NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

pierwsza duża wymiana!
tak, cztery pierwsze rundy.
trzeba było dobrze posmarować, bo bane umie rzucać.
reszta graczy magic nie.

Last edited:

pierwsza duża wymiana!
reszta graczy magic nie.

Było.

IMG_1855.gif

pierwsza duża wymiana!
reszta graczy magic nie.

2 swapy i 4 picki za Bane'a.

Orlando poleciało. Pewnie wiekszy pakiet jak Suns dostaną za KD.

:beczka:

Banchero jak po najbliższym sezonie dostanie maxa, to pewnie ~50 baniek w pierwszym roku, czyli od sezonu 26/27, za czwórkę: Banchero, Wagner, Bane, Suggs, wyjdzie ponad 160 milionów, a dalej nikt nie umie kozłować i kreować gry na poziomie playoffów :crazy:

Shooting im Bane powinien mocno poprawić, a to był duży problem, przy Wagnerze/Banchero może mieć chłop więcej luzu na obwodzie niż w Memphis. Trochę dużo dali, ale ja się nie dziwię, teraz przy kontuzji Tatuma, na wschodzie będzie walka o finały, tam pewnie każdy okienko dla siebie widzi, jak Cavs się okazali zwykłymi leszczami do bicia.

Grizzlies chyba przebudowa w takim razie?

pan waldemar ma sporo racji poddając pod wątpliwość rotację trenera carlise w czwartej kwarcie.
haliburton nie miał dnia, może zdrowia, a może jednego i drugiego.
a rezerwowy tj miał.

williams z okc jest niesamowity.
skorzystał na tym, że w meczu nr 3 pacers zajechali shaia.
teraz williams jest częściej na piłce.

Grizzlies chyba przebudowa w takim razie?
w espn gadają, że niekoniecznie.
przedłużenie jacksona jr, to wydatek z którym muszą się zmierzyć.

nowy trener ma w planie grać szybciej w przyszłym sezonie, a bane nie bardzo im do tego pasował.
może to oznaczać, że jeszcze memphis na rynku podziałają.

J-Dub fenomenalny, rozstawiał wszystkich z Indiany, nie ważne kto tam swiczował w obronie, Williams wjeżdżał i rozjeżdżał :antonio:

pan waldemar ma sporo racji poddając pod wątpliwość rotację trenera carlise w czwartej kwarcie.
haliburton nie miał dnia, może zdrowia, a może jednego i drugiego.
a rezerwowy tj miał.
Nom, McConell ich trzymał całą 3Q w meczu, a przepierdolił im Nembhard wszystko. Doszli Oklahomę na dwa punkty, to chłop 3 straty w dwie minuty zrobił, a na koniec SGA jeszcze faul na nim wymusił. Trzy identyczne straty Nembhard'a, 3x piłkę do tyłu chciał podawać i 3x przecięte podanie, przycisnęli go OKC jak dzieciaka. Za dobra jest Oklahoma w obronie, cały sezon kradli piłkę jak pojebani, nie można tak pasywnie z nim podawać.

GOAT Caruso jak się rzucił szczupakiem, Pejsers w szoku.

jedną z części transferu siakama do pacers był wybór w 1 rundzie 2026.
ten sam wybór raptors wysłali do pelicans w wymianie po ingrama.
teraz pelicans ten wybór wysyłają do indiany w zamian za tegoroczny wybór pacers (#23).

rachunek końcowy:
pelicans do draftu za tydzień podchodzą z dwoma pickami #7 i #23.
pacers odzyskują swój własny wybór 2026 i dzięki temu mają wszystkie swoje wybory z pierwszej rundy 2026-2032.
to duża elastyczność w planowaniu przyszłości.

okc pięknie zesztywnieli, a pejsers złapali ogień piekielny.
- 20 do przerwy, strat o 10 więcej...
:no no:
no i ławka okc...
thunder muszą zrobić coś ekstra, bo obudzą się w samolocie w drodze na mecz nr 7.

Last edited:
Ławka Pacers lepsza od tej legendarnej super ławki i głębi składu OKC. Jak OKC to wypuszczą z rąk to będą frajerami dekady. Holmgren totalnie nie dojechał, ciekawe co z nim dalej bo wygląda jakby się rozbił o ścianę. Sroga weryfikacja.

Już postawiłem krzyżyk na indianie a mamy siódmy mecz. To byłaby chyba największą sensacja w historii jeśli czwarty zespół pogardzanego wschodu wziąłby pierścienie. Go Indiana.

Ja mam nadzieję, że jednak Thunder to wezmą u siebie. Nie wiem czemu nagle taka niechęć do OKC wśród ludzi, jak zaczęli wszystkich ogrywać. Teraz Indiana kopciuszek, to wszyscy Indianie kibicują, klasyk xD

OKC fajnie budowany zespół, bez pseudo gwiazdek, tylko support SGA i JDuba jakby nie dojeżdżał w tych finałach. Holmgren słabo gra, ale po drugiej stronie Turner jeszcze większą cipa, tylko Ci guardzi z Indiany biegają jak opętani.

Ja mam nadzieję, że jednak Thunder to wezmą u siebie. Nie wiem czemu nagle taka niechęć do OKC wśród ludzi, jak zaczęli wszystkich ogrywać. Teraz Indiana kopciuszek, to wszyscy Indianie kibicują, klasyk xD

OKC fajnie budowany zespół, bez pseudo gwiazdek, tylko support SGA i JDuba jakby nie dojeżdżał w tych finałach. Holmgren słabo gra, ale po drugiej stronie Turner jeszcze większą cipa, tylko Ci guardzi z Indiany biegają jak opętani.
Ja kibicuję Indianie za te kilka heroicznych pogoni. Moi faworyci dawno odpadli to znalazłem sobie nową drużynę do kibicowania. OKC są w finale prawie że z urzędu a Indiana jednak wyeliminowała dwóch z trzech faworytów wschodu bez większych problemów.

Cały mój plan na dobry draft chyba w pizdu. Bailey imo zajebiście do Sixers pasował, wydaje mi się, że to może być największy talent po Flagu w tym draficie, ale się okazało, że chłop ma strasznie najebane w głowie. Odwołał umówiony trening z 76ers, jego agent odmawiał umawiania się na testy z innymi drużynami, jak ktoś mu nie obiecał z góry, że po rookie kontrakcie dostanie maxa. Typ jeszcze nigdzie na testach nie był, zaraz przez takie debilne zachowanie wyleci z top10 w mockach, bo nikt kota w worku nie weźmie. Jego agent podobno chciał kasy za umawianie się na treningi i wywiady. Takiego głupiego murzyna to jeszcze nie było :beczka:

Typ jeszcze nigdzie na testach nie był, zaraz przez takie debilne zachowanie wyleci z top10 w mockach, bo nikt kota w worku nie weźmie. Jego agent podobno chciał kasy za umawianie się na treningi i wywiady. Takiego głupiego murzyna to jeszcze nie było :beczka:
ja tobie powiem, kto go weźmie bez mrugnięcia okiem.
są takie dwie i jedna z nich nie jest bez szans, bo wybiera!

jest taka organizacja która wybrała:
Shai Gilgeous Alexander GIFs - Find & Share on GIPHY

w ten sam dzień został oddany.
w zamian za gościa, który bije się na pięści ze swoją konkubiną przy/za/i/o małe dzieci.
plus wybór- druga runda.

jeszcze wcześniej, w czasach mike wybrali:
Kobe Laugh GIFs | Tenor

też go oddali, po drafcie.
w zamian za bardzo solidnego, ale nie wybitnego centra z jugosławii.
ten gość tam długo nie pograł, bo dwa lub trzy sezony, ale podpatrzył jak draftować na grubo.

teraz przechodzę do tej drugiej drużyny, ale połączę to osobą tego nieszczęsnego vlade divaca.
vlade jest legendą i był prezydentem klubu.
no i wybierał!
postawił na wielkie chłopisko o nazwisku bagley.
marvin bagley III.
wybór później atlanta wybrała:
Luka Doncic GIFs | Tenor

oczywiście kings teraz nie mają prawa głosu, ale hornets jak najbardziej.

inna sprawa, że wybory spurs i 76ers mogą być wymienialne.
obie ekipy chcą zrobić krok do przodu, a sixers nawet dwa, bo ten sezon jest do zapomnienia.

jazz, wizz, pels i nets mogą chcieć iść wyżej i coś dorzucić.
mogą się wydarzyć ciekawe rzeczy w drafcie.

ja gdybym jadał lunch z moreyem, to bym zapytał, czy zagadywał celtics o browna.
pelicans za #2 pewnie paula george by połknęli za swoja paczkę, a mogą oddać dobrych graczy i wybory.

oczywiście wybór młodego gracza też ma swoje podstawy.
pytanie kto co chce, a dużo nam powie dzisiejszy wynik finałów.
jeżeli mistrz będzie ze wschodu, to przy możliwym gap year celtics, kandydatów do strącenia pacers będzie więcej niż knicks i cavs.
magic już się zgłosili.

dlatego nie wykluczam, że morey będzie handlował swoim wyborem za możliwość poszerzenia rotacji.

mecz 7 finałów to... mecz 7 finałów.
milion czynników za i przeciw.

gospodarz ciągle faworytem, ale...
to gra zespołowa i muszą przyjść wszyscy żeby wynik się zgadzał.

indiana ma świetnie zbudowaną i przede wszystkim ograną rotację.
długa ławka ludzi którzy cały czas grają dobre minuty.
tam może odpalić każdy.
game 1- toppin 17p/5z/2a i mcconnell 9p/2a/1p
game 2- mathurin 14p i mcconnell 11p/3z/6a
game 3- mathurin 27p/4a
game 4- toppin 17p/7z
game 5- mcconell 18p/4z/4a
game 6- toppin 20p/6z/2p i mcconnell 12p/9z/6a/4p

tj mcconnell jest szefem ławki pacers, ale tam odpala ktoś jeszcze.
ławka pacers gra zawsze, w każdym meczu i to jest problem thunder.
trener i rotacja to plusy pacers.

a gospodarze?
w meczach 3 i 6 ławki jakby nie mieli, a wiggins odpalił tylko dwa razy (powyżej 10 pkt).
minuty bez shaia mogą być ciężkie dla thunder jeżeli ławka nie odpali (poza caruso, gdy trafia).

thunder są 0-3 w meczach finałowych kiedy shai rzuca mniej niż 10 razy z wolnych.
trójka trochę lepiej siedzi okc we własnej hali, ale mecz nr 7, to jednak półdystans i wpychanie się na linię- to jest plus thunder.
duża sprawa to straty.
thunder tracą piłkę w sposób nonszalancki, a to się często mści.

mecz nr 7 wygra lepszy, po dogrywce lub zdrowym blowoucie.
:muttley:

Last edited:
rockets bardzo mądrze, że nie dają się wciągnąć w wymianę po duranta.
jak na rzazie...

spurs też nie bardzo wykazują atencję.
miami heat chyba średnio, ale oni mogą łatwo.
wiggins + robinson + jakieś pierwsze rundy za kd.

kd ma dobry kontrakt 53,2 mln, z prawami birda.
zapewno dostanie 120/2 albo coś około.
teksas i floryda mają chyba korzystny system podatków, to zarabiać kd chce właśnie tam!

może z tego nie wyjść nic, bo interes klubu jest ważniejszy.
i kd poleci na północ.
do timberwolves lub dalej do raptors.

mój typ: los angeles clippers.
bo kiedy idziesz po kd, to nie obchodzi ciebie nawet drugi apron.
a pana ballmera niewiele obchodzi jeżeli trzeba zapłacić.

Back