MMA Tycoon - gra online

mój angielski być słaby. czy dobrze zrozumiałem, że jest przepaść między 1 osobą na treningu a 2? a później już minimalnie 2,3,4?

@trening z trenerem
ja gdzieś wyczytałem że wcześniej tak było że im mniej tym lepiej, a po zmianach najlepszy efekt jest 3 na 1, a powyżej 3 to spora różnica na gorsze. Więc najlepiej 3 na 1, a jak się nie da to lepiej żeby było 1, 2 niż 4 i więcej. Ale głowy nie daje.

nie, kiedys bylo tak, ze 1 na 1 jest zajebiste, a przy 2 juz gorzej i tak ciagle w dol. Teraz jest tak, ze dobrze jest tak trenowac, ale mozna trenowac w grupie do 4 osob i efekt jest porownywalny...choc pamietam, ze bylo cos mowione/pisane, ze lepiej bedzie trenowac w 4/5 i to nawet o podobnych umiejetnosciach co Twoje niz 1 na 1 z jakims botem.

B2k no wlasnie te koksy co mowiles to sparowali w prywatnych gymach 1vs1 z sparbotami, my juz troszke młodsi stażowo gracze nie bedziemy mieli takiej możliwosci :(

Właśnie zaczyna się mylić sparingi z treningiem danej techniki.

Jak sparuje 20 gości to 5 najlepszych sparuje ze sobą. Bot vs zawodnik już nie jest opłacalne.

Mi chodziło o trening techniki ale widzę, że nikt nie jest w 100% przekonany jak to działa może i lepiej...

W życiu nie przyjmę takiej walki, niech się pier...ą...i tak dla pokonanego przez Twego Capoeirę CJ'a dostałem nowego rywala...Sensational MT, wrestling na 8 i white belt, ja zapasy na 8, purple belt, chyba bede robil zapasy+takedowns, zeby zwiekszyc szanse obalenia, typek nienajswiezszy id i troche sie obawiam, bo cos ten silnik mnie dobija, bede chyba ustawial sporo agresji, bo teraz to rozumiem to jako "aktywnosc".

Najman 0+,0--,0--,0--

PS: Ja się wypowiadałem właśnie o treningu z coachami, tyle, że tam nigdy nie wiesz kto też trenuje, więc do końca nigdy pewny nie będziesz jak jest, a ich wartosc tez ma tam znaczenie wedlug tego co piszą w tym linku, pod tymi wyresami 1-2-3-4.

Dostałeś taka oferte? Tam w Bellum jest nowy właściciel ale jak bedzie jakies jaja odwalał to chyba spierdole z tamtąd :P

Czemu, nie takie straszny rywal sie wydaje...napisalem, ze ciezko bedzie, pewnie nie obale, dostane kolanem albo high kickiem, ale chce podjac wyzwanie....

Chyba trzeba rozjaśnić jeszcze parę rzeczy odnośnie treningu :).

@Born2kill

Przy treningu z coachem poziom pozostałych zawodników nie ma żadnego znaczenia, w zalinkowanym tekście jest to wyjaśnione. Liczy się ilość zawodników i poziom trenera (w dobrych gymach mają odpowiednie atrybuty na elite, więc można to olać). W tej chwili najlepiej jest trenować w grupie od 1 do 3 osób, przy 4-5 efekty są już trochę słabsze, potem jeszcze bardziej itd.

"The shaded triangle on the red curve: The shape of the graph varies depending on your training partners. So if your training partners are better than you, there will be less of a difference between 1 on 1 and 2 on 1." niewielkie może, ale jakieś ma w tym jednym wypadku...Tak czy sik i tak na to nie zwracam uwago, bo nie widac, wiec nic nie zmienie moge jedynie wybierac coachow malo zajetych i malymi grupami lub pojedynczo trenujacych;)

Pie**olę tą grę w dupę.

http://www.mmatycoon.com/fightcommentary.php?FTID=344988

I nie mam żadnego, swojego, niepokonanego zawodnika. Jak miałem kurwa z nim walczyć?Tylko obalenia, skoro mam na 13, lepszy zapasy, lepsze BJJ, tylko, że to on mnie sweepował nonstop, nagle system kontr i kontroli znowu dziala?Bo ja bylem agresywny i chcialem skonczyc...a g...o moglem zrobic, w stojce to jasne i efekt taki. Gdzie tkwi blad?Pomozcie, bo w pi**u wyłożę na tą grę jak mam jej nie czaić.

I w ten sposob,to ja sam jestem swoim najlepszym fighterem, a wkrotc walce z typkiem moj boks 9,jego 5, jego zapasy 8, moje 12, jego BJJ blue,moje purple, ale pewnie przegram, bo doswiadczony menadzer z reszta tak jak w walce Rucinskiego. Nie wiem, na kodach graja, co moglo pojsc nie tak chocby w sliderach, wszystkich powalaly obalenia, lepszych zapasnikow nawet, lepsze BJJ...

PS: Mysle nad zejsciem w dol Rucinskim, sciecie juz osiagnal ponizej 155, ale wypadalomu jeszcze ciut zbic. Patrze jednak w roster tej dywizji, gosciu 127k+ id, no bo tam wszystkie powyzej 120k są i primary skille takie "Colin has Superb (10) boxing, Wonderful (12) Muay Thai, Strong (9) wrestling and holds a purple belt in Brazilian Jiu Jitsu." i 20 lat...ja pier...i co,skad te staty u dosc podobnego wiekiem fightera co moi...?Bo menadzer jest doswiadczony?Chyba nie wezmę walki z kims kto ma powyzej 100 walk.

Wychodzi na to, że ślepnę. W tak młodym wieku :P

Co do walki - na ustawieniach parterowych sliderów średnio się znam, może miałeś właśnie za wysokie aggression? Trzeba pamiętać o jednej rzeczy - ni cholery nie wiemy jakie ten gość ma secondaries. Pewnie cholernie wysokie, bo manager z dużym stażem i wszyscy trenują w prywatnym gymie. Zwłaszcza przed zmianami w systemie treningu dawało mu to zajebistą przewagę. I to chyba jest przy okazji odpowiedź na Twoje kolejne pytanie - wysokie staty u tego typu zawodników biorą się ze starego systemu treningowego i dużej kasy wpompowanej przez managerów. Chociaż teraz też mogą działać w ten sposób (przykład gościa, z którym właśnie przegrałeś), ale rozwijanie Primaries na sparingach mają utrudnione.

Po zmianie organizacji mój Sobieski (11 w Rankingu PL) dostał od razu walkę o pas z zawodnikim z Top100 P4P.
http://mmatycoon.com/fighterprofilepublic.php?FID=111283
Jego primaries nie powalają i jak by nie jego wysoki rekord i ranking to czułbym się mocnym faworytem. Myśle że zapasy Sobieskiego wystraczą żeby nim rzucić jak workiem ziemniaków a na ziemi to już będzie formalność. Jedyne co musze potrenowac przed walką to clinchwork bo to chyba jedyna płaszczyzna w której może mnie zdominować.

!! Jak znaleźć ranking menadżerów PL który ktoś kiedyś wrzucał ??

1.Ja mam pytanie jako nowy gracz co lepiej cwiczyc robic sparingi czy naprzyklad psozczegolne czyli strike def itp.

2.Od czego zalezy ile punktow doda mojemu zawodnikowi trening.

3. Jak najlepiej ułozyc plan treningowy by zawodnik sie nie zmeczył

4.Moge jakos zobaczyc postepy treningow?

1. ciężko powiedzieć to już zależy od Ciebie

2. od trenera (elite) i ilości osób na danym treningu

3. to zależy od Twojego cardio (10 minimum)

4. mając VIPa widać postepy zawodnika, zwykły gracz nie widzi

Daro, jak Ty żeś go tak dobrze wytrenował?;]

Gościu od pokonania Rucinskiego napisal, ze ma elite def grappling i elite takedown defence, to jak ja mam z takimi ludzmi walczyc...jak nie primaries, gdzie nie ma jak podejsc to secondaries. Chyba pozostane w slabych organizacjach obijajac leszczy, bo po co mi walczyc i ciagle przegrywac o jakies pasy itd. Załamka.

1) Jeśli masz mało kasy i uderzasz do tanich gymów, gdzie trenerów za wielu nie ma, to pozostaje Ci trenować fizyczne atrybuty (strength, conditioning, agility itp) albo sparować. Efektywne trenowanie secondary skills z reguły wymaga gymu za 600 tygodniowo, a przynajmniej 300-400. W tych za 50 możesz podciągnąć Primary Skills, ale raczej te słabsze, nie wymagające dobrych sparingpartnerów.

3) Powinno się trzymać energy powyżej 90%. Jeśli nie masz VIP'a, to nie widzisz dokładnie ile procent Ci zostało, ale możesz to sprawdzić wchodząc na profil swojego zawodnika i przeglądając kod źródłowy (prawy przycisk myszy i wyświetl źródło strony albo coś takiego, zależy od przeglądarki). Moim zdaniem cardio nie musi być na 10, przy 8-9 też już można dobrze trenować. Ale cardio i siłę najłatwiej podbić z pomocą odżywek.

4) Bez VIPa widzisz dopiero jak podskoczy o cały poziom (np. z 11 na 12).

EDIT: @Born2kill

Tak jak podejrzewałem, gość nadrobił wysokimi secondaries (zresztą łatwiej je podbić do elite niż primaries). Zwróć uwagę, że wszyscy jego fighterzy są w jednym, prywatnym gymie zebrani i oprócz sparingów mają prawie zawsze indywidualne zajęcia z trenerami. To kosztuje menadżera jakieś 40 tysięcy tygodniowo (trochę ponad 30 jeśli odliczymy Gym Fee każdego zawodnika).

Tylko czy nie klamal...bo kiedys mial czas na elitowanie, gdy ma dobr i tak primaries...

Ja trenuje w dbrych gymach, dobrych sesjach,glownie z lepszymi sparingpartnerami, no ale nie trenuje w prywatnym gymie w 15 przy 12 trenerach....oni powinno miec osobny serwer do grania;]

Vipa mam,wiec widze,no i ciezko trzymac energie tylko i wylacznie powyzej 90% i trenowac cos,nawet przy najlepszych odzywkach. Cardio u wsystkich mam 10-12, samo poszlo trenujac/sparujac,troche sam dobiegałem.

Zszedlem Rucinskim do 155 fizycznie, ale konkurencja w tej wadze jest taka,ze ja jednak podpisalem poownie kontrakt w dywizji 170...tam tylko mistrz taki przesadony,oni porownywalni,za to w 155 po prostu masakra, z 3 typkow po ok.10 na kazdy skills glowny,a pewnie secondaries maja podobne do tego mistrza, czyli elite TD i def grappling;] przeciez to NIE MA SENSU sie konfrontowac z kims takim,to gra,to algorytm, ktory nie pozwoli wygrac i widac to juz przed walką niemal zawsze, a potem tylko się sprawdza jak się przyjmie...

Hightower niechcesz mi pomoc prowadzic IFC?:P Łatwa robota, rekrutował byś gości, 5 min dziennie, 40k$ miesiecznie, tygodniowki po 5k$ z organizacji (bo to maks) i 5k$ przez manager transfer

To może ogarniemy jakiś prywatny gym w katakumbach? Hightower widac, że jest mocno w temacie bo sypie liczbami ile co kosztuje:)

Gdyby tak się zebrać w 5 graczy każdy po 2 zawodników i pomagać sobie nawzajem a nie tylko myśleć o sobie? Gra jakoś specjalnie nie wymaga dużo czasu raz dziennie każdy z nas jest na necie to można kliknać. Zjedziemy się do jednego miasta i małymi kroczkami bedziemy budzić strach i przerażenie :)

Hightower ile nas by musiało być w gymie żeby za tydzień treningu płacić powiedzmy 1000-2000$ ?

@sethcab

Muszę to przemyśleć, bo jak ogarnę magisterkę to nie wiem czy własnej organizacji nie otworzę. Dam Ci znać jutro.

@Semper Fidelis

Zastanawiałem się nad czymś podobnym, (stąd znam te liczby) ale koszta są bardzo duże. Wszystko zależy ilu i jakich trenerów byśmy mieli. 2000 na tydzień razy 10 zawodników starczy na 7 trenerów z jednym skillem na elite. Ewentualnie jednego z dwoma elite i pięciu "pojedynczych" albo dwóch "podwójnych" i trzech "pojedynczych" itp. Czyli już nie zawsze dałoby się robić indywidualne sesje dla 10 gości. Dochodzi kwestia uzgodnienia kto i kiedy trenuje.
Ogólnie można spróbować, ale pewnie trzeba wybulić więcej niż 2k/tydzień. No i jednorazowe signing fee dla każdego trenera czyli równowartość 2 tygodniówek...

pri gym jest git, z resztą są już polskie, tylko ze jednak trzebaby mieszkać w danym miescie danym zawodnikiem....

Ba, ja mialem pare invite'ow ogolnie, ale i tak uwazalem,ze ten publiczny jest lepszy, lepsi trenerzy, ilosc na zawodnika tez niezla 4-6,a przyajmniej jest z kim sparowac...

No to właśnie zależy co jest dla Ciebie ważniejsze. Jeśli sparingi i podciąganie primaries to publiczny gym się nada bardziej (chociaż na wysokich poziomach to już naprawdę ciężko, w większości gymów widzę, że dostępni sparingpartnerzy kończą się w okolicach 3-4 gwiazdek). Ale secondaries na indywidualnych treningach na pewno pójdą jeszcze szybciej niż przy 4-6 zawodnikach na trenera. Chociaż różnica nie jest już ponoć tak wielka jak przed zmianami.

Back