MMA Tycoon - gra online

No i znowu Ja z kolejnym pytaniem. Sprawa wygląda następująco: w sobote w nocy mam walkę (trafilem ładnie- moja walka na kompie na rozgrzewkę, później Fedora na Eurosport2). Energia mojego zawodnika wynosi 62%. Potrzebowałbym porady jak mu ją podnieść. Niby mam jakies odżywki ustawione, ale nie zbyt widać rezultaty. tak wygląda plan treningowy:

natanv.jpg

Nie wiem czy dobrze to ustawiłem, dlatego pisze tutaj. Co zmienic, co zostawić aby energia wzrosła?

Daj zawodnikowi wolne, a druga sprawa, nie ustawiaj sparingów pod rząd, bo efekty będą mizerne.

- na początek ustaw No Trening aż energia wzrośnie pod 100 % jeżeli zdążysz przed walką odpocząć na tyle to możesz wtedy coś potrenować ale rozplanuj to tak żeby na walkę mięć 100%.
- wczasie treningów technicznych czy sparingów używaj Reduce energy loss ta odżywka pozwala oszczędzić jakieś 1/3 energii którą bierze trening. Nie ma odzywek do podnoszenia energii, tylko odpoczynek.
- ogólna praktyka w tej grze to stałe utrzymywanie energi pomiędzy 90-100 %, wtedy trening jest najbardziej efektywny.

Wasyl jak klikniesz na swojego zawodnika to na samej górze z prawej strony jest taki czarny odważnik z napisem energy checker klikasz na niego i Ci pokazuje ile sesji treningowych trzeba odpuscic żeby mieć te 95-100% i znowu intensywnie trenować.

Mój zawodnik ma teraz 61% i za 6 sesji będzie miał 95% energii i wtedy dopiero zaczne trenować:)

No i wczoraj wieczorem mój kopacz Patricio Joker powstrzymał obalenia zapaśnika z zapasami na 12 - a sam mam zapasy na 6, czyli jednak secondaries odgrywają rolę (TDD na 12). Typek suwak miał chyba 100% - Takedown: 40 (1). Raz mnie obalił ale nic tam nie zrobił, nie trafiał swoim GnP. A ja... no troche go poobijałem :)

zXowA.jpg

W drugiej walce rano straciłem pas w Boomerangu co zbyt duzym zaskoczeniem dla mnie nie było bo gość miał o wiele lepsze staty i mogłem tylko jakimś cudem go poddac, a że ja miałem zapasy na 3, a on 10 no to kursy były na mnie wysokei :P Benny to jeden z moich pierwszych zawodnikow po przerwie kiedy zaczalem grac na powaznie, zastanawiam sie czy go nie wyrzucic bo ma źle rozłożone staty, ale z drugiej strony szybko sie uczy bo striking defense podciągnał z 4 na 9 w 20 dni.

Chłonny jak gąbka jest:) a non stop ustawiasz striking defense czy mieszasz np. z parterem i sparingami bo ładnie podciągnąłeś:)

Pytanie do wyjadaczy:)

-do tej pory jak walczyłem ze słabszym bokserem i mocniejszym pasem ustawiałem suwaki: combos, accuracy, counter i żeby trzymał się z daleka (80-90%) a teraz chciałbym ustawić na damage. czy jak będę miał na damage to przechwyci moją rękę i sprowadzi?

I jeszcze jedno pytania w tej 3 tabelce gdzie są nasze atraybuty fizyczne robicie na maxa powyżej 10 wszystko czy na 7 starczy(nie mówię o kondycji)? wiem, że są tacy co mają na 5 ale to chyba nienajlepszy pomysł:)

Dołączam się do pytań :)

BTW - przeglądając ten temat kapnąłem się, że jeden z moich zawodników ma konrakt u outcasta :P

Semper - mi się wydaje, że jak ustawisz na demage to ciężej będzie miał trafić po prostu, a jak nie będzie trafiał to wiadomo, że łatwiej będzie obalić. Ale z drugiej strony jak już trafi to porządnie (ale co do tego nie jestem pewien, jakiś naiver by Ci musiał to wytłumaczyć)

Co do atrybutów fizycznych to wiem , że przed updatem wszyscy mowili, żeby najpierw wbijać kondyche na 13 przynajmniej i potem dopiero trenować, nie wiem jak teraz sprawa wygląda, ale jednak dobrze mieć tą kondyche podciągniętą. Dodatkowo, każdy skill za coś odpowiada np :

Agility - celność ciosów (ręce)

Flex - Celność head kicków

speed - przydatne do takedown off

strenght - praca w klinczu

balance - obrona przed obaleniami

W kwestii tego, który physical skill za co odpowiada, to wcześniej w tym temacie (strona 22) był wklejony bardzo przydatny tekst, że np. Agility odpowiada też za Striking Defence, a Flexibility ważne jest przy poddaniach (w ofensywie i defensywie).

W tej chwili wydaje mi się, że można trochę mniejszą kondychę trzymać, bo tuż po updacie zmniejszyły się ubytki energii po treningu. Mam np. zawodnika z 8+, który od poniedziałku raz trenował Weights, 2 treningi Defensive Grappling i 2 sparingi. Jego energia to 94.35 (używa suplementów od recovery).

Pytanie tylko jak na dłuższą metę sprawdzają się zawodnicy z resztą fizycznych niezbyt wysokich...

Aha, zapomniałbym. Jeśli chodzi o podbijanie Strength, to waszym zdaniem lepiej używać Weights czy np. Circuit Training z odżywkami od siły też daje radę? A jeśli zdecydujemy się na Weights, to lepiej używać odżywek od siły i rzadziej trenować (bo szybciej się męczy), czy brać jakieś Reduce Energy Loss i trenować częściej?

@semper fidelis - non stop striking defense :p teraz mam zamiar pociagnac box z 2 na 7-8 i punches z 2 na 7-8, zobaczymy ile to mi zajmie ;p

lbgOk.png
sB0Mb.png

@Hightower
Jeśli chodzi o siłę to odżywka Muscle bulk działa tylko przy treningu Weights więc nie ma za dużego wyboru: jak wbijasz przez Weights to Muscle a jak przez Circuit to Reduce energy. Ja wbijam siłę zawsze przez Weights i uważam to za lepszy pomysł bo z tego co pamiętam (nie chce mi się sprawdzać :P) to nawet po ostatnich zmianach nie ma Circuit dobrze dopasowanego do wbijania siły.

@metjeor

Jeśli chodzi o te statystyki z walki, to masz do nich dostęp chyba dopiero po wykupieniu VIP'a. Są pod komentarzem do walki.

@darosanok

Chyba masz rację, bo tak teraz patrzę, że gość, któremu ustawiłem Circuit Training i Muscle Bulk nie wymiata, jeśli chodzi o nabijanie siły. Teraz przynajmniej zaoszczędzę kilka treningów dalszego upewniania się, że to błąd, dzięki ;)

Jeśli komus bardzo zależy na tych statystykach rozszerzonych to można poprosić jakiegoś VIPa nawet do kogoś obcego napisać żeby wam zrobił screena, ja tak robiłem kiedyś i niema z tym problemu, zawsze ktoś pomoże :)

Jak ma ktoś org w Rio to z chęcią przyjmę dobry kontrakt:

Mój fighter: http://mmatycoon.com/fighterprofilemanager.php?FID=71045

Aktualnie dostałem ofertę: 4000, 2000, 2000, ale z chęcią przyjme ofertę od kogoś z mmarocks

ok, i jak możesz to daj jak najszybciej walke, nawet na najblizszej gali bo skille zaraz mi spadna a mam zjeb*** gym i nie moge wszystkich poprawic ;/

10 tysiecy postawione na kombinacje Hendo&Kennedy, do wygrania 40 tysiecy - jak sie uda to będą spore bonusy na nastepnym IFC ^_^

Moj najlepszy kondycyjnie zawodnika ma 10 ;) najslabszy z 6 i jakos daje rade...fakt, zmezenie pojawia sie szybko jesli obrywa, ale jesli to rywal obrywa to jest raczej odwrotnie. Tak czy siak malo kto chce konczyc walkę decyzją, a szybki sub czy KO nie wymaga az takiej kondychy. Nawet mnie to drazni, ustawiam na 100%, a potem poddaje lub sam ostatnio zostalem poddany szybko i na co mi bylo stawianie na No training...

Back