@Papieżak @Jeff
Coś polecacie z tych dwóch dni do ogarnięcia?
Przyznam, że dla mnie najlepszym dniem z całego festiwalu jest sobota, a z piątku mam problem złożyć coś ciekawego. Większość wykonawców będzie dla mnie czymś zupełnie nowym i to nie tylko na żywo. Na 100% tego dnia będę chciał zobaczyć Thantifaxath, Faetooth, Celestial Sanctuary, Hatebreed, Cobra The Impaler, (obowiązkowo) Archgoat, Cattle Decapitation, no i koniecznie King Diamond oraz dziadek Arthur Brown.
Jeśli mówimy o sobocie, to tutaj znowu będzie sporo poszukiwań nowego, ale sprawdzonym rozpierdolem na żywo jest "nowa" Sepultura. Derrick Green na wokalu daje radę, a ich nowy bębniarz Greyson Nekrutman to kosmita. Chłopak jest nieprawdopodobnie dobry technicznie. Trzykrotnie byłem na Sepulturze i za każdym razem był to co najmniej bardzo dobry występ. Oni nie umieją zagrać słabego koncertu.
Obowiązkowo chcę zobaczyć Death Angel, bo ich bardzo lubię, a Osegueda świetnie sobie radził na wokalu u Kerrego Kinga rok temu. Boli mnie to, że nachodzą na Vadera, ale ich na pewno będzie można złapać nie raz w Polsce. Jestem zajebiście ciekaw jak wypadnie Pentagram. Dziadek Bobby został ostatnio wykopany przez mainstream, więc jest to duża niewiadoma. Moim zdaniem może być kawał beki. Tribute to Bathory może być różny. Wzięli zajebistych muzyków, ale sam za tribjutami nie przepadam. Imo duże ryzyko całej pary w gwizdek.
Poza tym, na swojej liście pt. "do posłuchania w sobotę" mam: Grove Street, Skeletal Remains, Dark Tranquility, Cabal, Mol, Plaguemace oraz I Am Morbid.
Na pewno będę chciał przeorać po łebkach większość nieznanych wykonawców po internetach przed samym wydarzeniem. Jeśli upoluję jakąś perełkę, dam znać.
Btw. jak coś to apka Mystic Festival jest już zaktualizowana i w okienku każdego zawodnika są odnośniki do Spotify czy Youtube danego wykonawcy. Można więc sprawnie poszukiwać konkretnej twórczości z poziomu aplikacji.