Mistrzostwa Świata w Rosji 2018 - komentarze

Dzisiaj nasi 0:1, tak przewiduję. Ktoś powie, że Kolumbia słabo w pierwszym meczu... Tylko grali bez Jamesa i w 10 prawie cały mecz, więc...

Racjonalną ocenę jak zagrali pierwszy mecz zarówno Kolumbijczycy jak i Japończycy utrudnia to, że Kolumbia już od 3 minuty grała w 10. Niby Pierwszą połowę całkiem dobrze sobie radzili, a w drugiej mizeria, ale grali cały mecz z jednym zawodnikiem mniej. Niby Japończycy fajnie operowali piłką, ale mieli przeciwko sobie jednego przeciwnika mniej. W pierwszej połowie miałem wrażenie, że Kolumbia jakby grała 11 na 11 to by sobie z Japonią poradziła.

Szwedzi odjebali, że głowa mała, pierwsi mieli bramę, po przerwie wyszli, jakby sami nie wiedzieli co maja robić, broniąc się w 11, dodatkowo Naziści byli od 80minuty w 10 i nawet wtedy obraz gry się nie zmienił, tragedia jakaś, przejebali na własne życzenie. Dzisiaj na szczęście do pracy, nie bede musiał się wkurwiać jakby co.

Niemcy jak to Niemcy, zebrali się do kupy i wygrali. Mentalność zwycięzców, której brakuje niestety naszej reprezentacji. Nie zdziwię się jeśli ponownie nasze "somsiady" wejdą do trójki najlepszych. Bardzo cieszyłem się na umowę między PZPN, a DFB bo była szansa na rozwój młodzików i chyba coś tam działają, ale pewnie jeszcze poczekamy kilkanaście lat na sukcesy.

Marciniak słabo sedziuje, popełnia błędy, ale najbardziej wkurwia mnie jego przesadna pewność siebie, wręcz ostentacyjna w momentach gdy ewidentnie się myli. Brak czerwonej dla Boatenga i karnego w pierwszej połowie to był skandal. Mimo wszystko Niemcy zasłużyli na wygraną, bo byli kilka klas lepsi.

VAR to świetna rzecz, ale wymaga dopracowania. Moim zdaniem powinno być tak, że w przypadku błędu głównego, VARowiec mówi mu na słuchawkę - "popełniłeś błąd, zobacz powtórkę" i arbiter powinien mieć obowiązek oglądnięcia powtórki, a nie tylko możliwość.

Co do Marciniaka to mi się podoba jak on prowadzi mecz. Z nim nie ma pyskówek, wchodzenia na głowę (pod tym względem top razem z Kuipersem), ale faktycznie ta jego alergia na VAR jest mocno irytująca.

Co do Marciniaka to mi się podoba jak on prowadzi mecz. Z nim nie ma pyskówek, wchodzenia na głowę (pod tym względem top razem z Kuipersem)
Zobacz jakie on ma bice. Kto mu wyfika? Ci twardziele?
tenor.gif

Jest spora szansa na układ grup po którym w fazie pucharowej w tej samej połówce drabinki będą Brazylia, Niemcy, Francja, Belgia/Anglia, Portugalia/Hiszpania, Chorwacja :frankapprove:

Dzisiaj wjedzie singielek na Kolumbię za grubą pape, a jutro wykupię i zdelegalizuję Cohones. Pakujcie swoje lajki hejterskie żmije. Może was Różal w Różalowie przygarnie :kis:

Dzisiaj wjedzie singielek na Kolumbię za grubą pape, a jutro wykupię i zdelegalizuję Cohones. Pakujcie swoje lajki hejterskie żmije. Może was Różal w Różalowie przygarnie :kis:
Hinduskie przysłowie mówi - Kto w meczu Polski z Kolumbią kibicuje tym drugim ten różalewskie psie jajca będzie lizał.

Anglicy chyba zafascynowani wczorajszym występem Belgów. 5-0 do przerwy, to albo po przerwie wyjdą na spacerek albo dwucyfrówa :gabi_much_love:

ez mistrzowie świata
mówiłem że anglia w gazie mimo tego ledwo 2:1 z tunezją to grali najlepiej ze wszystkich w 1 kolejce
belgia się z tą panamą męczyła 65 minut i ta pierwsza bramka to też była przypadkowa z tego co pamiętam

Zawsze mi szkoda, jak drużyna typu Panama dostaje taki łomot i cieszę się jak uda im się zdobyć chociaż tego gola honorowego...

Mam nadzieję, że nasi też chociaż jednego dzisiaj wsadzą.... :mamed:

Back