Michał Materla w FAME! Legenda KSW zmierzy się z Dawidem Załęckim we wrześniu

MMARocks.pl

Cohones4Life
MMARocks
MaterlaZalecki.jpg

Organizacja FAME ogłosiła kolejny pojedynek, który odbędzie się na gali FAME 27: Kingdom, już 6 września w Gliwicach. Michał Materla zmierzy się z Dawidem Załęckim w starciu na zasadach boksu w małych rękawicach. Walka zakontraktowana jest na trzy rundy po trzy minuty każda.

Materla to kolejne mocne nazwisko z przeszłością w KSW, które organizacja FAME ogłosiła na wrześniową galę. Wcześniej ogłoszono angaż Roberto Soldica, który na zasadach boksu zmierzy się z Tomaszem Adamkiem.

Michał Materla (MMA 33-11-0, KSW 22-9-0) to legenda polskiego MMA i organizacji KSW. 41-latek większość swojej kariery spędził w KSW, gdzie wygrał 22 starcia i przegrał 9 pojedynków.

Ostatnie dwie walki Materla przegrał - w grudniu 2023 roku jednogłośną decyzją sędziów z Pawłem Pawlakiem, a w marcu 2024 roku przez techniczny nokaut z Piotrem Kuberskim. Wcześniej zawodnik ze Szczecina wygrywał między innymi z Radosławem Paczuskim, Jasonem Radcliffe’em, Aleksandarem Ilicem czy Damianem Janikowskim, przegrywał natomiast z Mamedem Khalidovem, Scottem Askhamem, Roberto Soldicem i Mariuszem Pudzianowskim.

Dawid Załęcki swoje pojedynki początkowo toczył w HIGH League, następnie w CLOUT MMA, a aktualnie w organizacji FAME. Na zasadach kickboxingu „Crazy” wygrywał z Alanem Kwiecińskim i Vaso Bakocevicem, przegrywał z Mateuszem Kubiszynem, Denisem Labrygą, Patrykiem Masiakiem i Michałem Pasternakiem oraz zremisował z Tomaszem Sararą. Raz Załęcki walczył na zasadach boksu, gdzie wygrał w pierwszej rundzie z Maciejem Bandurskim.

Aktualnie poznaliśmy trzy walki, które odbędą się na gali FAME 27: Kingdom:

• [Boks, 8 rund po 3 minuty]: Tomasz Adamek vs Roberto Soldic
  • [Boks, małe rękawice, 3 rundy po 3 minuty]: Michał Materla vs Dawid Załęcki
  • [Kickboxing, 3 rundy po 3 minuty]: Klaudia Kołodziejczyk vs Lexy Chaplin

Czekam na komentarz kelnera
Ja wiem czy tak mi będzie szkoda wraka Materli ? Drogi w utrzymaniu , bez żadnej perspektywy , po co przepłacać ? Z kim go zestawiać ? Zestawienia z Kuberami , Pawlakami już pokazały , że nie warto dalej topić pieniędzy w " pół świadomym ' człowieku . Swoją drogą dziwię się , że za trochę zielonych Materla tak chcę roztwonić nazwisko , aaaa chociaż ? :goddamnright: w sumie jest " pół świadomy " nie zaskoczy mnie jak wyłapie na cytrynę od starego załęckiego i wtedy się zacznie :roberteyeblinking:nic tylko czekać na starego pedała w FAME :star wars::pudziaonicbyniedao::showdatass::heart::antonio::pudzianfap:

Jaaaa pierdole co to się podziało się !! :jimcarreyvomit:

Pewna era się kończy, co by nie mówić o warsztacie technicznym Materli i innych kwestiach, to jednak był spoko chłop. Nie dygał na robocie, zawsze honorowy z zasadami. Teraz na stare lata chyba w końcu zakumał że sportowo już nic nie ugra, i została brutalna życiowa kalkulacja. W postaci przejścia po hajs na emeryturę i rozmycia swojego dorobku. Kicha w chuj jak pomniki upadają, mam nadzieje że chociaż na portfelu będzie się zgadzać i te stracone zdrowie podsypie hajsem.

Gdyby to był pojedynek z Lombardem, albo innym dużym nazwiskiem to ciężko byłoby mieć pretensje do Michała. KSW po prostu nie stać na takich zawodników.
W chuj ciężka walka dla Michała. Crazy tak na prawdę tylko może, a Materla musi. Na prawdę będzie cyrk jak prawie pięćdziesięcioletni półamator ogarnie zawodnika z takim stażem w sportach walki.

Wszyscy tacy prawilni, zasady, wiara, miłość, bób, honor i ojczyzna, a na końcu lądują w fejmie.
Jestem ciekaw, w jaki sposób wygibasy będzie robił słynny wój z Płocka broniąc swojego ziomeczka.

Gdyby to był pojedynek z Lombardem, albo innym dużym nazwiskiem to ciężko byłoby mieć pretensje do Michała. KSW po prostu nie stać na takich zawodników.
W chuj ciężka walka dla Michała. Crazy tak na prawdę tylko może, a Materla musi. Na prawdę będzie cyrk jak prawie pięćdziesięcioletni półamator ogarnie zawodnika z takim stażem w sportach walki.
Sarare potrafił usadzić, to tym bardziej rozbitego Materle może.

Może być wstyd. Ten stary załęcki coś tam potrafi się bić. A makrela jest już w takim stanie, że jeden dobrze przycelowany cios i go odetnie. A do parteru z nim nie ucieknie ze względu na formułę pojedynku.

Skoro nawet pederator go ululał do snu swoim ślimacztm cepem, to i tu może być podobnie. Tym bardziej, że od tego czasu z głową może być już tylko gorzej. Zwłaszcza po dewastacji z rąk Kuberskiego.

Udało się mi złapać wypowiedzi kilku ekspertów na ten temat :crazy:

Kelner:

"Ale co wy mi tu opowiadacie? Tak? Muszę to przegadać z Wojem. Ale tak na prawdę, jeżeli to jest prawda, to chciałbym przypomnieć o tym jak ten PAN dawał od dłuższego czasu mało atrakcyjne dla nas walki, jak bardzo odstawał poziomem od organizacji i powoli myśleliśmy o rozstaniu, jednak ten PAN nas prosił cały czas aby móc walczyć, to dawaliśmy mu szanse. Ale dajcie spokój, jakie serce bijące, jak cały czas rozbity był..."

Kawul:

"Bo to czasami jest tak, że najbardziej wielkie i twarde posągi, nawet te ze spiżu, po tym jak się latami budowały, czasami muszą runąć i już nie jest to czas i pora aby je odbudowywać. Michał walczył u nas od samego początku, był legendarną między galaktyczną legendą i nic i nikt mu tego już nie zabierze, na zawsze zostanie u nas zapamiętany, nigdy nie musiał u nas o nic prosić, nawet my nie chcieliśmy tak wspaniałej, chodzącej legendy i bijącego serca KSW prosić o cokolwiek, on sam walczył, pomimo już kontuzji, stoczonych wojen i wylanego morza krwi i łez i potu, zawsze, jak Domestos z Sedesu, trwał i za to mu chwała"

Różal:

"ALE SŁUCHAJ JARU, TE WSZYSTKIE BALASY, KTUTRE WYPOWIADAJĄ SIĘ NA TEMAT MICHAŁA TO MOGĄ ROBIĆ PAŁĘ MOIM PSOM I ROBIĆ IM...ALE TAK, ZARAZ SIĘ ZLECĄ WSZYSTKIE KURWY I BĘDĄ MÓWIĆ, ŻE JA RUSKA ONUCA PISANKA I CZECIOLIGOWY ZAWODNIK MMA SIĘ WYPOWIADA NA TEMAT SWOJEGO PRZYJACIELA MICHAŁA MATER...ALE JAKI KURWA ŚWIADEK KORONNY? MICHAŁ PRZESIEDZIAŁ W WIĘZIENIU, NIC NIE WIDZIOŁ, NIC NIE SŁYSZOŁ I TE KURWY BALASY ZMARNOWAŁY MU KARIERE, TO TERAZ IDZIE SOBIE TROCHĘ ZAROB... ALE JA NIGDY FRIKÓW NIE OBRAŻAŁEM, TAK?! WEŹMY TAKI SCHEMAT - JEST MICHAŁ SPORTOWIEC I TEN JEGO PRZECIWNIK, JAK MU TAM? DANIEL? DAREK? DAWID, TAK DAWID, POZDRAWIAM CIĘ PRZYJACIELU, NO BO PRZYJACIELE TO SĄ CHARAKTERNE CHŁOPAKI, TAK JAK U MNIE W MOJEJ PIWNICY, GDY SIĘ PRZYGOTOWYWALIŚMY A RACZEJ KATOWALIŚMY I CO? NO I STADION BYŁ, TO NIE FERDEK PRZEGRAŁ, TO JA BYŁEM TEGO DNIA LEPSZY I CO - ZWAKOWAŁEM PAS I TO NIE CHODZIŁO NIGDY KURWA O PAS!"

Wojsław: "O tym nic nie wiem, o tym musicie rozmawiać z Kawulem albo Martinem, nie miałem na to wpływu, ja nie wiedziałem nic, w ogóle musimy to wszystko jeszcze przemyślić, żeby finansowo nam się zgadzało wszystko, to nie jest takie proste, bo my mieliśmy jeszcze plan na Michała, ale no, no... no... no tak, no, tak jak mówię, to musi jeszcze przemyśleć wszystko, tak... zaraz szefie, z mlekiem czy parzona?"

W chuj ciężka walka dla Michała. Crazy tak na prawdę tylko może, a Materla musi. Na prawdę będzie cyrk jak prawie pięćdziesięcioletni półamator ogarnie zawodnika z takim stażem w sportach walki

Zapomniałeś przyjacielu , że już dawien dawno Materla został prawie zamordowamy przez 70 letniego traktorzyste z Białej Rawskiej :Tęcza: :pudziaonicbyniedao:

Back