Tar-Ellendil
Vale Tudo Championship
Martinez nie ściągnął Ronaldo i teraz na niego się wyleją wszystkie pomyje, ale pytanie gdzie byli najlepsi gracze Europy.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
No tutaj to trochę odleciałeś. Ja mam wielki szacunek do osiągnieć Crisa i mimo, iż Leo stawiam nieco wyżej, to nigdy nie powiedziałbym, że ten pierwszy nie ma nawet podjazdu, bo musiałbym po prostu niewidomy i kompletnie nie znać się na piłce.
Dla mnie wszechstronność oznacza też to, że danego zawodnika cechuje nie tylko umiejętność strzelania goli, ale również umiejętność kreowania gry, asystowania, brania gry na siebie. Takiego zawodnika możesz umieścić niemal na każdej pozycji ofensywnej (bo o ofensywnych piłkarzach właśnie piszemy) i właśnie takim zawodnikiem jest Messi.
Tak naprawdę ze wszystkich aspektów, które wypisałeś, to Ronaldo zdecydowanie dominuje tylko w golach zdobytych głową, co ze względu na różnicę wzrostu jakoś bardzo nie dziwi. Nawet goli strzelonych słabszą nogą wcale CR7 nie ma jakoś dużo więcej. Goli z rzutów wolnych więcej strzelił Messi, podobnie jak goli zza pola karnego. Co ciekawe Ronaldo strzelił więcej goli z rzutów karnych i jeśli liczylibyśmy tylko bramki zdobyte z gry, to Leo miałby ich więcej od Crisa. Co do tych pozycji, to Messi również występował na niemal wszystkich w ofensywie. O przewadze w asystach i liczbie wykreowanych sytuacji chyba nawet nie muszę wspominać. Jest jeszcze wiele innych ciekawych statystyk i właśnie faktów, które można przytoczyć na korzyść Leo, ale jeśli dla ciebie nie ma nawet podjazdu, to nie wiem czy jest sens się produkować![]()
Ale wszystkie te zagrania są po prostu w podobnym stylu. Z wykorzystaniem genialnego zejścia na lewą nogę przy uderzeniu, przy dryblingu i podania w sumie są w bardzo podobny sposób robione przez Messiego. I nie mówię że to źle, wniósł to na poziom którego nikt inny nie dosięgnie. Ronaldo ma dużo szerszy wachlarz i to jest dla mnie bezbezdyskusyjne i nie musisz się produkować :)

To również świadczy o prawdziwym geniuszu. Rozumiem już o co ci chodzi i na co zwracasz uwagę i mimo, iż nie do końca zgadzam się z przedstawionymi kryteriami wszechstronności, to przyjmuję ten argument.Ale wszystkie te zagrania są po prostu w podobnym stylu. Z wykorzystaniem genialnego zejścia na lewą nogę przy uderzeniu, przy dryblingu i podania w sumie są w bardzo podobny sposób robione przez Messiego. I nie mówię że to źle, wniósł to na poziom którego nikt inny nie dosięgnie. Ronaldo ma dużo szerszy wachlarz i to jest dla mnie bezbezdyskusyjne i nie musisz się produkować :) I napisałem, ze nie ma podjazdu we wszechstronności, nie w poziomie piłkarskim, bo to dwaj najlepsi gracze w historii. Takie coś pisał wcześniej @Tar-Ellendil tylko że w drugą stronę :)
Jeszcze nie zbanowaliście tego idioty ZELAZNARENTA vel Zawodnik567 vel dżejson? Niesamowite.
skurwysynu znowu piszesz sam ze sobaJeszcze nie zbanowaliście tego idioty ZELAZNARENTA vel Zawodnik567 vel dżejson? Niesamowite.
Coś czuję że Porto z grupy nie wyjdzie...
![]()

Odpowiedz jest prosta.Martinez nie ściągnął Ronaldo i teraz na niego się wyleją wszystkie pomyje, ale pytanie gdzie byli najlepsi gracze Europy.

Jeśli za powtórki odpowiada Mediapro, to nie zobaczyszChciałbym zobaczyć lepszą powtórkę.

Czemu niedojebany?ehhh żeby niedojebany belingham im strzelił