Organizacja FAME ogłosiła kolejny pojedynek, który odbędzie się na gali FAME 27: Kingdom, już 6 września w Gliwicach. Michał Materla zmierzy się z Dawidem Załęckim w starciu na zasadach boksu w małych rękawicach. Walka zakontraktowana jest na trzy rundy po trzy minuty każda.
Materla to kolejne mocne nazwisko z przeszłością w KSW, które organizacja FAME ogłosiła na wrześniową galę. Wcześniej ogłoszono angaż Roberto Soldica, który na zasadach boksu zmierzy się z Tomaszem Adamkiem.
Michał Materla (MMA 33-11-0, KSW 22-9-0) to legenda polskiego MMA i organizacji KSW. 41-latek większość swojej kariery spędził w KSW, gdzie wygrał 22 starcia i przegrał 9 pojedynków.
Ostatnie dwie walki Materla przegrał - w grudniu 2023 roku jednogłośną decyzją sędziów z Pawłem Pawlakiem, a w marcu 2024 roku przez techniczny nokaut z Piotrem Kuberskim. Wcześniej zawodnik ze Szczecina wygrywał między innymi z Radosławem Paczuskim, Jasonem Radcliffe’em, Aleksandarem Ilicem czy Damianem Janikowskim, przegrywał natomiast z Mamedem Khalidovem, Scottem Askhamem, Roberto Soldicem i Mariuszem Pudzianowskim.
Dawid Załęcki swoje pojedynki początkowo toczył w HIGH League, następnie w CLOUT MMA, a aktualnie w organizacji FAME. Na zasadach kickboxingu „Crazy” wygrywał z Alanem Kwiecińskim i Vaso Bakocevicem, przegrywał z Mateuszem Kubiszynem, Denisem Labrygą, Patrykiem Masiakiem i Michałem Pasternakiem oraz zremisował z Tomaszem Sararą. Raz Załęcki walczył na zasadach boksu, gdzie wygrał w pierwszej rundzie z Maciejem Bandurskim.
Aktualnie poznaliśmy trzy walki, które odbędą się na gali FAME 27: Kingdom:
- [Boks, 8 rund po 3 minuty]: Tomasz Adamek vs Roberto Soldic
- [Boks, małe rękawice, 3 rundy po 3 minuty]: Michał Materla vs Dawid Załęcki
- [Kickboxing, 3 rundy po 3 minuty]: Klaudia Kołodziejczyk vs Lexy Chaplin

w sumie jest " pół świadomy " nie zaskoczy mnie jak wyłapie na cytrynę od starego załęckiego i wtedy się zacznie
nic tylko czekać na starego pedała w FAME