NBA - najlepsza liga koszykarska na świecie.

pierwsze w historii nba "tato podaj, synu łap" mamy za sobą.
chociaż to dopiero preseason, ale jednak.
a że 2 zbiórki, 3 faule, 4 straty i -16, to już inna sprawa...

pierwsze w historii nba "tato podaj, synu łap" mamy za sobą.
chociaż to dopiero preseason, ale jednak.
a że 2 zbiórki, 3 faule, 4 straty i -16, to już inna sprawa...
Ja patrzę na to z jednej strony jako na zagrywkę marketingową LA z drugiej "konieczność" spełnienia zachcianki starego Jamesa. Wymiar sportowy nie występuje. Obrońca 185 bez rzutu długo nie zagrzeje miejsca w lidze.

Jak co tydzień oglądam podcast sojowych lewaków. Wkurwiają mnie swoimi poglądami. Na szczęście mało tego wtracają ale uważam że jest to dobry oraz najlepiej zrealizowany program stricte tylko o NBA. Ten wyższy ma dużą wiedzę i dobrze się go słucha. U drugiego z wiedzą gorzej ale widać fascynacje koszykywką oraz ogarnia dobrze sprawy realizacyjne. Próbowałem innych ale albo nie da się tego oglądać - Michałowicz i młodzi albo są nieregularni - cała reszta. Do tego niska jakość transmisji nagrywanej chyba nokią 3310.

Jak co tydzień oglądam podcast sojowych lewaków. Wkurwiają mnie swoimi poglądami. Na szczęście mało tego wtracają ale uważam że jest to dobry oraz najlepiej zrealizowany program stricte tylko o NBA. Ten wyższy ma dużą wiedzę i dobrze się go słucha. U drugiego z wiedzą gorzej ale widać fascynacje koszykywką oraz ogarnia dobrze sprawy realizacyjne. Próbowałem innych ale albo nie da się tego oglądać - Michałowicz i młodzi albo są nieregularni - cała reszta. Do tego niska jakość transmisji nagrywanej chyba nokią 3310.
którzy to ci sojowi?
keep the beat z kolegą?

zarychta & staszewski dużo fajnych rzeczy gadają.

którzy to ci sojowi?
keep the beat z kolegą?

zarychta & staszewski dużo fajnych rzeczy gadają.
Paweł Świerczyński:dobry:

devin booker zaczyna swój 10 sezon w phoenix.
przez ten czas zdążył poznać 7 trenerów i 114 kolegów z drużyny.
podaje internet.

devin booker zaczyna swój 10 sezon w phoenix.
przez ten czas zdążył poznać 7 trenerów i 114 kolegów z drużyny.
podaje internet.
bo tam był bajzel za czasów Sarvera, plus kilka lat tankowania i wymiany całej rotacji. Jak byli w finale NBA w 2021, to w 2024 już tylko Booker został (teraz jest jeszcze powracający Frank Kaminsky). To pokazuje jaka rozbiórka się tam dokonała. Ale z drugiej strony, teraz Suns w preseason wyglądają znacznie lepiej niż w poprzednim sezonie.
Jednak się okazało, że lepiej mieć dwóch dobrych klasycznych rozgrywających... niż ich nie mieć wcale.

bo tam był bajzel za czasów Sarvera, plus kilka lat tankowania i wymiany całej rotacji. Jak byli w finale NBA w 2021, to w 2024 już tylko Booker został (teraz jest jeszcze powracający Frank Kaminsky). To pokazuje jaka rozbiórka się tam dokonała. Ale z drugiej strony, teraz Suns w preseason wyglądają znacznie lepiej niż w poprzednim sezonie.
Jednak się okazało, że lepiej mieć dwóch dobrych klasycznych rozgrywających... niż ich nie mieć wcale.
dwóch solidnych i to na głodowych pensjach, to jest sukces gm-a.
ja nie będę zdziwiony, jak tyus jones pójdzie w najlepszy swój sezon w asystach (7.3 podania, to jego rekord w kulejących wizzards).
w suns ma kto rzucać.
skład jest solidny, ławka wydaje się wzmocniona.
grayson będzie pewnie szóstym graczem.
jeżeli zdrowie dopisze suns mogą zajść daleko.

Ten gość to był przykład elitarnego rolesa.
to fakt.
świetny gracz 3&d.
drużyna zawsze na pierwszym miejscu, bez zbędnego bujania w obłokach.

jeden z czterech graczy, którzy zdobyli mistrzostwa w trzech różnych drużynach.
weszli do tego grona razem z lebronem jamesem.
cały ranek głowiłem się kto jest tym czwartym graczem, a w zasadzie pierwszym który to osiągnął.
bo trzeci, a w kolejności czasu drugi, to banalnie proste: robert horry.

zastanawiałem się długo, ale się poddałem.
skorzystałem z pomocy internetów i :wall:, no przecież....
john salley.

trochę parteru w baskiecie:

suns walczą.

kiedyś walczyli trochę mocniej:

:lol:

tak,tak tam jest doc rivers w jednej z głównych ról.
ten sam doc rivers.

sezon się jeszcze nie zaczął, ale paul george już się popsuł...

@Hellah
masz dobre wtyki w klubie- miesiąc pauzy będzie, czy dłużej.
niefajnie to wygląda.

sezon się jeszcze nie zaczął, ale paul george już się popsuł...

@Hellah
masz dobre wtyki w klubie- miesiąc pauzy będzie, czy dłużej.
niefajnie to wygląda.

Widziałem wczoraj, ale nawet mi się nie chciało wrzucać. Przy złych wiatrach mógłby z pół roku pauzować, ale podobno jest dobrze, jutro ma mieć jeszcze badania, pewnie tylko parę meczów opuści, a może żadnego, zobaczymy. Bardziej bym się martwił o kolano Embiida, odsunęli go całkowicie od meczów w preseason.

:muttley:

GZ8xff8WIAAKMY5

Widziałem wczoraj, ale nawet mi się nie chciało wrzucać. Przy złych wiatrach mógłby z pół roku pauzować, ale podobno jest dobrze, jutro ma mieć jeszcze badania, pewnie tylko parę meczów opuści, a może żadnego, zobaczymy. Bardziej bym się martwił o kolano Embiida, odsunęli go całkowicie od meczów w preseason.
znalazłem info, że sprawa ma się kilku tygodni, ale najgorszy scenariusz nie wchodzi w grę.
embiid to zupełnie inna historia...

najważniejsze, żeby złapali dobry flow w sezonie regularnym i byli zdrowi na playoffs.
tylko w pełnym składzie mają szansę na finał konferencji albo więcej.

znalazłem info, że sprawa ma się kilku tygodni, ale najgorszy scenariusz nie wchodzi w grę.
embiid to zupełnie inna historia...

najważniejsze, żeby złapali dobry flow w sezonie regularnym i byli zdrowi na playoffs.
tylko w pełnym składzie mają szansę na finał konferencji albo więcej.
Giannis po takiej kontuzji zdobył mistrzostwo i też się kontuzjował w meczu z Hawks. Znak od bogów koszykówki :lesnarhappy:

Jeremy Sochan przez przynajmniej kolejne dwa lata będzie występować w San Antonio Spurs. Klub wiąże przyszłość z Polakiem

Tuż przed startem sezonu zasadniczego NBA, klub San Antonio Spurs poinformował, że skorzystał z klauzuli i przedłużył kontrakt z Jeremym Sochanem o kolejne dwa lata. Polak ma za sobą dwa lata gry w najlepszej lidze świata, w piątek 25 października meczem z Dallas Mavericks rozpocznie trzeci.

59 baniek dla Cartera, 84 dla Isaaca, 150 dla Suggsa, 224 dla Wagnera, wleci przedłużenie Banchero i Magic zabetonują salary na lata. Doszedł KCP, jeszcze jak Isaac będzie zdrowy to oni muszą zrobić top1 obronę :awesome:

Trochę czerwona lampka z brakiem klasycznego PG, ale może Banchero, Wagner, Suggs się rozwiną i starczy, zobaczymy.

59 baniek dla Cartera, 84 dla Isaaca, 150 dla Suggsa, 224 dla Wagnera, wleci przedłużenie Banchero i Magic zabetonują salary na lata. Doszedł KCP, jeszcze jak Isaac będzie zdrowy to oni muszą zrobić top1 obronę :awesome:

Trochę czerwona lampka z brakiem klasycznego PG, ale może Banchero, Wagner, Suggs się rozwiną i starczy, zobaczymy.
* (23/24)
$59m Carter (25 lat, 11,0 PPG*) 55 GP
$84m Isaac (27 lat, 6,8 PPG) 58 GP
$150m Suggs (23 lata,12,6 PPG) 75 GP
$224m Wagner (23 lata, 19,7 PPG) 72 GP
Banchero (22 lata, 22,6 PPG) 80 GP

Młodzi, zdolni, drodzy...

Back