Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Note: This feature may not be available in some browsers.
Szerokość prowadnicy? Ilość zębów?kurwa, do głowy mi nie przyszło ze łańcuch still 30cm nie bedzie pasował do pilarki 30cm dewalt. WHYYYYYY?
Z przyzwyczajenia na cohones sprawdzałem tylko centymetry, 30 daje już premium tier 1...Szerokość prowadnicy? Ilość zębów?
To jakiś wydruk czy zabawka?View attachment 139979dobre to bo się nie znam ?
Ale taki spec powinien wiedzieć, że mierzymy bez naciąganiaZ przyzwyczajenia na cohones sprawdzałem tylko centymetry, 30 daje już premium tier 1...

Tak naprawdę powinno mierzyć się tylko to, co nie mieści się w gaciach ;)Ale taki spec powinien wiedzieć, że mierzymy bez naciągania![]()
No i pierwszy podesłał w stringach, ludzie, to się nie liczy! ;)Tak naprawdę powinno mierzyć się tylko to, co nie mieści się w gaciach ;)
Kółko do pizzy XD . Ale oryginalne .To jakiś wydruk czy zabawka?
Na pierwszy rzut oka sobie pomyślałem "ciekawe skąd miał na to pieniążki?"Kółko do pizzy XD . Ale oryginalne .

Na to było mnie stać . Ale tylko na to ;)Na pierwszy rzut oka sobie pomyślałem "ciekawe skąd miał na to pieniążki?"![]()
@hatemenow @szplinMordki, ktoś tutaj zajmuje się drukiem 3d? Planuje wydrukować sobie ramię na monitor 32 cale i zastanawiam czy petg utrzyma mi taki ciężar, czy muszę już iść w nylon co się wiąże z większym wydatkiem, i w sumie psuje sama ideę taniego drukowania.
Wszystko pewnie zależy od projektu oraz od gęstości wypełnienia detalu. Na youtubie oglądałem jakieś wytrzymałościowe testy chyba pla i odpowiednio wydrukowany detal wytrzymywał koło 100kg obciążenia. Gość jeszcze sprawdzał różnice w ustawieniu detalu w druku (pion, poziom, ukos) i to też miało spory wpływ. Konkretnie chodzi o ułożenie kolejnych warstw druku. Jak znajdę ten filmik to wstawię linka.Mordki, ktoś tutaj zajmuje się drukiem 3d? Planuje wydrukować sobie ramię na monitor 32 cale i zastanawiam czy petg utrzyma mi taki ciężar, czy muszę już iść w nylon co się wiąże z większym wydatkiem, i w sumie psuje sama ideę taniego drukowania.
TYLKO ŁOGIEŃ PANIE!Nie wiem czy to dobry dział, w razie czego mnie opierdolcie i pokierujcie gdzie trzeba.
Przeprowadziłem się do domu po dziadku, jest to pierwszy raz ever, kiedy mieszkam w domu jednorodzinnym, a nie bloku z wielkiej płyty, przez co nie wiem jeszcze w chuj wielu rzeczy, które dla "doświadczonego posiadacza nieruchomości" są oczywiste. Dom ma ponad 100 lat, był budowany rękami dziadka i jego ojca. Patentów a'la Janusz tu nie brakuje, obaj panowie chyba mieli blisko genami do Izraela, bo wszystko robione po taniości, głupimi patentami.
Na tą chwilę na tapecie mam problem z mrówkami, które wchodzą którędyś do domu. Ma ktoś z was jakiś homemade skuteczny patent, albo - nie wiem - profesjonalny środek do polecenia? Próbowałem je ganiać z roztworem woda+ocet+cytryna+kwasek cytrynowy, bo czytałem, że to pierdoli im w feromonach, ale nie zauważam szczególnie dużej skuteczności.