zaczął za 3 siepać.
nie znamy do końca wszystkiego, skąd taka a nie inna piątka.

do znudzenia będą szukać trójek.
nie wpada, to kiedyś zacznie wpadać.
wtedy zwalniają tempo gry.
matematyka.
taki mają system gry i do tego systemu dobierają zawodników.

świetnie, że ich nie ma.

Embiid zdrowy może być problemem dla Knikz;)

IMG_5225.jpeg

Embiid zdrowy może być problemem dla Knikz;)

View attachment 146221
Zdrowy MRob może być problemem dla Sixers. Jak Embiid się rozbryka, to myślę, że minuty Robinsona pójdą w górę. Jak ostatnio grali w playoffach, były mecze w których Robinson grał nawet 25-30 minut, a nie po 10-15. MRob to bardzo dobry obrońca na Embiida, tyle, że też z kiepskim zdrowiem.

Zdrowy MRob może być problemem dla Sixers. Jak Embiid się rozbryka, to myślę, że minuty Robinsona pójdą w górę. Jak ostatnio grali w playoffach, były mecze w których Robinson grał nawet 25-30 minut, a nie po 10-15. MRob to bardzo dobry obrońca na Embiida, tyle, że też z kiepskim zdrowiem.
No nie wiem…

No nie wiem…

Te staty są z wszystkich meczów, Robinson przeważnie mało grał, albo się łamał i po jednym meczu, nie grał w następnym.
Natomiast w tych dwóch meczach playoffów, dwa lata temu, bo o to mi chodziło, jak MRob był zdrowy, to Embiid zrobił: 8/22 i 7/19. Robinson kawał chłopa, Embiid będzie miał ciężko się z nim masować, jeszcze mają KAT'a, który jak nie wyłapie szybkich fauli, jak to przeważnie z nim bywało, to też napsuje krwi. Trudny matchup dla Hansa, porównując do tego co było z Bostonem, będzie ciężko na przestrzeni całej serii, mogą go zmęczyć i w czwartych kwartach będzie dętka.

wemby robi właśnie rekord bloków w playoffs!

edwards nic sobie z tego nie robi.

świetny mecz.

Ładnie Champagnie wyruchał Reida i miał open trójkę na zwycięstwo, gdyby to wpadło tylko. Teraz można trochę trenera Spurs zjebać, miał timeout do wykorzystania, a po zbiórce mieli 6 sekund jeszcze, czyli w chuj czasu.

Wembanyama 11 punktów, 12 bloków :beczka:

Gniotą oba zespoły w obronie, piękny mecz. Sota oszczędzała Edwardsa przez 3 kwarty i w 4 wygrał im spotkanie, sam 11 punktów rzucił.

Back